Kutyát meddig kell jutalmazni tanulásnál?
Én úgy csináltam, hogy a legelején mindig kapott. Aztán mikor már csak gyakoroltunk, akkor hol kapott, hol nem. De nem volt benne semmi rendszer, csak úgy össze vissza, ahogyan az nekem eszembe jutott. Viszont amikor nem kapott, akkor is nagyon megdicsértem, megsimogadtam. A rendszer nélküli jutalomfalatos jutalmazás miatt soha nem tudta, hogy mikor fog kapni jutalom falatot, így mindig mindent megcsinált. Volt, hogy nem is volt nálam jutalom falat, ekkor egy kis játékkal szakítottam meg olyakor a gyakorlást.
Azt viszont soha nem hagytam, hogy úgy legyen vége, hogy valamit nem csinál meg. Amit kimondtam azt meg is kellett csinálnia. Mundjuk arra nagyon figyeltem, hogy ha már nehezebben csinálja jutalom falatért is, akkor abbahagytam és levezetésképpen játszodtunk egyett.
Sok sikert, szerintem menni fog neked is ezzel a módszerrel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!