Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Agresszív kutyát miért ne...

Agresszív kutyát miért ne lehetne bezárni azokon a hétvégéken amikor ott vannak az unokák?

Figyelt kérdés

Több alkalommal is megkapta már a tesóm gyerekeit. A bezárás szoba sem jöhet én pedig nem vagyok hajlandó oda engedni őket amíg nincs 6 lakat alatt.

Mi baja lenne ha 2-3 napra be van zárva. Már az állatorvos is mondta neki, hogy nem lesz semmi bajuk, de csak nem. Tesóm néven van a kutya most azt mondta ha anyuék orvoshoz mennek jovoheten elviszi. Én nem akartam ezt, de ha nem hajlandó bezárni és unokázni akár nem nagyon van más választásunk. Szerintetek?

2019. jan. 17. 14:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha elviszitek sumákban a legnagyobb gerinctelen s*ttyók vagytok. Ugyanúgy, amikor a szülő elviszi a gyerek kedvenc kutyáját sumákban. Ők élnek a kutyával? Ők gondozzák, szeretik, etetik? Akkor f*om írd át a nevükre a kutyát és akadjatok le róla, gondolom milliókat támogattak az életetekben a szüleitek, ők se mennek át hogy "ezt a szekrényt meg mosogatógépet elviszem mert az én nevemre szól a számla amikor esküvőtökre vettem" vagy hasonló. Sarkos példa volt.

Ne legyetek már ekkora undorítóak, vagy beszéljétek meg kerek perec velük, mi legyen, vagy tűrjétek, de ne sunyiskodjatok. Az meg az ő lakásuk, ha ők nem akarják bezárni a kutyát, hát menjenek át ők hozzátok unokázni. Egyébként meg szerintem az a legjobb kompromisszumos megoldás, ha bezárják amíg ott vannak a gyerekek, és megnevelik, mert amúgy szemmel látomást neveletlen (hacsak a gyerek nem csinál valami olyat, amivel provokálja a kutyát, mert a gyerekek amúgy ilyenek).

De nem gondoltatok amúgy bele hogyha elmennek orvoshoz, vééééletnelül a szökésképtelen kutya eltűnik akit ti gyűlöltök és el akartatok tüntetni, hogy akkor nem ti lesztek az első számú gyanúsított? Ha az én kutyámat vinnétek el akkor akár család akár nem többé szóba se állnék veletek, már csak a gerinctelenség miatt is.

2019. jan. 17. 15:38
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

nyugodj meg, ha elviszitek a kutyat fereg modon,amig o az orvosnal lesz,akkor tobbet nem is kell majd odamennetek :)

egyebkent a menhelyek kobor kutyakat fogadnak be, nem "megunt" kutyakat

2019. jan. 17. 16:11
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

És ha hívnátok ti a nagyszülőket? Elmennétek együtt valahova? Esetleg ajánlj neki egy kutyakikepzot.

De ha az én gyerekem vinné el a kutyát, beszélni sem kellene többet.

2019. jan. 17. 16:42
 14/23 A kérdező kommentje:
KB 1,5-2 óra az út. Ezért van az, hogyha mennek akkor egész hétvégére hogy ne kelljen 3-4 órát vezetni a nagyszülők nem tudnak jönni. Nincs kocsi és az állatok miatt nem tudnak maradni fél napnál tovább és annyi az út.
2019. jan. 17. 16:52
 15/23 anonim ***** válasza:
91%

Remélem, hogy a gyerekem soha nem lesz ennyire undorító féreg, hogy elvigye a kutyámat, amíg orvosnál vagyok.

Gondolom azért "ment a hiszti", amikor menhelyre akartátok adni, mert szeretik a kutyát. Mi közötök van nektek a szüleid kutyájához? Ne engedd oda a gyerekedet. Jogod van hozzá, megteheted. Intézzetek neki mondjuk 1-2 nap panziót. Biztosan van a közelben kutyapanzió. Sok panzióból hozzák-viszik a kutyákat. Ki sem kell mozdulni.

Ha elviszitek a kutyát nagy fájdalmat okoz a szüleidnek.

2019. jan. 17. 17:31
 16/23 A kérdező kommentje:
Tipikus falusi felfogás ük van. Legyen kutya. Ha elpusztulna pár hét múlva hoznának másikat. Persze szeretik, de van kedvenc malacuk, kakasuk is amit pár hónap múlva levágnak. Pedig azokat is szeretik, beszélnek róla simogatják, de ugyan úgy megeszik.
2019. jan. 17. 17:35
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

A kutyát sunyiban ne vigyétek sehova.

Ha a szüleim nem tudják sem megnevelni, sem bezárni nem hajlandóak, és veszélyes a gyerekekre, akkor nem viszem oda a gyerekeimet, ennyi.

Ha unokázni akarnak, akkor választhatnak: vagy bezárják a kutyát (de nem 2-3 napra, hanem ki kell engedni minden nap mozogni pár órát!), vagy jönnek ők hozzátok.

2019. jan. 17. 19:28
 18/23 anonim ***** válasza:

Egyébként nem tisztázott, lakásban, a házon belül él a kutya, és nem hajlandóak különzárni? Vagy van udvar, és ott nem zárják be?

Ha lakásban van a kutya, biztos van olyan szoba ahol a gyerekeid nem érintkeznek a kutyával, ha udvaron van akkor meg csak kibírják a te gyerekeid is, hogy nem mennek ki játszani az udvarra 2-3 napig. Kutyát amúgy se hagyunk gyerekkel felügyelet nélkül.

2019. jan. 17. 20:41
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A kutya nem agresszíven születik, hanem neveletlen és fogalma sincs hol a határ. Senki nem tanította meg neki a szabályokat és valószínűleg túlteng benne az energia, mert nem foglalkoznak vele eleget.

Azt mondod, ha ellopjátok tőlük, pár héten belül újat hoznak. Ha a mostanit nem nevelik és nem mozgatják, a következő miért lenne más? Mitől lenne kevésbé problémás? Ki tudja, nem lenne-e még rosszabb: ugatós, szökős, felugrálós, harapós?!

Nem a kutyát kell eltávolítani (főleg nem a gazdái tudta nélkül), hanem megoldást találni a problémára. Nevelni, és a gyerekeket is megtanítani rá, hogy felügyelet nélkül nincs kutyázás. Amíg a gyerek kint van, be lehet csukni vagy megkötni, de 2-3 egész napra nem tenném, mert valószínűleg így is kevesebbet mozog a kelleténél, és ezért is viselkedik így.

A kutyák akármennyi idősen képesek megtanulni az alap szabályokat, tehát a kora sem lehet kifogás. Ellopni a gazdáitól szemétség, akkor is ha nem értetek egyet velük.

Az unokákról ti döntötök, a kutyájukról pedig hadd döntsenek ők. Meg lehet beszélni, hogy akkor viszitek a gyerekeket, ha biztonságos a terep, és majd ők eldöntik, hogy mennyire fontos nekik az unoka és mennyire a kutya. Ha mindkettő fontos, tegyenek érte. Nem a ti feladatotok dönteni erről.

2019. jan. 17. 21:41
 20/23 A kérdező kommentje:
Ma én is és tesóm is lemegyunk és elmondjuk kérek perec addig egyik unokáját sem látja amíg ott van. Szerintem max 1 hónapig bírja és ő kéri, hogy vigyük el.
2019. jan. 18. 08:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!