Kibírná egy kaukázusi a lakásban?
Hát akkor valóban unatkozott a tacsink, és elfoglalta magát egy kicsit.
Valóban neveletlen volt, de több mint 2 éves, amikor hozzánk került. Nagyon megszenvedte, hogy a gazdija túladott rajta, persze hogy mi is kényeztettük.
Általam varrt suba párnát kapott a kuckójába, és ha télen bent aludt, felébredt, bedugta az orrát a paplan alá, megnyalta a talpunkat... kiengedtük, elvégezte a dolgát, és nyomult vissza... rengeteg szép emlék...12 éves volt, mikor elment.
"Utolsó és akkor szerinted mi lenne a jó megoldás?? Te a helyemben túladnál a kutyan? Mert én az életem árán is ragaszkodom hozzá, de ahogy elnézem az ingatlanárakat a kertest nem fogom tudni megfizetni..."
Nézd, van a te érdeked és igényed, meg van a kutya érdeke és igénye... Itt láthatóan a te érdeked fog dönteni, nyilván, te vagy az ember, te veszed a lakást, nem a kutya... De attól még az igazság az, hogy ennek a fajtának nem való a panel. Ki fogja bírni, persze, hogy kibírja, a kutya már csak egy ilyen alkalmazkodó állat, de akkor sem lesz jó ez neki, ez az igazság.
Nagytestű pásztorkutya nemvaló lakásba, főleg nem 40-50 nm-esbe. Nyáron légkondi, télen meg valami kevésbé fűtött szoba kellene neki. Ezenkívül méretéből adódóan nemtud mozogni, megfordulni mert valami bútor mindig útban lesz. Bárhova fekszik, bármit csinál útban lesz.
Kisebb településeken olcsók a kertes házak, és vannak jó zártkerti ingatlanok is (egy ilyenben lakunk mi is) olcsóbban mint bármilyen lakás.
Kibirni persze kifogja. De ahogy kistestű, rövidszörű kutyát nem tartunk a kerben. Úgy nagytestű, hosszúszőrű pásztorkutyát (vagy éppen szánhúzót) sem tartunk lakásban.
Kolléganőm is tartott kaut panelban, igaz csak 2 évig,mert utána kertes házba költözött.
Illetve most is van egy környéken egy nő kauval, tuti vmelyik emeletesben lakik. De a kutyát csak este fél 11-11 körül hozza le. Gondolom nem túl szociális,így napközben nem sétáltatja.
Arra készülj,hogy sajnos panel rengetegben sok a kistestű és sokuk neveletlen. KUtyádat maximálisan kézben tudod tartani ha éppen egy acsarkodó tacskó van tőle 2 méterre?
Egyébként liftes vagy első emeleti albit nézzél,nagytestű révén a lépcsőzés nem fog neki jót tenni.
Illetve a konvektoros fűtés valóban jobb,te szabályzod.
Nálunk most a panelba távhővel 24 fok van.
Egy kau megpusztulna a melegtől..
Nyáron meg végképp csak sajnos 33 fok is lehet lakásban,jó mi 4. emeleten lakunk,csak leírtam.
Azért ha egy mód van rá,inkább külkerületek,vidék ahol olcsóbb egy kertes ház.
Ekkora szőrű kutyának tényleg nem a legjobb egy panel,nyilván én sem válnék meg tőle.
Körbe fogok nézni Pesttől kicsit távolabb is (jelenleg Dunaharasztiban élek, itt nem tudnék megfizetni egy kertest egyedül). De a munkám miatt nem tudok nagyon eltávolodni Pesttől.
A kutyám szociális, egy csapattal gyakran bandázunk együtt. Suliba is jártunk. Tényleg imádom ezt a kutyát. Akik szerint csak a saját érdekeimet nézem, azok nem gondoltak arra, hogy a kutya megtörne egy gazdaváltástól? Lehet lenne kertje, de nem lenne ott a GAZDÁJA. Jó lenne tudni ő mit szeretne. Kert, vagy az imádott gazdi.
a kutya (is) rendkívül jól tud alkalmazkodni új gazdákhoz, én többször is hoztam ki telepről kutyát, ha jó helyre kerül akkor 1-2 hónap és tökéletesen boldogan éli tovább az életét.
A te érdeked nem a kutya érdeke és a kutya érdeke nem a te érdeked, szerintem neked nem kell bizonygatni hogy egy kapcsolatban ha a két félnek más-más az érdeke ott boldogabb mindkettő külön.
Vidd magaddal, nem lesz gond.
Gyorsan alkalmazkodni fog az új helyzethez.
Nyáron meg úgyis kint is meleg van, miért lenne neki a lakásban az rosszabb?
Több ilyen felelős gazdi kéne, aki nem lepasszolja a kutyáját költözéskor.
"Nyáron meg úgyis kint is meleg van, miért lenne neki a lakásban az rosszabb?"
Ez komoly? nem voltál még panelban?
Nyáron kint van 40 fok, árnyékban 35
panelban meg a sok beton, üveg miatt behúzott függönyökkel is 50, persze lehet járatni a klímát de hát a kérdezőnek normális házra sincs nemhogy erősen emelkedett áramszámlát fizetni
Utolsó, képzeld panelban lakunk
És nyáron hűvösebb van bent mint odakint. Nincs klíma.
Persze ha a 10-edikre költöznek, nem állítom hogy ott nem lesz meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!