Hogyan lehet barátkozni egy kóbor kutyával? Vagy van más módszer hogy hozzáértő kezekbe kerüljön?
kb már 1 hónapja volt egy nagy vihar. Na én szeretem nézni ezeket dörög villámlig gyermek lelkem pedig odáig van ezekért. Csak eközben egy szegény rémült és ázott kutya beszökött az utcafront felől nyitott ajtón keresztül a szobámba... A kispajtás nem igazán volt barátságos a szituációt tekintve érthető. 4 óra barátkozás és küszködés árán ( meg egy zacskó jutifali árán ) sikerült a kutyust az utcára kísérni újra amikor elment a vihar csak az a problematika hogy nem akar távozni. Azóta itt fekszik az ajtóban hűségesen őrzi a házat. Próbáltam simogatni de nem hagyja sokáig max úgy 5 másodperc után egy ilyen nyüszítő morgó hangot ad ki és vagy ő pattan el vagy én húzom el a kezem. Mint utólag kiderült az utcában lakó családé a kutya akik mellesleg napi szinten mennek el a ház előtt de nem hajlandók hazavinni sajnálom hogy ezt írom de az ő aberráltságuk miatt (remélem ezért nem jár tiltás ). Már szóltunk menhelynek, a polgármesteri hivatalnak de senki nem erőlteti meg magát. A menhelyek pedig itt szegeden beteltek nem tudják fogadni. Sajnos a kutyus többszörösen volt bántalmazva mielőtt ide került ez látszik rajta ha csak rosszul emelem a kezem összehúzza magát és nyüszít. Emellett amióta itt van
azóta az erre járók bántják előszeretettel. Már hallottam beszélgetéseket hogy kutyasíppal idomították már sőt egy részeges ...... még fejbe is vágta egy vassal amikor kóborolt ezt bizonyította a vérfolt a fején. Sajnos ezek ellen nem tudok mit tenni a kutyus kint van az utca felől az ajtóban... behozni nem tudjuk mert van egy Husky kutyusunk aki önmagában nem baj mert barátságos de mind a kettő rosszul szocializált más kutyákhoz így nem tudom hogy mi lenne a vége plusz mivel fajtatiszta a kutyusunk úgy tudom emiatt érzékenyebb is a betegségekre és hát egy oltatlan kóbor kutya nem épp tiszta. Mit lehet tenni? Nagyon szívesen befogadjuk ha már minket elfogad talán a kutyánkal is könnyebben tudnánk barátkoztatni de nem megy 1 hónap alatt a simogatásig sem jutottunk el. Vannak módszerek hogy könnyebben barátkozzunk? Sajnos lelkileg sérült a kutyus a legjobban és tapasztalatlan vagyok hogy segítsek neki csak etetni itatni tudom mást nem. Mit lehet tenni?
Rengeteg türelem és sok jutalom falat.
Én a kóbor kutyákkal mindig is úgy haverkodtam össze, hogy először etetés. Ha elfogadja akkor oké. Leültem egyre több időre a közelükben, jutalom falattal.
Ha közelbe jött kapott juti falit. Ne erőltesd.
Volt amelyik kutya 4 nap alatt elfogadott úgy, hogy kirakták, elütötte az autó. 4. Nap már felvettem es kocsiba raktam. Pedig először kis meregzsak volt.
Volt akinél ez hosszabb folyamat.
Egy elkeritett helyre nem tudjátok rakni hogy ne bántsák? Ez azért nem épp előnyös, hogy verik te pedig a bizalmát el akarod nyerni.
Esetleg befogadót keresni neki, akinek volt dolga már hasonló sorsú kutyával.
Szerintem profiktól kaphatod a legjobb tanácsot. Azt írod, szegedi vagy, hívd fel a Tappancs Tanyát, vagy július 21-én nyílt napot tartanak, menj el, és ott személyesen a gondozókkal tudsz beszélni. Minden áldott nap nehezen kezelhető és problémás kutyákkal kell foglalkozniuk. Amennyire ismerem őket, kizártnak tartom, hogy tanácsokkal ne segítenének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!