Szerintettek igy én is szaporitó leszek?

Malamutból sincs, ami az említett kategóriának megfelel. Szamojedből sem.
Van mala, aki szokott hobby szinten húzni, de nem nyert csoportot sehol. És ismerem a gazdáját. :) Aki szamiban nyert, az meg sosem húzott szánt.

Kicsit lemaradtam, úgy hogy először a kérdező 16:13-as kommentjére válaszolok.
Mi lesz a fogatoddal, amikor rájössz, hogy ez már nem elég? Az az alom 15 évig kutya lesz, és gondoskodnod kell majd róluk. Nem lehet csak úgy, hirtelen kutyákat váltani. Miért gondolod, hogy nem lehet profi kutyákkal kezdeni? Ezekkel a kutyákkal a munka és az együttélés is sokkal egyszerűbb. Könnyen behívhatók, nem verekszenek, nem másznak kerítést, nem szöknek meg, és sokkal csendesebbek is. Igazi munkakutyák, akik az emberrel való munkára lettek tenyésztve. A legegyszerűbb módja a kezdésnek, ha veszel egy felnőtt profi kutyát, és az téged is megtanít. Persze, ha úgy gondolod, hogy kipróbálod ezzel az alommal, és majd utána ezeket tovább tartod és hobbyból futtatod őket, az úgy teljesen rendben van, csak így sokkal nehezebb lesz neked. Én csak attól félek, hogy nagyot fogsz csalódni a versenyeken, még Magyarországon is, de még ha így is lesz, emlékezz majd rá, hogy sosem a kutya a hibás. Ők típustól és a képességeiktől függetlenül mindig mindent megtesznek a gazdáért…
A malamutokat, szamojedeket, grönlandi kutyákat egyébként tényleg külön kategóriában indítják, de a kiállítási szibériákat nem indítják külön kategóriában a munka-szibériáktól. Tehát ez nem szempont.
A 16:10-esnek: Én úgy gondoltam, amikor versenyambícióról beszéltem, hogy a kérdező nem csak „el akar lenni” a kutyákkal, hanem komoly versenyeken az első 15-ben szeretne lenni majd egyszer. Persze lehet győztesnek lenni ellenfél vagy komoly ellenfél nélkül is, de abban mi a jó? :-)

Azt hogy nekem sem lesz elég azt úgy értettem,hogy ha szeretnék gyorsabb kutyákat vagy jobb eredményeket elérni.Én a fajtába és sportba lettem szerelmes és ez nem egy futó hóbort.Tudom,hogy ez nem egy játék amit megunok akkor felteszem a polcra és kész,gondoskodnom kell róluk az életük végéig és ezt hajlandó vagyok bevállalni.Ez eleve nem egy pénztárca kimélő sport.Körübelül tisztába vagyok vele milyen erdményeket érhetek/érhetünk el,igy nagy csalodás nem fog érni.
De mint mondtam szivesen veszem a tanácsokat és meg is probálom őket fogadni.Még nem késő,ha már megvan az alom akkor igen.
Különben malamutom van,akkor viszont át lettem verve.Hiába van egy valóban kiállitási eredményekkel rendelkező kutyám semmire sem jó............
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!