A menhely hogyan állapítja meg, hogy egy kutya fajtatiszta-e?
Úgy tudom hogy fajtatiszta kutyának mindenképpen kell lennie törzskönyvének. Amikor egy menhely odaírja a kutya mellé, hogy fajtatiszta, de nem tud felmutatni törzskönyvet (miért is tudna, hiszen tenyésztett kutyákat nem szoktak beadni menhelyre), akkor ezt hogyan állapították meg?
A másik amit nem értek, hogy a menhelyek honlapján általában "fajtiszta" szó szerepel. Egyáltalán tisztában vannak vele, hogy mi a különbség? Csak mert egyértelmű, hogy a fajtatisztaságra gondolnak, hiszen olyat írnak, hogy "fajtiszta: nem (keverék)" vagy "fajtiszta: igen (németjuhász)".
Sajnos a menhelyen azzal sincsenek tisztában milyen fajtára hasonlít a kutya :D
Amikor egy állatmentős pasi azt mondja egy hosszú szőrű tacskóra( aki mellesleg külföldi tenyésztőtől van,törzskönyves) ,hogy basset hound akkor asszem nincs több mondani valóm :D
Ha fajtatisztát akarsz, veszel tenyésztőtől, törzskönyvvel.
Ja, vérteszt :)) Te is csak fotón láttál kutyát, de már minden kell, és főleg ingyen!
Attól még, hogy fajtatiszta a kutya, nem biztos, hogy törzskönyves is. Nyilván a nagyobb kennelek törzskönyveznek, de azok a kutyák sokba is kerülnek és inkább versenyekre, kiállításokra viszik, mint házikedvencnek.
Mellesleg a fajtatiszta kutyáknak néha több betegsége van, mint a keveréknek.
létezik vérteszt, de egy menhely örül, ha a kutyáit etetni tudja, ilyesmire nincs pénze.
Én speciell amúgy még egy oldalon sem láttam, hogy kihangsúlyoznák h a kutya fajtatiszta, nemhogy még el is rontsák és fajtisztának írják...
A menhelyi "fajtatiszta" kutyák egyébként szaporítótól vannak, ha onnan hozol ugyanúgy szapis kutyád lesz, csak egy jó célt támogatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!