Elviselhetetlenül sokat ugat a szomszédom kutyája. Van valami kütyü, vagy bármilyen módszer, amivel hatni tudok rá így a szomszédból?
Elvileg vannak ultrahangos ugatásgátlók, de csak 10-15 méteres körben "hatásosak", ha egyáltalán azok (én még nem találkoztam ilyennel)
Állítólag ártalmatlanok, de ki tudja:S
A kutyát nevelni, fárasztani kellene, de ez nyilván nem a te hatásköröd:(
Jaj, hagyjuk már ezt a "nem ütheti agyon" dumát... Egy pofánveréstől még nem döglött meg egy kutya sem. A miénk is úgy tanulta meg, hogy éjjel csendben maradjon... Elvégre mi vagyunk a "falkavezérek", nem ő.
Az meg, hogy nem zárja be azt a dögöt, nonszensz... de figyelj, olvass utána, milyen károkat okoz a rendszertelen alvás. Ne várd meg, hogy a végső tünetek is megjelenjenek.
Állatbarátnak lenni pedig nem azt jelenti, hogy kinyaljuk a kutya s***ét, hanem azt, hogy azt teszed, amit a falkavezér tenne, ha valami idegesítené a falkatagokkal kapcsolatosan. Ezt kellene felfognia egyeseknek.
Tudom, miről beszélsz, én is hallgattam másfél éven keresztül.
Nem aludtunk csomószor, nyáron megggyulladtunk, mert ablakot nyitni nem lehetett, a füldugó akár halottnak a csók...
Kezdeményeztünk birtokvédelmi eljárást, az eredménye 30 ezer ft-os büntetés a gazdának, amit röhögve kifizetett, aztán ennyi volt.
És igen, pár hónap után már én is elgondolkoztam, hogy vagy agyonütöm a nyomorult dögöket (három, ráadásul), vagy én kerülök diliházba.
Végül elköltöztem, a társasház többi lakója meg azóta is szív.
Most ahol lakom, szintén van kutya a szomszédban, nagytestű, de gyakorlatilag hangját nem hallani, mert itt mindenki megneveli a kutyáját.
Meg ha feljelentem, akkor nem bohóckodik a rendőrség, Verwaltung, hanem 500-1000 frankra megbünteti őket, de akár ki is teheti az albérletből.
Ultrahangos birtokvédelmi eljárás indítása a jegyzőnél.
Ne érezd magad rosszul, a gazdának kellene nevelnie a kutyát amit elhanyagolt, így rászolgált a következményekre.
Előtte videózd az éjjel ugató kutyát pár napig, sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!