Van egy kóbor kutya a teraszunkon, mit tegyek? Már van kutyám
Bottal, ez igen első. Remélem, téged is bottal zavarnak majd el.
Kedves kérdező, amit tehetsz:
Megpróbálod a környéken megkeresni a gazdáját és ha nincs meg, akkor értesíted a hozzátok közel eső menhelyet, hogy találtál egy kutyust. Ha nincs menhely a környéken, akkor az állatorvost, neki tudnia kell melyik a legközelebbi menhely, illetve ha chipes a kutya, akkor a gazdáját is tudja értesíteni.
Semmiképp se bántsd a kutyust.
*sintér
3-as!
Mi a baj az első (meg az én) válaszában?
Ez a legegyszerübb. Meg nem azt mondta hogy bántsa, csak zavarja el!
Gratulálok az első két válaszolónak.
Olyan nehéz ez a XXI. században, hogy megkeressük legalább neten a legközelebbi állatmentők telefonszámát?
Vagy körbejárod a környéket, becsengetsz hátha hiányzik valakinek? Lefotózod a mobiloddal, megmutogatod, megosztod stb.
Bónusz tipp: Épp ma olvastam, hogy a SZilveszter közeledtével az ország több pontján van lehetőség chipet leolvastatni pl. benzinkutak. Neten meglehet keresni hol vannak ezek a chipleolvasó pontok. Elég ha beírod hogy kutya chip.
#3 vagyok és az a baj kedves #4, hogy kutyát nem hajkurászunk bottal. Mellesleg azzal, hogy elzavarja, nem segít rajta semmit. Meg kell keresni a gazdáját, vagy ha nincs meg, akkor menhelyen elhelyezni.
Ti jól éreznétek magatokat ha valahová bemennétek segítséget kérni és bottal zavarnának el titeket?
"Ti jól éreznétek magatokat ha valahová bemennétek segítséget kérni és bottal zavarnának el titeket?"
HA ez nem is , de minimum elzavarnának ja hogy akutyával már rendesnek kell lenni a hajléktalanra meg rászrni?
Az első kettőnek én is gratulálok, hogy ebben a modern világban sikerült ilyen érzéketlennek, sivárnak maradniuk!
Nem tudom nekik van-e kutyájuk/remélem nincs/de ha mégis, mit szólnának hozzá, ha az övékével történne ez meg?
Kérdező, amit tegyél:nem tudom hol laksz,de hívd fel a legközelebbi kutyamenhelyet, vagy állatorvost, mondd el az esetet, és kérd őket, nézzék meg, van-e benne chip.Mert ha van, akkor kiderül ki a gazdája.Már MOL kutaknál is van chip leolvasó!
Előtte a környéket járd be, csengess be mindenhova, nem veszett-e el a kutyájuk.Ha tényleg labrador, akkor biztos van gazdája.Hirdesd az interneten, van egy hely, talált-elveszett kutyák oldal.De menhellyel mindenképp vedd fel a kapcsolatot, ők is segítenek keresni a gazdát.
Abból indulj ki, a te kutyád elveszne, milyen jó lenne ha valaki törődne vele, keresné a gazdáját, és visszakapnád.
Addig is adjál neki enni, inni legalább kétszer naponta, és tegyél neki fedett, szélvédett helyre fekvőhelyet, hogy ne fázzon.A tacskódat ne engedd ki hozzá.Lényeg,hogy ne kóborogjon tovább szegény, mert lehet a közelben lakik.
"a hajléktalanra meg rászrni"
Talán egzotikus gondolat lesz számodra, de lehetőség szerint igyekezni kell mindenkivel rendesnek lenni. Ki beszélt itt arról, hogy _minden_ kóbor kutyát neki kell megmentenie? Miért, talán naponta előfordul, hogy kóbor kutyák lepik el a házát? Pofám leszakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!