Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit mondjak, hogyan tudnám...

Mit mondjak, hogyan tudnám hazahozni? Szerintetek ideadják? Adjatok tippeket!

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy volt (van) 3 keverék kutyánk. 2 felnőtt és az egyiknek egy kölyke. A foxi keverék és a másik évekig együtt voltak, de miután megfialt a másik mindig bántotta a foxit. Erre az elment a szomszédba. Eleinte hazajárt/hazahoztam, de mivel a másik mindig bántotta (ha be voltak zárva akkor is) így mindig visszament a szomszédba. December óta ott van, haza sem jár. Ők etetik, odaszokatták teljesen. (elég tehetős család sok állattal, gondolom jól jön nekik egy foxi szerű mert jól fogja az egereket/patkányokat.) 1 hét múlva elköltözünk és én szeretném magammal vinni azt a kutyát is, de hogy menjek el érte, illetve mit mondjak? Kínosan érzem magam miatta, mert ők etették és náluk is van. Persze külön háztartásba vinném a másiktól, nem tudná bántani, de akkor is mit tegyek? Az én hibám, hogy nem hoztam el hamarabb, de rengeteg probléma volt a családban és sajnos mindig elkerülte a figyelmemet az a kutyusom, illetve értelmét sem láttam elhozni azért, hogy a másik bántsa.

Most mennem kell egy irodába és ott dolgozik a nő, akiknél a kutya van. Mit mondjak neki, illetve hogyan? Kínos számomra tudom, hogy én csesztem el.

2010. jún. 24. 09:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%

Az utolsónál a pont.

Ezt már nem te fogod eldönteni. Te tényleg annyit tehetsz, h megkérdezed a szomszédod: maradjon vagy vigyed-e a kutyát.

2010. jún. 24. 11:25
 12/23 anonim ***** válasza:
53%
Kutyákkal foglalkozom.Ha egy kutya megszökik,lelép stb anak oka van akkor nem boldog,miért kéne neked visszakapni csak h legyen.... őnző dolog lene kiszakitni onnan ahol ő jól érzi magát elvégre ő választotta azt a helyét,hagyd békén szegény állatot,jobb neki nélküled.
2010. jún. 24. 11:41
 13/23 anonim ***** válasza:

Már semmi közöd a kutyához. Fél évig nem érdekelt, most milyen alapon akarnád visszakapni? Nem fért bele az életedbe, most mért változna a helyzet? Inkább koncentrálj a másikra, de arra akkor igazán.

És számomra nincs olyan mentség hogy "átszökött mert bántotta a másik, nem tudtam mit tenni" Csináltad volna meg a kerítést, és szocializáltad volna a másikat, vagy csinálsz kennelt, vagy keresel jobb gazdit az egyiknek.

Szerintem te felelőtlen gazda vagy, tanulj a hibádból, és légy lelkiismeretesebb, jobb gazdija a megmaradt kutyádnak.

2010. jún. 24. 11:50
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de látom egyesek számára még mindig nem érthető!

Nem nem érdekelt a kutya, hanem a MÁSIK FOLYTON BÁNTOTTA, FOJTOGATTA!!! Ezért ment el, nem azért, mert nem volt jó helye.

Sajnos ez a kérdésem már nem is lényeges, mert megkérdeztem mi van a kutyával és mondta a nő, hogy nyugodtan elhozhatnám, ha élne :(

Nekik van 13 és csak befogadták, de négyet a szomszéd megmérgezett pár hónapja, köztük az enyémet is.

2010. jún. 24. 14:28
 15/23 anonim ***** válasza:
53%
Te nem értetted amit mások írtak!! Ha normálisan szocializáltad volna a másik kutyát, akkor nem bántotta volna! Vagy megoldod valahogy, hogy nem engeded őket össze, ez nem lett volna olyan bonyorult! Én biztos nem adtam volna neked vissza a kutyát... Pár hónapja megmérgezték és még ezt se tudtad?? Ez elég szomorú! Egyébként nagyon sajnálom a kutyust! :(
2010. jún. 24. 14:37
 16/23 anonim ***** válasza:

Te magad mondtad, hogy nem foglalkoztál a dologgal.

De most már mindegy is. Nyugodjon békében szegényke. :(

2010. jún. 24. 14:45
 17/23 anonim ***** válasza:
53%

Fél éve rá se néztél! Elpusztult hónapokkal ezelőtt de te erről sem tudtál! Ezek után ne akard bemesélni hogy te felelős, jó gazdija voltál.

Szegény kutyus, nyugodjon békében.

2010. jún. 24. 14:47
 18/23 A kérdező kommentje:

" Ha normálisan szocializáltad volna a másik kutyát, akkor nem bántotta volna! Vagy megoldod valahogy, hogy nem engeded őket össze, ez nem lett volna olyan bonyorult! "

Szerinted, ha ez megoldható lett volna, akkor nem történt volna meg ? Albiban lakunk, csináltunk nekik itt egy kennelt, de folyton szétszedték a fát, akkor tettünk drótot. Szétszedték a drótot, akkor tettünk betonhálót. Azt is lefeszítgették, illetve kiásták magukat alulról. Így szabadon voltak.

Igen valóban én írtam, hogy december óta én sem kerestem a kutyát személyes okokból is. Ez hibs volt ezt én is tudom, de közben bennem volt az, hogy minek hozzam addig el, amíg a másikkal egy portán kellene lennie. Márciusban kellett volna elköltöznünk, de idáig tolódott.

2010. jún. 24. 15:03
 19/23 anonim ***** válasza:
69%
kutya sose oknélkül lép le,amúgy aki albérletbe a bizonytalanba állatot vesz,visz az nem felelősségteljes gazda,az ilyenek miatt van a sok kobór kutya.
2010. jún. 24. 16:27
 20/23 anonim ***** válasza:
84%
Fél évig nem érdeklődtél utána! Erre nincs mentség!
2010. jún. 24. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!