Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kibírná egy kaukázusi a lakásban?

Kibírná egy kaukázusi a lakásban?

Figyelt kérdés
Sajnos válunk a férjemmel és van egy kaukázusink, vagyis hogy pontosabb legyek nekem van, az én kutyám. Miután eladjuk a közös házat nem lesz annyi pénz, hogy abból kertesbe menjek, így muszáj lesz egy nagyon maximum 40-50nm-es lakásba költöznöm. A kutyától semmi pénzért nem válnék meg, imádjuk egymást. Hozzá tudna szokni ez a fajta a lakáshoz? 3 éves, eddig kertben élt, de szabad bejárása volt a házba, bár ritkán jött be.

2018. nov. 22. 09:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
25%
érdekes, édesanyámék is panelban laknak és épp ellenkezőleg tapasztalom akármikor megyek, akkor ezt most hogy döntsük el, én meglátogassalak téged te meg édesanyámékat a nyáron? :O
2018. nov. 23. 11:37
 42/61 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de miből gondoltad hogy nincs áramszámlára pénzem??? Azért mert az eladott ház árát felezzük és emiatt korlátolt összeg áll a rendelkezésemre gondolod hogy a rezsit sem fogom tudni fizetni?? Gondolkodj már el! A légkondi meg alap, 25 fok felett szenvedek én is kint is bent is. Ekkora bunkót mint te!!!
2018. nov. 23. 16:59
 43/61 anonim ***** válasza:
43%

Sosem értettem miért kell betegesen mindenáron kötődni egy állathoz, olyan helyzetekbe kényszeríteni, ami számára egyáltalán nem jó, csak azért, mert "akkor most adjak túl rajta?"

Válasz:

Igen. Add el, ajándékozd el. Ne legyél már annyira önző féreg hogy benyomoríts egy ekkora PÁSZTORkutyát egy kislakásba.

Én is elajándékoztam rokonoknak az óriás schnauzeremet, mikor feljöttem Budapestre.

Otthon hatalmas területen, birkák, tyúkok, macskák közt, állandó ingerek közt szabad ki be járása volt, nagyokat túráztunk a hegyekben hétköznapokon is. Kb mindig volt ott valaki (nagy család együtt lakott), állandóan játszottunk, tréningeztünk.

De ez megváltozott sajnos, több körülmény miatt is.

A panel 60m², egy kis, szűk erkéllyel. Napi 9-10 órában egyedül lett volna, kirándulások max hétvégén. Max 4xfél óra séta betonon, pórázon. A többi állattal való érintkezése a kutyafuttatóban lévő yorki méretű Fifikék (akikkel a "gazdájuk" ölbekapva rohan el, ha meglátnak egy 8 kilónál nehezebb kutyát) vagy a bunkó Tájszonka.

Még a macskáimat se hoztam mert nem szokták volna meg. A fél falut lefedő területük 60 négyzetméterre csökkent volna.

Természetesen sok helyről megkaptam, hogy mekkora egy ro hadek vagyok és hogy igenis vigyem magammal mert elvállaltam és felelősséget vállaltam érte és blabla blaaaa.

Miért is? Még számomra is nehéz volt megszokni a kötöttségeket. Nem láttam előre 6 évet az időben, nem tudtam hogy egy családtag halála és egy másik alkoholizmusa majd mindent tönkretesz. És nem láttam előre hogy a 3 nagy cég ami kb. a falut tartja fenn, küszködni fog. És igen, elvállaltam és felelősséget vállaltam érte. A felelősség azt (is) jelenti hogy mindig a helyzethez mérten a legjobbat akarom és a legjobbat cselekszem. És tudtam hogy 100 kilométerrel arrébb nagyon jó helye lesz, egy kedves rokonomnál, akik meg tudják adni neki azt amit én nem.

Ráadásul én nem egy pásztorkutyáról beszélek.

Szóval igen, kibírja. De hogy mennyire lesz, boldog, felszabadult, jó élete azután hogy benyomorítod egy lyukba... Miközben egy több száz, több ezer négyzetméter telek lenne az ideális...

(A válaszokból ítélve egyébként ide is elért a mindenki állatkínzó aki nem tuszkolja be a kutyát a házba felfogás. Gratulálok.)

2018. nov. 23. 21:47
 44/61 anonim ***** válasza:
39%
Utolsó, tudod mi az állatkínzás? Az, hogyha X év után lepasszolod számára idegeneknek. A kutya elsősorban a gazdájához kötődik, nem a környezetéhez, a legtöbb kutya lelkibeteg lesz ha elajándékozzák.
2018. nov. 23. 22:47
 45/61 anonim ***** válasza:
3%

szeretnék látni egy bármilyen hivatalos statisztikai adatot arról hogy a kutya inkább választja a gazdája mellett azt hogy nem lesz többé szabad és szenved, mintsem új gazda mellett legyen szabad és boldog :D

2018. nov. 23. 23:08
 46/61 anonim ***** válasza:
17%
44: Akkor te még nem ajándékoztál és/vagy nem vettél,kaptál kutyát. Igen, mindenkinek fáj a döntés, de a lényeget nem sikerült felfogni. Mi a jobb, ha a kutya 2-3 hónapig szomorúmert otthont váltott, vagy ha évekig sínylődik egy egyáltalán nem neki való helyen? Másrészről pedig... A kutya nem ember. Ne hasolítsd emberhez. Még mindig egy állatról van szó
2018. nov. 23. 23:48
 47/61 anonim ***** válasza:
70%
#44: ez egyszerűen nem igaz. Egy kutya kb 2 hónap alatt teljesen beilleszkedik az új környezetébe, és otthonának tekinti azt. Ha jó helye van, akkor boldog és felszabadult kutya lesz. Az igazság az, hogy fél év után csak a kérdezőnek hiányozna a kutya, fordítva nem. Tudom miről beszélek. Volt megváltozott körülmények miatt befogadott kutyánk. Minden volt, csak lelki beteg nem.
2018. nov. 24. 05:18
 48/61 anonim ***** válasza:
17%
44: ilyen alapon vigyünk szamojédet Egyiptomba. Ha a gazdájával lesz, úgyse fogja érdekelni a 30 fokos átlag hőmérséklet...
2018. nov. 24. 08:25
 49/61 anonim ***** válasza:
0%

utolsó, ez vicc :D

nem másik éghajlatra költöznek, hanem csak másik lakásba

2018. nov. 24. 19:18
 50/61 anonim ***** válasza:
29%

Ami egy pásztorkutyának ugyanolyan megterhelő. Gondolkozz már.

Egyébként meg az elméleted alapján gondolkoztam. Mi a probléma?

2018. nov. 24. 21:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!