Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha a kitűnő tanulókat nem...

Ha a kitűnő tanulókat nem kell jutalmazni, akkor a bukott diákot sem kéne büntetni?

Figyelt kérdés
2011. szept. 22. 21:55
 1/9 A kérdező kommentje:
Vagy a jó tanulóság teljesen alap dolog?:)
2011. szept. 22. 21:55
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

A jó tanulókat jutalmazzák, ajándékkal, ösztöndíjjal.

Nem értem, mi a problémád:-S

2011. szept. 22. 22:00
 3/9 anonim válasza:
84%
A mi sulinkban pl. félévkor és évvégén is szép osszeget kap az aki jó tanuló, egy bizonyos átlagig, szoval megéri :)
2011. szept. 22. 22:01
 4/9 A kérdező kommentje:
Sokan írják e kategóriában, hogy a jó tanulókat a szülőknek nem jutalmazniuk, hiszen magukért csinálják.
2011. szept. 22. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz. Egy gyerek (vagy felnőtt) magáért tanul. Természetesen vannak velejáró anyagi és (vagy) tárgyi jutalmak.

De nem szabad a tanulás külső motiválás függvénye (pl. pénz, csoki, édesség, kirándulás) legyen.

Valahol meg kell találni az egyensúlyt.

Én jelenleg egyetemista vagyok, őszintén sosem tanultam a szüleim kedvéért, a saját szórakoztatásomra és okulásomra tanulok...nem a máséra...

2011. szept. 22. 22:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
UI. Az ösztöndíj pedig jól esik:)
2011. szept. 22. 22:08
 7/9 A kérdező kommentje:
:) richtig
2011. szept. 22. 22:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Vannak ahol pénzt adnak jó jegyért,aztán a gyerek rájön,és pénzért tanul csak,és jól kihasznlja ezt,mert amúgy nem is érdekli.
2011. szept. 22. 22:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a jó jegyekért nincs jutalom, akkor a rosszért se legyen büntetés, így igazságos. Mondjuk alapból nem tartom jónak egyiket se, tanulja meg a gyerek hogy magának szerzi a jegyeket, nem a szülőnek.
2011. szept. 23. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!