Ti a kutyáitokat teljes mértékben családtagként kezelitek?
Kutyám nincs, papagájaim vannak, de kutyát is tervezek. Családtagok a madarak, de nincs elsőbbség ember és madár között, aki családtag, az egyenrangú és kész.
Az allergia meg érdekes dolog, nekem kimutattak gyerekkoromban olyan dolgokat is, amikre allergiás reakcióm sem volt. Kutyát is, aztán mégse jött elő minden esetben, rengeteget olvastam ezekről a dolgokról, a rovarcsípés allergiámat például nagyon le tudtam csökkenteni, régen nagyon durván jelentkezett, de nem hagytam annyiban a dolgot, hiszen a rovarokat nem lehet elkerülni. Elértem azt, hogy egy napra egy Claritine elég, ha megcsíp valami, de már nem dagad többszörösére a csípés, nem gyullad be, nem fáj.
A kutyát is kimutatták, az meg úgy néz ki, hogy talán mégse a kutyára vagyok allergiás, hanem a porra, és ez megfelelő takarítással, és gondozással kordában tartható. Például dolgoztam egy poros raktárban, ahol sűrűn állt a por, ugyanúgy tüsszögtem és viszkettem, mint olyan kutyatartók lakásában, akik nem tartottak rendet és összevissza volt a lakásban az állatszőr.
Természetesen nem szabad félvállról venni, mert veszélyes is lehet az allergia, de aki érintett, az járjon utána alaposan.
A rovarcsípés allergiát tudtommal csak vérvételből állapítják meg, nem a hagyományos allergiateszttel, nekem ilyen vérvételes allergiavizsgálat nem volt, de a tünetek alapján egyértelműen allergiára lehetett következtetni, mert egy ismerősömnél sem produkált olyan szélsőséges tüneteket a csípés, mint nálam.
Off:
#8, "tejallergia" nem létezik, csak laktóz intolerancia- ami bármikor előjöhet. De ez nem egy allergia! Hanem csak egyszerűen nem termelődnek tovább a laktáz nevű enzimek, ezért a szervezet nem tudja megemészteni a tejcukrot (laktózt).
A kérdésre válaszolva (bár se párom, se gyerekem), én családtagként kezelem, de a többi családtag sajnos nem, és ebből vannak konfliktusok.
Utolsó, ez tenyleg off, de van tejfehérje allergia, és laktóz intolerancia. Két különböző dolog.
Sok okos válaszoló még nem látott anafilaxiás sok miatt kórházba került gyereket. Akkor nincs más választás, mint új gazdit keresni a kutyának. Pesze csak akkor, he benti kutya, és nem lehet kinti, vagy azért mert a fajtája alkalmatlanná teszi a kinti tartásra, vagy azért, mert nincs kert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!