Szerintettek igy én is szaporitó leszek?

Ha a kutyák semmilyen körülmények között nem kerülnek ki a kezedből, és véletlenül sem lesz még több utód akkor nincs gond. De azzal ugye tisztábban vagy hogy egy alomba születhet 4-5-6 kölyök is, azokat is mind megtartod? + a 2 szülő, fogod bírni anyagilag, fizikailag? Ennyi kutyát etetni, orvosolni, nevelni, lefárasztani...
Arról nem is beszélve hogy sok helyen nem tolerálnak ennyi állatott és feljelenthetnek érte.
(Zárójelbe írom hogy esetleg megfontolhatnád az örökbefogadást is egy újabb alom helyet, szuper sport kutyák kerülnek ki menhelyekről)

Az egy elégg speckó sport, ez tény, meg a fajta sem mindegy. Mennyire vagy benne jártas? Próbáltad? Vannak ismerőseid akik csinálják? Mármint biztos vagy abban, hogy annyira akarod ezt, hogy emiatt elfogsz tudni tartani 6-8 kutyát a következő 15 évben? El se tudom képzelni az mennyibe kerül. Tuti, hogy hosszú távon is tudod biztosítani a jó létüket? A szakértők szerint jó az, ha a csapatban minden kutya egyidős, ráadásul tesók?
Mert amúgy szaporításnak szerintem ez semmiképp se szaporítás, de mindenestre hirtelen felindulásból hatalmas hibát tudsz elkövetni.
Csak a szuka az enyém és szerencsére megtehetem,hogy az egész almot megtartsam,olyan helyen lakok ahol a szomszédokat nem zavarná.Tisztába vagyok az anyagi vonzatával is,tudom mibe kerül az etetés,az oltások.........
Az örökbefogadás sajnos nem jöhet szóba,mert ugy nem tudom igazolni,hogy fajtatisza és egészen más katagoriában tudnék csak elindulni.
Elég fanatikus vagyok,ez nem egy mostani szerelem,már évek óta tart és most már meg van minden háttér hozzá.Ezért is választottam ezt a fajtát.
Nagyon sok ilyen versenyen voltam már mint néző és volt szerencsém kiprobálni is.Sok versenyzővel is beszéltem.Tisztában vagyok mennyibe kerülnek a hámok,az edzőkocsi és a szán.

1, a te kutyáid fajtatisztaságát is csak akkor tudod igazolni ha törzskönyvesek. És ahhoz neked kennelnév kell. Vagy a kan kennelje alatt fognak futni?
2, honnan tudod hogy pont mindegyik kiskutya alkalmas lesz arra amire akarod, megfelelő ösztönökkel fog bírni? Az még csak az első lépés hogy szánhúzó fajta, de nem minden.
3, utolsónak teljesen igaza van, x fölötti kutya esetén engedélyt kell kérned. Ahol én lakok ott pl x=3 kutya.
Ha van pénzed miért nem veszel jól dolgozó szülőktől kutyákat? Honnan tudod hogy a te szukád olyayn jó és a kan olyan jó hogy lesz egy csapat jó munkakedvű kutyád?
Tisztában vagyok vele,hogy hogy tudom igazolni a kutyáim fajtatisztaságát sőt azzal is,hogy letudjam őket törzskönyveztetni kennelnévre lesz szükségem.Természetesen törzskönyveztetném a kiskutyáimat és nem olyan nagy gond ezeket megcsináltatni.
Azt is tudom,hogy ha több kutyát tartok, engedély kell,erről is kérdezösködtem már.De ha komolyan gondolom a versenyzést(és ugy gondolom)akkor a szövetség is segit beszerezni a megfelelő engedélyeket.
A kutyámat ugy választottam,hogy az ősök ne csak szépek legyenek hanem egyben munkakutyák is.Nagyon jó választás volt,mert több kiállitáson is fajtacsoport gyöztes lett és imád dolgozni is.Egy ideje már canicrossozok vele igaz csak hobbi szinten.Természetesen a kant is ezek a szempontok szerint választanám hozzá.Ha veszek több 100ezerért egy 8-10 hetes kiskutyát abban sem lehetek 100%-ig biztos,hogy hogy fog dolgozni ez ugyis csak késöbb derül ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!