Szerintetek ez tényleg fajtatiszta, "minőségi" kutya?
A hirdető annak írja, viszont törzskönyvet ahogy olvasom nem ad hozzá. A szülők megnézhetőek a képen. Szerintetek?
(11-es vagyok)
Nem azt mondtam, hogy ne legyen kutyád, csak azt mondtam, hogy, ha még egy ilyen alapveto infót nem tudtál, akkor még egy kicsit olvass utana a kutyusoknak. Felolem lehet kutyad, csak felelossegteljes gazda legyel.
A kérdésedre válaszolva pedig:
-Egy felelőssegteljes tenyesztonek nincs szuksege arra, hogy Jofogason hirdessen
-A fajtatiszta, "minőségi" kutyak (ahogy te mondanad) eleg dragak, legalabbis ennel dragabbak
-Egy felelossegteljes gazda nem vesz szaporitotol kutyat
Szóval sztem ne vegyel innen.
De en tenyleg nem rosszindulatbol irtam az elobb se, csak tanacs volt.
"Az alacsonyabb árat azért gondoltam mert nem nagyváros körül van, sok pénzért itt nem venné meg senki... a szülő megtekinthető bármikor azt írják."
Na, ez nem így van, honnan szeded ezt? Van, aki kiutazik külföldre a kutyáért, vagy az ország másik végébe. Ha valaki tenyésztői kutyát akar, az gyakorlatilag nem ismer távolságot. Főleg, hogyha kifizet több százezer forintot, akkor nem azt a pár ezret fogja nézni, amit arra költ, hogy vidékre menjen érte.
Ráadásul a tenyésztőknél tudtommal várólista van, szóval szólsz, hogy érdekel, aztán ő a körmödre néz és ha elad neked kutyát, közli, hogy mondjuk a következő alomból, ami fél év múlva lesz, kaphatsz egyet. (Azért csak "tudtommal", mert személyesen még nem vettem tenyésztőtől, nekem két utcáról befogadott kutyám van, de egyszer rendesen utánuk olvastam, mert érdekelt a téma, és ott így írták.)
(11-es vagyok)
Oké, akkor bocsánat, hogy előitéletes voltam, csak rengeteg embert ismerek, akik felelőtlenül tartanak (vagy tartani fognak) kisallatot es az alapveto dolgokkal nincsenek tisztaban. Es par hettel kesobb hallom, hogy panaszkodnak:
-Miért ilyen budos ez a dög?
-Miért öltek meg egymast a horcsogok?
-Nem értem, miert ilyen betegeskedos ez a kutya, pedig a neni a piacon azt mondta, hogy egeszsegesek.
(Ezek szemelyes tapasztalatok) Szoval bocsi csak kezdek kicsit kiborulni, hogy masok csettintesre, 0 hozzaertessel kapnak allatot, de en evek ota konyorgok es nem. Na de ennyi volt az en problemaimrol. :D
Sok sikert a kutyushoz, csak sztem se innen vedd!
"2018. november 12-én és 26-án született (...) Két alomból, 2 kiskutya karácsonytól, 5 kiskutya pedig január elejétől elvihető."
Kíváncsi voltam és utána is számoltam, ha az első almot adja karácsonykor, akkor a picik 6 hetesen vihetők! Állatkínzó!
Jaaaj kérdező, ne útólag mentegesd magad!
Nem értesz te ló..faszt se a kutyákhoz. Ha értenél ezt a jérdést fel se tetted volna és NEM a jofogáson néznél fajtiszta kutya után.
Nagyon is tudatosan tetted, hátha olcsón kifogsz egy állatot. Szánalom!
Az olcsó kutyának drága az állatorvosi kezelése...
70ért ez egy baromi olcsó kutya,
6 hetesen már lepasszolja, hogy ne kelljen rá költeni, nagyobb legyen a haszna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!