Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagytestű kutyáktól hogyhogy...

Nagytestű kutyáktól hogyhogy nem féltek?

Figyelt kérdés
2018. szept. 6. 00:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
En evekig feltem, de valahogy spontan elmult. Ha gazdi nelkul jonne egy momdjuk , azert attol tartanek.
2018. szept. 6. 00:45
 2/15 anonim ***** válasza:
46%

Mert nincs okom félni tőlük, nem támadnak ész nélkül.

Egyszer tévedésből besétáltam négy hatalmas, morgó nyájőrző kutya területére, egy karcolás nélkül jöttem el onnan.

2018. szept. 6. 06:41
 3/15 anonim ***** válasza:
24%
Akkor azok a nyájörző kutyák sem végezték valami jól a munkájukat :D
2018. szept. 6. 07:21
 4/15 anonim ***** válasza:
83%

Dehogynem, csak te nem értesz a kutyákhoz. Azt "mondták": "Ez a mi területünk, távozz és nem bántunk"

Mi pedig szép lassan távoztunk ott, ahonnan jöttünk.

A nyájőrzők arra valók, hogy védjék a juhokat a ragadozóktól és más veszélytől. Mi megmutattuk, hogy nem jelentünk veszélyt, így nem lett volna értelme helybenhagyni minket.

2018. szept. 6. 07:25
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
Mert nagytestű kutyak mellett nőttem fel és jellenleg is egy ,,mackót,, tartok, viszont a csivavától, palotapincsitől, yorkitól félek (gyerek koromba többször megtámadtak kistestű kutyák).
2018. szept. 6. 09:34
 6/15 anonim ***** válasza:
10%
Úristen utolsó :D Elég szánalmas, hogy 2-3 kilós kutyáktól rettegsz :D
2018. szept. 6. 10:23
 7/15 anonim ***** válasza:
74%

Én nem hogy nem félek, de egyenesen imádom őket. Az, hogy hajlamosak-e a támadásra egyáltalán nem mérettől függ. Kiskoromban például egy komodor mellett (is) nőttem fel, úgy vigyázott rám, mint a hímes tojásra, mert én is és ő is jól voltunk nevelve. Ennek ellenére viszont sokszor nagy ívből ki kell kerülnöm az utcán a yorkikat vagy csivavákat sétáltató gazdákat, mert össze-vissza morognak, kapdosnak a kutyáik, mert rosszul lettek nevelve.

Szóval ne félj a nagykutyáktól, nekik is vajból van a szívük. Ne bélyegezd meg az összeset a félelmed miatt. Ha teheted, simogasd meg az ismerős nagykutyákat, és azonnal beléjük szeretsz majd.

2018. szept. 6. 12:30
 8/15 anonim ***** válasza:
81%
Lakótelepen élek. Itt ha valaki nem neveli meg a nagy testű kutyáját az szenved, így itt nem kell félnem egyiktől se, mind meg van nevelve. Már messziről látszik, hogy a kutya figyel a gazdára, és szépen láb mellett sétálnak.
2018. szept. 6. 14:35
 9/15 anonim ***** válasza:
69%

Én minden idegen kutyától tartok - kistestűtől pláne (!) - ezért nem simogatom, nyúlkálok feléjük még akkor sem, ha ott a gazdi. Pedig rottweilerem van. Csóri apámat így kapta meg egy elég mélyen egy kistestű keverék, utána járhatott a sebészetre tisztításra mert begyulladt a harapás, utána a háziorvoshoz, hogy beadja a veszettség elleni oltássorozatot neki, mert felszívódott a gazda, utánajárva kiderült oltása nem volt a kutyának, egy garázsba éltek patkányok között.

Lényeg, hiába van nagytestű kutyám, tartok minden idegen kutyától, nem fogdosom őket - ha közömbös vagy, akkor meg jó eséllyel békén hagynak - szégyen vagy nem :)

2018. szept. 6. 15:13
 10/15 anonim ***** válasza:
53%
Imádom őket, sose lenne más, csak nagytestű :) 2 berni pásztor és egy dobermann társaságában nőttem fel, most rottweilerem és dogom van, 2 gyerek mellett :) egyszerűen imádnivalóak
2018. szept. 6. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!