Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olvastam, hogy a Pedigree táp...

Olvastam, hogy a Pedigree táp egészségtelen. A Friskiessel mi a helyzet?

Figyelt kérdés
A kölyökkutyám eddig pedigreet kapott, és át szeretném szoktatni a friskiesre, de nem tudom, melyik az egészségesebb.
2010. jún. 24. 17:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
54%
Én is a 15:19-essel értek egyet. Állandóan ezen megy a vita meg persze a szaporítos téma a másik! Aki nem tudja megvenni a szuperprémium minőséget annak ne legyen kutyája? Milyen hozzáállás ez? Hihetlen emberek vannak itt... Ilyenkor mindig eszembe jut amikor látom az utcán a hajléktalant, akihez hozzácsapódik egy kóbor kutya és nem az a lényeg neki, hogy szuperprémium tápot kapjon, hanem az, hogy ne legyen egyedül és hiába van minosz fog, esetleg enni se kap, akkor is vele marad!
2010. jún. 25. 15:57
 22/31 anonim ***** válasza:
*minusz fok, bocs a helyesírásért...
2010. jún. 25. 15:58
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont jogosan merül fel a kérdés, hogy akinek nincs havi 5-10 ezer forintja egy középkategóriás tápra, annak egy hirtelen műtét 40 ezerért végképp betenné a kaput"

Ebben van is valami.DE! Olvastam már itt is kérdést (meg már tapasztaltam is sajnos) hogy a kutya beteg lett nem súlyos tünetet mutatva (pl. étvágytalanság , hangulatváltozás stb) és ugye azért Mo-on nagyon kevés ember tud a kutyáról alap dolgokat (kezdve a tartási krülményektől) és úgy gondolta hogy majd kiheveri a kutya a dolgot , de nem bírta és pár napra rá elpusztult.Ezeknél az eseteknél sem a kaja okozta a bajt , hanem egy betegség amit elkapott(ákár öröklött akár nem).

Én úgy látom hogy kezd elszaladni a ló az emberekkel (elsősorban azokra gondolok akik ide írnak) mert már én is kaptam beszólást innen hogy hogyan merem etetni a kutyámat DogChowal mert hogy az sz4r áp mert az ő kutyája royalt eszik , és hogy nekem nem is való kutya blablabla.

Vannak sokkal fontosabb dolgok és témák mint a kutyatáp (állatkínzók , a menhelyek helyzete stb) inkább azon kellene "vitatkozni" és megoldást találni , nem pedig azon hogy a Hill's vagy a Royal Canin a jobb táp.Mindenki szeresse a kutyáját és gondozza normálisan amennyire megengedheti magának anyagilag , de attól még hogy valaki kevesebbet vagy rosszabb minőségű kaját tud adni a kutyának , attól még lehet nagyon jó gazda.

2010. jún. 25. 16:33
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
16:33 Ott a pont!! :)
2010. jún. 25. 18:40
 25/31 anonim ***** válasza:
83%

A 16:33-as válaszolónak igaza van. Ez már több a sonál, hogy néhányan ittennyire eleresztikmagugat: akinek nincs havi több tízezer forintja a kutyára, az ne tartson kutyát. Én jobbat mondok. Aki ijen sértő válaszokat ír, és lenézi a szegényebb embert, az ne tartson kutyát.

Akkor elmondom én aamit még akarok.

Én egy 24 éves fiatal egyetemista férfi vagyok, egyáltalán nem gazdag, és a szüleim sem gazdagok. Ha tehetem és időm van rá dolgozom én is. Édesapám beteg, de dolgozik, anyukám le van százalékolva. Van még egy ikertestvérem is, ő is egyetemista. Jó tanulók vagyunk így egy kis ösztöndíjat is kapunk. Van egy 20 hónapos, törzskönyvezett collie kan kutyusom. 2009. március elején vettem tenyésztőtől. Mint mindenki tudja sokba került, de gyűjtöttem rá pénzt és meg tudtam venni. Volt már korábban colli kutyám, ő 2008. október 28-án halt meg. Nagyon hiányzik. Ezért vettem a mostani kutyámat, mert a korábbi nagyon hiányzott, és amúgy is akartam.

Normálisan táplálom, megkap minden oltást (veszettség ellenit, kombináltat, lyme-kóe ellenit, dermatomycosis ellenit, kennelköhögés ellenit is). Azeddigi orvosi ellátáokat is gondolkodás nélkül meg tudtam fizetni. Mint mondtam nics sok pénzem, de amire kell mindig össze tudom kaparni. Etettem úgymond prémium táppal, de hát sok jót nem tudok róluk elmondani. Egyrészt túl drágák, már-már csillagászati az áruk, meg nem is a legjobbak. Most jelenleg Pedigree-t eszik, nagyon szereti, egészségesen fejlődik tőle, és nem is olyan drága. De nem is az ára miatt adom neki, hanem azért mert a kutyámnak jó. Előző kutyám is azt ettem, meg otthon összeállított ételt, és mégis szép volt, egészséges volt és sokáig élt. Sokan leszólják a Pedigree-t, és azon kutyásokat, akik avval etetnek. Az én kutyám szerint Pedigree a prémium táp. Ha nem lenne neki jó akkor biztos nem enné meg. Kiállításon is voltam vele egyszer, kitűnő 1. minősítést kapott, és megkapta a CAC címet is, valamint fajtagyőztes is lett. A bírónő mondta, hogy ritkaszép és egészséges példány, és egyáltalán nem volt megrökönyödve, hogy Pedigree-vel etetem. A kiállításra is úgy gyűjtöttem össze a pénzt egyedül.

Mindevvel csak azt akarom mondani, hogy nekem sincs havi több tízezer forintom a kutyusomra, közelt sincs ennyi pénzem rá havonta, mégis nagyon egészséges és elismert kutyus. Normálisan tartom, minden megkap, noha nem vagyok pénzes, szegény a családunk.

Egyáltalán nem szép dolog a szegény embereket lenézni. Igaz vannak olyan szegény emberek, akik csak paprikás, sós vízbe áztatott kenyeret tudnak adni a kutyusnak, néha egy kis husitkapnak ha van, de mégis boldogok egészségesek, és a legnagyobb szeretet övezi őket a családban. Bevallom, volt olyan hónap amikor a szüleimmel együtt dobtuk össze a pénzt a 10 kg-os Pedigree-re mert szegény kutyus éppen megbetegedett( nem a táp miatt, hanem megcsípte egy bogár és rosszul lett), és az állatorvosra kellett a pénzt költeni. Most ezért akkor ne tartsak kutyát mert általatok nem favorizált táppal etetem, és kevés a pénzem. Hát egyáltalán nics az ijen sznob embereknek igaza.

2010. jún. 26. 17:10
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

minden szavával egyet értek az előzővel, talán csak azzal nem, miszerint a pedigré mint táp ó lenne.

Ha a pedigréért pénzt ad valaki akkor jobban jár, ha főz a kutyának, mert ugyanannyiból sokkal jobb kaját tud kihozni.

persze biztosan vannak olyan helyzetek amikor az állításom nem igaz:)

2010. jún. 26. 17:34
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ha nem mindíg pedigreet kap hanem mellé főtt kaját esetleg más tápot is , akkor nem olyan szörnyű dolog az.Még mindíg jobb hogy kap pedigreet , mintha semmit sem kapna.Nálunk a kutyasuliba i mindííg elmondjuk az újaknak , hogy ne adjanak neki pedigreet hanem vegyenek egy középkategóriásat 500ft/kg áron , de volt már olyan aki mondta hogy nem tudja megfizetni , és ezzel nincs semmi gond sztem.Attól még nem néztük le az illetőt.Mint már mondtam , nem a kaján múlik hogy ki mennyire szereti a kutyáját.
2010. jún. 26. 17:40
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van,egy kutyával törtéhet sokkal rosszabb dolog is mint a pedigré táp:)És abban is hogy ha vegyesen kapja akkor az égvilágon semmi bajt sem okoz.
2010. jún. 26. 17:46
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
2010. jún. 28. 14:31
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem vagyok gazdag gyerek (sőt), de megpróbálok mindent megadni a kutyámnak, persze norális keretek között. Tápból eleinte mi is a pedigreet etettük, szép fényes puha volt a szőre, de aztán mondták, hogy ez nem olyan jó inkább próbáljuk meg a minőségi tápot. A kutyusnak szerintem a legfontosabb az étel minősége, így erre ha lehet ne sajnáljuk annyira a pénzt. Szerintem a Nutranuggets tápok elég jók (mi most ezt etetjük) és puha fényes a szőre, rengeteg féle van belőle és viszonylag normális áron van 8000ezer egy 18kg-s zsák (bár mi a drágábbat etetjük, de egy ismerős a kiállítási kutyájával ezt az olcsóbbat eteti és plüsskutya puhaságú, látszik hogy szép, egézséges kutya) Igen egyben ez nem kevés pénz, de én is azt csinálom, hogy folyamatosan gyűjtögetem, azért kb 3 havonta kell vennem egy zsákot (közepes termetű kutyához).
2010. júl. 7. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!