Mit mondjak, hogyan tudnám hazahozni? Szerintetek ideadják? Adjatok tippeket!
A helyzet az, hogy volt (van) 3 keverék kutyánk. 2 felnőtt és az egyiknek egy kölyke. A foxi keverék és a másik évekig együtt voltak, de miután megfialt a másik mindig bántotta a foxit. Erre az elment a szomszédba. Eleinte hazajárt/hazahoztam, de mivel a másik mindig bántotta (ha be voltak zárva akkor is) így mindig visszament a szomszédba. December óta ott van, haza sem jár. Ők etetik, odaszokatták teljesen. (elég tehetős család sok állattal, gondolom jól jön nekik egy foxi szerű mert jól fogja az egereket/patkányokat.) 1 hét múlva elköltözünk és én szeretném magammal vinni azt a kutyát is, de hogy menjek el érte, illetve mit mondjak? Kínosan érzem magam miatta, mert ők etették és náluk is van. Persze külön háztartásba vinném a másiktól, nem tudná bántani, de akkor is mit tegyek? Az én hibám, hogy nem hoztam el hamarabb, de rengeteg probléma volt a családban és sajnos mindig elkerülte a figyelmemet az a kutyusom, illetve értelmét sem láttam elhozni azért, hogy a másik bántsa.
Most mennem kell egy irodába és ott dolgozik a nő, akiknél a kutya van. Mit mondjak neki, illetve hogyan? Kínos számomra tudom, hogy én csesztem el.
Az utolsónál a pont.
Ezt már nem te fogod eldönteni. Te tényleg annyit tehetsz, h megkérdezed a szomszédod: maradjon vagy vigyed-e a kutyát.
Már semmi közöd a kutyához. Fél évig nem érdekelt, most milyen alapon akarnád visszakapni? Nem fért bele az életedbe, most mért változna a helyzet? Inkább koncentrálj a másikra, de arra akkor igazán.
És számomra nincs olyan mentség hogy "átszökött mert bántotta a másik, nem tudtam mit tenni" Csináltad volna meg a kerítést, és szocializáltad volna a másikat, vagy csinálsz kennelt, vagy keresel jobb gazdit az egyiknek.
Szerintem te felelőtlen gazda vagy, tanulj a hibádból, és légy lelkiismeretesebb, jobb gazdija a megmaradt kutyádnak.
Köszönöm, de látom egyesek számára még mindig nem érthető!
Nem nem érdekelt a kutya, hanem a MÁSIK FOLYTON BÁNTOTTA, FOJTOGATTA!!! Ezért ment el, nem azért, mert nem volt jó helye.
Sajnos ez a kérdésem már nem is lényeges, mert megkérdeztem mi van a kutyával és mondta a nő, hogy nyugodtan elhozhatnám, ha élne :(
Nekik van 13 és csak befogadták, de négyet a szomszéd megmérgezett pár hónapja, köztük az enyémet is.
Te magad mondtad, hogy nem foglalkoztál a dologgal.
De most már mindegy is. Nyugodjon békében szegényke. :(
Fél éve rá se néztél! Elpusztult hónapokkal ezelőtt de te erről sem tudtál! Ezek után ne akard bemesélni hogy te felelős, jó gazdija voltál.
Szegény kutyus, nyugodjon békében.
" Ha normálisan szocializáltad volna a másik kutyát, akkor nem bántotta volna! Vagy megoldod valahogy, hogy nem engeded őket össze, ez nem lett volna olyan bonyorult! "
Szerinted, ha ez megoldható lett volna, akkor nem történt volna meg ? Albiban lakunk, csináltunk nekik itt egy kennelt, de folyton szétszedték a fát, akkor tettünk drótot. Szétszedték a drótot, akkor tettünk betonhálót. Azt is lefeszítgették, illetve kiásták magukat alulról. Így szabadon voltak.
Igen valóban én írtam, hogy december óta én sem kerestem a kutyát személyes okokból is. Ez hibs volt ezt én is tudom, de közben bennem volt az, hogy minek hozzam addig el, amíg a másikkal egy portán kellene lennie. Márciusban kellett volna elköltöznünk, de idáig tolódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!