Miért félnek a nagytestű kutyáktól?
Pedig a kistestűek sokkal elvetemültebbek. :D
Nálunk is a rottweiler volt a kezesbárány, a 10kg-s mix pedig a zseboroszlán. :D
A kistestű kutyák is támadhatnak, ez így van, sőt, támadnak is, de azokat nem veszik komolyan az emberek.
Példa: egyik helyen a vasútállomáson egy kistestű, papillon volt talán, támadta a mellette elhaladókat, mire azok ügyet sem vetettek rá. A gazdája a pórázzal könnyedén visszatartotta, de fegyelmezés, tiltás, vagy valami még hírből sem történt.
Én a rottweileremmel az állomás épületénél várakoztunk. Ha az én kutyám csinálta volna ugyanazt (szokta is még sajnos, de dolgozom az ügyön), akkor félreugrottak volna az emberek és már megkaptam volna a magamét, az biztos. Hogy miért? Azért, mert a papillon nem keltett félelmet, nem harap nagyot, könnyedén visszatartható pórázzal. Az senkinek nem tűnik fel, hogy nincs megnevelve, pont ebből kifolyólag. A rottweiler nagyot tud harapni és ha valaki mentálisan nem tudja kézben tartani, akkor a pórázzal nem sok mindent lehet tenni, ha menni és támadni akar. Félelmet kelt.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!