Miért tart/undorodik a kutyáktól?
Egyik rokonom teljesen furán áll a kutyákhoz. Van egy kutyám meg 2 cicám a kutyus menhelyi a lány cica meg mentett, a harmadik cicám pedig a lány kölyke. Vemhes volt amikor befogadtam, és megszülte a piciket,akik később jó gazdihoz kerültek. Utána jöt hogy a cicámat vittük ivartalanitani hogy ne legyen több picur. Na most a rokonom már itt kiakadt hogy minek ekkora felhajtás egy macska miatt... Meg hogy manapság az emberek többre tartják az állatokat mint egymást. Aztán ezután hoztam el a menhelyről a kutyusomat, aki természetesen a cicaimmal együtt a házban lakik. Van udvar, szeretnek kint lenni de alapvetően bent alszanak. Multkor itt volt nálunk a rokonom és anyukámnak elkezdte ecsetelni hogy mennyire gusztustalan ahogy élünk mert az állatnak kint a helye és ki tudja milyen bolhákat meg betegségeket kapunk el tőlük. Oké érthető nem mindenki szereti a lakásban az állatot de mi válthatja ki belőle ezt az undort? Szegény cicám is ha a közelébe megy rögtön sicceg neki, elzavarja meg volt hogy egyszer a másik cicámat csak úgy lelokte a mosógép tetejéről, ahol egyébként a fekhelye van, és aludni szokott.
Ui:Semmi rossz élmény vagy tragédia nem érte az állatokkal kapcsolatban.
Azt nem értem akkor miért utálja őket ennyire?
Van, aki nem szereti az állatokat. Van ilyen, elfogadom. De ha vendégségben van nálunk egy rokon, vagy ismerős, nagyon nehezen viselem, ha beszól az állataimmal kapcsolatban.
Van olyan gyerekkori barátom, aki azóta nem jön hozzánk, amióta kutyáink vannak, mert megmondta, hogy nem szereti az állatokat. Nem baj, elfogadjuk. Úgy szoktunk találkozni, hogy beülünk valahová meginni valamit és tiszteletben tartjuk egymás véleményét.
Nem tudom, hogy az emberek miért érzik kötelezőnek, hogy beleszóljanak egymás életébe.
A feleségem tisztaságmániás, így a házunk tisztaságára senkinek nem lehet panasza.
Volt egy aranyos történet, a nejem kolléganőjével kapcsolatban. A kolléganő egy nagyon dekoratív, igényes hölgy, tökéletes sminkkel, profi manikűrrel. Ő minden lehetséges alkalommal hangoztatta, hogy mennyire nem érti, ha valaki állatot tart, mert koszosak, büdösek stb. És őt zavarja az állatszag. Egyszer meghívott minket magához vacsorázni. Nagyon mókás volt, mert a wc pisiszagú volt, a kádkilépő retkes, és úgy összességében nem volt az a tökéletes tisztaság, amit vártunk azok alapján, amennyire finnyásnak tűnt. Amikor aztán eljött hozzánk, megkérdezte, hogy mit csinálunk, hogy se állatszag, se kosz nincs nálunk. Hát takarítunk :)
Az egyik kedves válaszolónak mondanám, aki szerint az állatok fertőzőek, hogy állattól soha nem kaptam még fertőzést, embertől viszont igen. Nyilván idegen kutyákat nem puszilgatok, de a saját egészséges, tiszta kutyáimtól ki van zárva, hogy elkapnék valamit.
Aki lepontozott, elmondaná légyszi, hogy miért tette?
Köszönöm
13-as: A többi ember a fajtársad, még szép, hogy több olyan betegség van, amit tőlük elkaphatsz! Itt viszont a saját lakásról volt szó. Nem tudom, hogy vagy vele, de akikkel én együtt lakom, jóval többet törődnek a higiéniával, mint a kutyáim. Ha tehetnék sem reggeliznének nyúlbogyót, nyalogatnának tyúkürüléket, hemperegnének ürülékhalomban vagy dögben és nem jelennének meg oszlásnak indult patkánnyal a szájukban, ugyanakkor rendszeresen mosnak kezet és leveszik az előszobában a cipőjüket. Bármennyire is elfogult vagyok a kutyáimmal, csak akkor lehetnék meggyőződve arról, hogy nem csinálták az előbb felsoroltakat (az utolsó 2 kivételével), ha bezárva tartanám őket és csak szoros felügyelettel lehetnének a szabadban (szép is lenne egy pásztorkutyánál). De akkor már inkább fogadom némi fenntartással, ha képen nyalnak.
A kérdező helyében egyébként visszaszóltam volna a "kedves" rokonnak, hogy nem az ő lakása és nem az ő állatai. Amíg nem kínzod, addig mi köze van hozzá? Véleménye ettől még lehet, de meg is tarthatja magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!