Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olvastam, hogy a Pedigree táp...

Olvastam, hogy a Pedigree táp egészségtelen. A Friskiessel mi a helyzet?

Figyelt kérdés
A kölyökkutyám eddig pedigreet kapott, és át szeretném szoktatni a friskiesre, de nem tudom, melyik az egészségesebb.
2010. jún. 24. 17:35
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

18:08

Aztán a Pro Plan mitől középkategóriás???

2010. jún. 24. 20:25
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

"ha táp akkor legalább prémium de inkább szuperprémium táp kellene, amik egyszerre nagyon drágának tűnnek, de sokkal kevesebbet kell adni belőle "

Hát bocs de ez megint csak hülyeség , mert pl egy közép kategóriás tápból sem kell többet adni mint egy prémiumból.A közép kategóriások 400-600ft/kb míg a prémium 1000ft-tól kezdődik , hát köszi de én ennyit nem szánok a kutyára , bőven elég neki egy középkategóriás is.

2010. jún. 24. 20:32
 13/31 anonim ***** válasza:
2010. jún. 24. 20:41
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

szerintem 1 éves koráig megtérül a szuperprémium táp addig nem szabad spórolni, után házikoszt meg középkategória tök elég.

Pedigrénél ,meg a többi szeméntnél még a tiszta házikoszt is egy nagyságrendel jobb(és pont ugyanennyivel olcsóbb is.)

2010. jún. 24. 22:15
 15/31 anonim ***** válasza:
52%
Ez attól függ, hogy adsz e mellette valami mást is a kutyának. Az én kutyám minden regel Pedigree-t kap, de csak azért, hogy jól lakjon és kibírja estig. Este színtiszta fehérjét kap. Általában marhamáj, csirkefarhát meg ilyesmik. Van, aki fölöslegesnek tartja, hogy kutyának főzzünk, de én szeretek rá(juk) főzni. Nem tudom, hogy hogy lenne "olcsóbb" és egészségesebb: jó minőségű tápok vagy rossz minőségű táp- főtt hússal.
2010. jún. 25. 00:07
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
a szupertápból tényleg kevesebbet kell adni. menj állatdokihoz és kérdezd meg,vagy egyszerűen nézd meg a zzák hátoldalán lévő utasítást és hasonlítsd össze;) én tapasztalatból mondom,meg még sokan mások. tápfutár.hu ott a gép kiszámolja mennyi pénzből tudod etetni a kutyádat/nap. egy jó táp esetén kb 140ft-ra jön ki egy közepes méretű kutya esetében. ha ennyit sajnálsz ne tarts kutyát!!! lehet főzni is,de sokat kell számolgatni miből mennyi kell neki.
2010. jún. 25. 08:45
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó.

Lehet hogy 140ft/nap jön ki az etetésre , de a tápot tudtommal nem úgy veszed hogy naponta perkálsz érte 140 ft-ot , hanem egyben megveszed ami nem éppen olcsó , mondjuk főleg egy prémium tápnál , nagyon sokan vannak akik ezt nem tudják megfizetni.Am meg senki sem mondta azt , hogy nem kell kevesebbet adni a prémiumból mint a hulladékból.Aki megteheti vegyen drága tápot és kész , de ne akarja mindenkire rátukmálni a prémiumot.

2010. jún. 25. 11:41
 18/31 anonim ***** válasza:
62%
senki nem akarta szerintem rá tukmálni a szuperprémiumot, de nem véletlen hogy az állatorvosok se ajánlják a chappit és társait. ha nem tudja megvenni akkor ne akarjon kutyát tartani szerintem. én nem adnék szemetet a kutyámnak. persze nyilván az én gondolkodásom rossz. én se állok hű de jól anyagilag, de ha már bevállaltam egy kutyust akkor az a legfontosabb,hogy az étel amit kap jó minőségű legyen.
2010. jún. 25. 14:05
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 100%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:05

Sztem 20 évvel ezelőtt nem volt ennyi féle táp , és akkor is nagyon jól eléldegéltek a kutyák pl házikoszton.

" ha nem tudja megvenni akkor ne akarjon kutyát tartani szerintem" Attól hogy más nem tudja megfizetni a drága tápot , esetleg csak az olcsóbbat , attól még nem kellene lenézni mert attól még szeretheti a kutyát és mielőtt a másikat fikázod ezért , nézz körül a saját házad táján...

"de nem véletlen hogy az állatorvosok se ajánlják a chappit és társait" Persze hogy nem véletlen , sok állatorvos szerződésben éll kutyatápot forgalmazó céggel , és azért ajánlják a drágább tápokat , de olyanról is hallottam hogy pedigreet ajánlott az orvos a gazdának(mivel vele van szerződése).

"én nem adnék szemetet a kutyámnak. persze nyilván az én gondolkodásom rossz" Hát ne etesd , és nem rossz a gondolkodásod , de ne nézd le azt aki nem a legjobbat/legdrágábbat adja a kutyájának , mert a gyengébb minőséggel s eléldegél a kutya.Az előző kutyám (nj) 14 évet élt , pedigreet kapott és házikosztot.Akkor még nem tudta hogy a pedigree szemét , a mostani nj-omnak középkategóriás tápot adok mert ezt még meg tudom fizetni.Attól még hogy nem tudom megfizetni a legjobb mnőséget , lehet h jobb helyen van nálam a kutya mint pl. nálad.

Nem a kutyatáp a legfontosabb dolog a kutya tartásában , és nem kéne mindent túlreagálni...

2010. jún. 25. 15:19
 20/31 anonim ***** válasza:
87%

Az utolsóval egyetértek, nem minden az étel azér, és nem minden fekete és fehér. Nem tudom erről hallottatok-e már, de indiában a kutyák nagy része emberi ürüléken él, aztán valahogy mégiscsak élnek. Persze nem annyi ideig, betegesebbek is, soványabbak is, aztán mégis élnek.

Abban is igazad van, hogy 20 éve nem volt ennyi féle táp, de 20 éve egyrészt nem is volt senkinek sem ennyire fontos a kutya. (Elpusztul, lesz másik) illetve nem is volt ennyi genetikai hibás, szaporított kutya, se ennyi allergiás kutya, mert egészségesebb volt a levegő, stb.

Viszont 20 éve az emberek tudták, hogy miben milyen tápanyag van, és nagyjából azt is, hogy mikor mire van az állatnak szüksége.

Viszont jogosan merül fel a kérdés, hogy akinek nincs havi 5-10 ezer forintja egy középkategóriás tápra, annak egy hirtelen műtét 40 ezerért végképp betenné a kaput.

2010. jún. 25. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!