Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok nekem?

Milyen kutyát ajánlotok nekem?

Figyelt kérdés

Amit szeretnék:

-nagytestű (de azért ne legyen 50kg fölött)

-rövidszőrű

-jó házőrző

-idegenekkel bizalmatlan és egygazdás

-könnyen képezhető és viszonylag mozgékony

Amit nyújtani tudok:

-kertes ház (250nm a kert + 60 a ház)

-kinti-benti tartás

-napi 2x séta

-2-3 óra intenzívebb mozgás + játék és egyéb foglalkozás

-nyáron úszási lehetőség

-kényelmes fekhely a házban (éjjel bent lenne)

Várom a javaslatokat :) köszönöm

(Volt már kutyám, nem egy kezdő gazdi vagyok)

2017. szept. 7. 20:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Elég jók ezek a feltételek szinte az összes nagytestű rövid szőrű kutyának. Én például ahogy megláttam hogy van úszási lehetőség egyből az úszni szerető retrieverek jutottak eszembe, mondjuk nem a goldi mert neki hosszú a szőre, de a labrador is jó választás lehet. Emellett még az összes vizslaféle, ők kifejezetten olyanok hogy idegenekkel kissé bizalmatlanok tudnak lenni, jelezni is szépen jeleznek.
2017. szept. 7. 20:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Boxer.
2017. szept. 7. 20:23
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Vizslafélék, retrieverek jók de a kérdező házőrzőt szeretne, ezek a kutyák meg többnyire max. halálra nyalják a betörőt. :D Illetve nem is egygazdásak.

Német juhászkutya, dobermann (bár őt télen napközben sem illik kint hagyni, nagyon rövid a szőrük), cane corso még épp belefér az 50 kilós limitbe, afrikai oroszlánkutya, beauceron, ezek azok a fajták, amik így hirtelen eszembe jutottak. Illetve, ha nem ragaszkodsz a fajtatisztasághoz, akkor ha egy menhelyen elmondod ezeket az igényeket, biztos segítenek találni egy hozzád való kutyát.

2017. szept. 7. 20:35
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

Rottweiler szuka:)

Viccet félretéve, szerintem egy jó helyről származó roti megfelel a fent leírtaknak (bár nem teljesen rövid szőrű, pont ezért jobban elvan kint is), a többi teljesen passzol és a szuka 50 kg alatt marad:)

A kanok marmagassága 61-68 cm, a szukáké 56-63 cm. A szukák tömege kb. 42 kg, a kanoké 50 kg. Színe fekete-barna. A Nemzetközi Kynologiai Szövetségnél (FCI) letétbe helyezett rottweiler standard a 147/19.06.2000/D sorszámot viseli. A rottweiler-tenyésztés arra törekszik, hogy egy olyan erőtől duzzadó fajta fejlődjön ki, amely súlyos egyéniséget tükröző összmegjelenésében ne legyen híján nemes vonásoknak.

Barátságos, békés alaptermészetű, jó idegzetű, hűséges, engedelmes, kitűnően tanítható. Megjelenése erőt sugároz, magabiztos, kiegyensúlyozott, szereti a gyerekeket. Tartózkodó, a környezeti befolyásokra nyugodtan reagál, de fenyegetés esetén védekezési készsége, jól kifejlett küzdő és védőképessége előtérbe kerül, a fájdalmas hatásoknak félelem nélkül ellenáll. A rottweiler nemcsak kiváló szolgálati, mentő, kísérő, rendőrségi, katonai, őrző-védő kutya, de családi, hobbi kutyaként is kitűnő. Ahhoz, hogy a rottweiler engedelmes, megbízható társ legyen, a kutyát megfelelően kell tanítani, nevelni sok szeretettel, játékkal, határozott irányítással. (Wikipédia)

2017. szept. 7. 20:40
 5/12 anonim ***** válasza:
63%

Én mint schnauzer gazdi neked egy "lányka" óriás schnauzert ajánlanék. A szőre viszonylag hosszú, de nem hullik, ha trimmelitek. Igazából az évi háromszori trimmeléssel lehet megőrizni a jó szőr minőséget.

[link]

2017. szept. 7. 20:43
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Alaptermészetben a nyugis kutyákat kedvelem, de azért legyen mozgékony, lehessen vele túrázni stb. Kozmetika igényes kutyát semmiképp nem szeretnék, ezért is keresek rövidszőrűt. Nyáladzó fajtákat is kerülném. Egyelőre a roti tökéletesnek tűnik.
2017. szept. 7. 20:56
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

Dobermann, de csak ha hideg időben nappal is bent lehet a séták, mozgatás kivételével, mert nagyon fázós és az ízületei tönkremennek a hidegtől.

Egyébként szuper kutyák, és megfelel a leírásodnak.

Kutyasulit, őrző-védőt is szeretik, élvezik, érdemes vele járni.

Korai szocializációra nagy hangsúlyt kell nála fektetni, mind emberekkel, mind kutyákkal, és mindenféle helyzettel. Felnőttként így is bizalmatlan lesz az idegenekkel.

2017. szept. 7. 21:01
 8/12 A kérdező kommentje:
Persze. Bent lehet éjjel-nappal, télen is. Akkor jelöltem a roti és a dobi.
2017. szept. 7. 21:09
 9/12 anonim ***** válasza:

"Akkor jelöltem a roti és a dobi."

Kutyákkal szakemberként, hivatalból foglalkozó rendőrtiszt ismerősöm szerint a taníthatósággal párosuló, a mezőnyből kiemelkedő fizikai tűrőképességük révén messze a két fönti fajta a legalkalmasabb rendőrségi járőrkutyának.

2017. szept. 8. 07:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Amire figyelj még:

megbízható tenyésztőtől vásárolj, ahol nem csak a kutyák küllemét, hanem a megfelelő idegrendszert is nézik a tenyésztés során.

Dobinál jó, ha a szülők rendelkeznek német tenyészszemlével (ZTP).

2017. szept. 8. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!