Közös parkoló/udvar esetén kutyáknál szabály?
Sziasztok!
Adott az eset, hogy egy olyan társasházban lakunk, ahol van egy zárt udvari beálló, ahol nekünk is van parkolóhelyünk, ha ez számít.
A következő történt: nekünk a kutyusunk este már fél kint az utcán sétálni, ezért csak a parkolóba szoktuk levinni pisilni/kakilni (amit természetesen össze is szedek)
A minap rám szólt az egyik ottlakó idős hölgy, hogy ne az udvaron legyek a kutyával, hanem vigyem el sétálni.
Nekem ezzel nem is lenne gondom, ha jönne a kutya. De ilyenkor csak állunk a ház előtt és nem mozdul csak húz vissza fele.
A kérdésem az lenne, hogy kötelességem a figyelmembe venni amiért rám szólt vagy lehetek kicsit “önző”, s maradhatunk a kutyussal bent?
Öm... ha ez lényeges, mindig sétálunk csak mostmár a korai sötétedés miatt este ez nem működik + eddig senki nem szólt semmiért és furcsálom.
A segítségeket előre is köszönöm!
jó kutyát neveltél...
Egyébként ezt a házi rend/alapító okirat kell tartalmazza.
Igen a házirend nekem is eszembe jutott, direkt át is olvastam mert a múltkor kaptunk belőle pont egy példányt és erről sajnos nem volt benne szó. De majd lakógyűlésen megkérdezem.
Köszönöm a válaszokat :)
#3, miért?!
Erről nem tehetek, hogy fél... majd nagykorára remélhetőleg kinövi.
A pisit is összeszeded? :D
Ha nem túl nagy a belső udvar, akkor lehet, hogy ez a baja, hogy össze van pisilve.
A pisit azt nem 😆
Olyan a kő, hogy közte “lyukak” vannak, szóval ott a föld magába szívja úgymond 😄 de én pisi szagot se érzem az udvaron, hogy erre fogja.
Ha viszel magaddal le egy kis vizet pl. műanyag palackban, és leöntöd a helyet, ahova pisilt, akkor biztos nem lesz pisiszag. Japánban pl. így csinálják. :)
Én a te helyedben barátságosan megpróbálnám először megmagyarázni a néninek, hogy máskor mindig kiviszed sétálni, de a sötétben sajnos fél, és emiatt odakint - gondolom - nem igazán hajlandó elvégezni a dolgát. Felhívnám rá a figyelmét, hogy összeszeded magatok után, amit kell, és hogy próbálkozol a félelemről való leszokatással, amit tényleg tégy meg. Talán azzal nem lesz baja, ha megérti az indokaidat, és egy átmeneti időről van szó. Gondolom, pórázon viszed le a kutyát, mert közös használatú területen hivatalosan úgy kell, tehát akkor abba sem köthetnek bele.
Újra itt 😄
Szerintem az első válaszolónak lesz igaza.
Ma reggel elmentünk sétálni, s a hölggyel újra találkoztunk a ház előtti kis füves területnél. Pont pisilt a drágám mikor megint elkezdett velem kötekedni, hogy minek ide hozom a kutyám.. vigyem el máshova 😂
Csak nálunk már bevált szokás, hogy ahogy leérünk ő szalad oda pisilni :)
Csak gondoltam leírom, hogy nálunk meglett “oldva” a probléma. Szimplán nem kedvel minket 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!