Milyen kutyát ajánlotok ide?
3 és 6 éves gyerekek vannak
Mindenképp tenyésztőtől szeretnénk fajtatiszta kutyát pont fenti ok miatt
Kertes ház, kinti-benti kutya lesz
Mindent megadunk neki, amit csak igényel
Na végre valaki, aki tenyésztőtől hoz kutyát! Gratulálok, és ezt most nem gúnyolódásból írom!
Helyes gondolkodásra vall.
Németjuhászt ajánlanék, kedves..Nekem gyerekkoromban az volt.
Most már nincs kutyám, mert nem tehetem még meg anyagilag, de csak németjuhászt hoznék. Ha benti kutya lenne, akkor mopszot, de kinti-bentinek nem jó annak inkább a németjuhász.
Perzsa agár van az ismeretségi körben. Az egy dolog, hogy még fajtatiszták között is mocskosul drága, de:
* hosszútávfutásra tervezték, békésen andalogni csak akkor fog melletted, ha az ilyen jellegű igényeit ki tudod elégíteni
* nagyon-nagyon erős vadászösztöne van, nem ajánlott póráz nélkül sétáltatni
* nem arra tenyésztették, hogy szorosan együttműködjön az emberekkel - nehezebben is taníthatóak, meg kicsi korban kell "elkapni" őket, különben nem tanulnak meg ilyen szinten figyelni az emberre
* az agárkölykök ön- és közveszélyesen hülyék. (nagyon mozgékonyak, nagyon vékonyak, nagyon hosszú lábaik vannak - olyan helyekre is fel vagy be tudnak jutni, ahová az ember nem is gondolná - ja és vékony bőrük meg nulla zsírrétegük miatt még külön sérülékenyek is)
Nem klasszikus munkakutya, viszont elég kacifántos igényei vannak és nem az a kutya, aki végtelenszer hozza vissza a labdát vagy ül fekszik, hogy a gyereknek "kutya" élménye legyen, én inkább lebeszélnélek róla.
Minden fajtát be lehet igényekhez igazítani:
ez egész egyszerűen nem igaz. Az én kutyámból senki sem nevel se vadászt, se házörzőt.
A menhely csak jól nevelt kutyát ad ki: ja, a mesében. Saját tapasztalat, hogy nagyon nem. Van néhány becsületes menhely, a többi egy pénzgyüjtő.
A labrador jó választás lehet, bár ki lehet fognak nagyon nagy mozgásigényu egyedeket is.
Szerintem a legjobb gyermekek mellé pl : francia bulldog, vizsla, ujfundlandi, Golden retriever
Ezek közül leginkább a francia bulldog (nekünk is az van, és ismerek a környezetemben nem is egyet —> osszejarunk sétálni) mivel barátságos, kedves, okos, bohókás (főleg amikor kinthagyja a nyelvét), iszonyatosan türelmes, nyúzható, ragaszkodó kutyus. Viszont a többihez képest nem bírja a hideget így csak benti kutyának ajánlom. De a másik 3 fajtáról is kb ezeket lehet elmondani, bár nagy testű kutya lehet még nem ideális mivel nagy örömében lehet felborítaná őket véletlenül :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!