Hogyan javítsam a kutyám tűrőképességét/toleranciáját?
Tehát, van egy 1,5 éves fiú spánielem. Alapvetően egy nagyon aranyos kutya, imádja az embereket és a többi kutyát, imád játszani. Tudni kell róla h elég hisztis kutya, mindennek hangot ad. Eleinte mindent nehezen visselt, szárítás, orvosi vizsgálatok, fésülés stb. Szerencsére ezt nagynehezen kineveltem belőle/kinőtte. Viszont az utóbbi fél évben a többi kutyával is elképesztően hisztis lett. Játszik velük viszont ha a másik kutya bármi olyat csinál ami nem tetszik neki akkor teljesen kiakad és nekimegy. Ez lehet annyi h morog kettőt de olyan is hogy komolyan összeverekednek Ezek általábana következő dolgok: a másik kutya felborítja, felugrik a hátára, felteszi a mancsát a hátára, nekiugrik elölről, megharapdálja finoman játékból. Ilyenkor visszahívom magamhoz és lecseszem. Nem értem hogyan lehet egy kutya ilyen hisztis?!
Aztán megfigyeltem h fiú kutyákkal, illetve kisebb vagy azonos méretű kutyákkal csinálja ezt a műsort. Úgyhogy gondoltam ez ilyen dominancia dolog. Tavaly decemberben ezért ivartalanítva lett, hátha segít a helyzeten. Egy kicsit segített a helyzeten de tényleg csak egy nagyon kicsit, ahogy eddig tapasztaltam.
Mit csináljak vele, hogy normálisan visselkedjen a többi kutyával?
Két dolgot fontos még megjegyeznem úgy érzem:
-apám mindent megenged a kutyának szinte és állandóan kajával tömi
- tavaly 2 olyan eset is volt, hogy szó szerint a semmiből hátulról nekiment egy idegen kutya az enyémnek és nagyon összeverekedtek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!