Aki tart (fél) a nagytestű kutyáktól, az ne is tartson Kutyát?
Hát elég érdekes lenne kutyát tartani úgy, hogy a nagyoktól félsz. Odarohan hozzátok egy nagy kutya, akkor mit csinálsz?
hogy engeded el kutyákkal a játszani a tiéd, ha félsz a nagyoktól?
Szerintem nem lehet, illetve max úgy, hogy felkapkodod a kutyádat, de akkor még veszélyben is vagy, mert a legtöbb nagy kutya utánaugrik. Ráadásul lesz egy antiszociális nem kutyaként viselkedő kutyád.
Persze tartson. De szerintem jobb szembenézni a félelmünkkel. Akkor most világ életében kerülje el a nagytestű kutyát? Ha a gazdi fél a nagytestű kutyáktól a kiskutyája is félni fog (főleg ha oda sem engedi a nagyhoz) tőle. Kutyás közösségben kis-közepes és nagy testű kutyák is vannak. És akkor már megint ott tartunk, hogy antiszociális kutyát neveltünk. Ami a szeretett kedvencünknek sem tesz jót. Hisz szorong/fél/támadja a nagyobb társait holott ez elkerülhető lett volna.
Remélem érted mire szeretnék kilyukadni. Azzal az elmélettel meg egyáltalán nem értek egyet, hogy a kutya a németjuhásznál kezdődik. A kicsik is ugyan olyan kutyák, ugyanúgy használták őket vadászatra, meg volt a funkciójuk és ugyan úgy kutyaként kell bánni velük. Tehát szerintem először a gazdinak kell "rehabilitálnia" magát, hogy ne féljen a nagy testű kutyáktól. Kijárni a kutya futtatóra, összebarátkozni a kutyákkal, kutyásokkal. Mert hát így a kutyád is érezni fogja majd, ha szorongsz a kutyák miatt. Nem beszélve a kóbor kutyákról. Ott hidegvérrel kell gondolkozni, nem bepánikolni. Ha meg a kutyánk támadja a kóbor kutyát, a gazdi is leblokkol mert fél a kutyától akkor kész is a baj...
Miért félsz a kutyától?
Hidd el, a kutyának sokkal inkább van oka az embertől félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!