Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan reagálnál ha a párod...

Hogyan reagálnál ha a párod utálná a kutyád?

Figyelt kérdés
KB 1 éves volt a kutya amikor elkezdte nem kedvelni. Nem hajlandó sétáltatni inkább kerülni a házban a kutyakakit ha én sokáig dolgozom. Az elején szerette, ő választotta ki stb... Most meg... Soha meg nem simogatná, azt mondja idegesíti. Ma nagyon kiverte a biztosítékot, arra jöttem haza, hogy ki volt csapva az erkélyre, ő meg elment a gyerekekkel alahova. Fél órája itt remeg a radiátor mellett a kutya.
2018. dec. 21. 18:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
18%
Valszeg keresnék a kutyának egy helyet ahol szeretik, mert ebben a felállásban nem lesz buli senkinek. Az biztos, hogy utálatot nem lehet egy csapásra megszüntetni, szóval abban ne is reménykedj, hogy a férjed viselkedése változni fog.
2018. dec. 21. 18:19
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
En oszinten szolva a baratodat csapnam ki az erkelyre a -10 fokba ejszaka. A parod olyan mint a kisgyerekek, amig kicsi es cukika mukika volt a kutya addig imadja szereti de ha felno akkor mar rokton idegesito. Szerintem lesz meg a jovoben ebbol veszekedesetek. Lenyeg az hogy soha ne hibaztasd majd ezert a kutyusodat mert nem o a hibas, a parod egy bunko ez vilagos ebbol amit leirtal. Van az a mondas hogy aki az allatokat szereti rossz ember nem lehet, na o ennek az ellenkezoje sajnos.
2018. dec. 21. 18:21
 3/15 anonim ***** válasza:
Ferjedet nem baratodat bocsi elneztem
2018. dec. 21. 18:21
 4/15 A kérdező kommentje:
Feleségem
2018. dec. 21. 18:23
 5/15 anonim ***** válasza:
20%
Fogadni mertem volna, hogy nő a delikvens. Ha jót akarsz a kutyusnak add neki valakinek a ki szereti. Különben biztosan volt oka erre a feleségednek. Én megkérdezném mi legyen?
2018. dec. 21. 18:34
 6/15 anonim ***** válasza:
96%
Végülis kinek a kutyája? A kérdés eleje alapján a tiéd. Viszont: az elején szerette, ő választotta ki, tehát közös? Nem mindegy, mert ha kizárólag a te kutyád, akkor neked kell róla gondoskodni, és bármit elvégez körülötte a feleséged, az szívesség. Ha közös, és úgy lett megbeszélve, hogy közösen gondoskodtok róla, akkor problémás a feleséged viselkedése. Lehet tudni, hogy van-e a megváltozott viselkedésének konkrét kiváltó oka? (Pl. megharapta a kutya?) Vagy csak simán elege lett a felelősségből? Ki kellene deríteni az okokat, és ha közös a kutya, akkor közösen megbeszélni, hogy hogyan fogjátok gondozni a továbbiakban. Magyarázat nélkül ez az egész így nagyon furcsa.
2018. dec. 21. 18:40
 7/15 anonim válasza:
100%
Én nem tudnék egy ilyen emberrel együtt élni.Szegény állat. Szerintem NAGYON komolyan beszélgessetek el a feleségeddel. Két megoldás van: elajándékozzátok a kutyus, vagy a feleséged megváltozik. A gyereketek szereti a kutyát?
2018. dec. 21. 18:43
 8/15 A kérdező kommentje:
Mindenki akarta a kutyát, ő jobban is akarta mint én. A kutyát terápiás céllal vettük a kisfiúnk miatt ezért semmiféleképpen nem szeretném elajándékozni.
2018. dec. 21. 18:56
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor nem a kutyát kell kidobni. Miért is őt tennétek ki annak a stressznek? Nyilván egy alapos beszélgetés, kompromisszumok sora kell, de őszintén szólva én nem is tudnék együtt élni ilyen emberrel.
2018. dec. 21. 19:16
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Sürgősen üljetek le ezt megbeszélni. Itt nem a kutya az egyetlen probléma. Szegényke, ő szívja meg leginkább, de milyen szülői hozzáállás az, hogy vállaljuk a kutyáért a felelősséget, aztán most idegesít, úgyhogy inkább úgy teszek, mintha nem létezne, kizárom az erkélyre és letojom, hogy mi lesz vele. A gyereknek milyen felelősségtudata lesz így? Milyen példát mutat így neki? És egyáltalán milyen terápiás célokat vártok el így a kutyától, ha a feleséged le se tojja?

Egy terápiás kutya lényege, hogy szeretem, tanítom, foglalkozom vele. Olyan kapcsolatot alakítok ki velehogy a legjobb barátom lesz. Így tudok benne maximálisan megbízni és csak így van terápiás hatása.

Ha az én feleségem ennyi empátiával viseltetne egy másik élőlény irányában, én azt hiszem, hogy terápiás céllal csak kizáznám véletlenül az erkélyre. De legalábbis sürgősen rendezném a helyzetet. Egy kutya nem fél éves projekt.

Ha nem változik a hozzáállása, találj neki egy felelősebb gazdit.

2018. dec. 21. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!