Titeket nem zavar, hogy ennyire szélsőséges a kutyás társadalom?
Azt veszem észre, hogy bármilyen internetes állatbarát közösségben vagyok, az emberek annyira agresszívek egymással, ha nem egyezik a véleményük, hogy az valami elkeserítő. Arra gondolok, hogy kb bármilyen irányzatról van szó mondjuk kutyás berkekben, biztos hogy van egy tábor, ami ezt erősíti meg van egy amelyik elítéli, és a kettő közt kb nulla átmenet van, és mindkettő vakon fújja a magáét és utálja a másik oldalt. Sehol nincsenek értelmes viták, csak személyeskedés, meg egymás mocskolása, ha épp valakik valamiben nem értenek egyet. Legyen szó akár etetésről, barf, táp, házikoszt, vagy az örökzöld szaporítók, menhely, vagy tenyésztők témáról. Meg csak szimplán ha valaki mondjuk nem ért valamihez, és feltesz róla egy kérdést, urambocsá, rosszul tud valamit, egyből mindenki nekiesik, ahelyett hogy segítene. Különösen igaz ez az állatvédelemre meg a neveléssel kapcsolatos kérdésekre.
És annyira rossz ezt látni, hogy már nincs is kedvem kutyás fórumot olvasni vagy belesni a fajtám fb csoportjába, mert nem lehet egy jót beszélgetni, vagy elmélkedni, csak az örökös veszekedés megy állandóan.
Vagy csak én látom így? Ti mit gondoltok?
Aki frusztrált az a neten névtelenül és következmények nélkül kiélheti magát, beszólhat, anyázhat, amit akar és ez szerintem témától független. Igaz, van aki a való életben is egy agresszív bunkó. Emellett sajnos mindenhol vannak szélsőségesek, térítők és hasonlók, akik teljesen rá vannak kattanva egy irányzatra és nem tudják elfogadni, hogy nem az az egyedüli és üdvözítő.
A kutyáknál az eltérő vidéki-városi szokások is okozhatják a nagy véleménykülönbséget. Más kategória egy panellakó csivava és egy tanyán tartott kuvasz. Sarkítva: van, aki az ágyban alvó, öltöztetett mini kutyában látja az emberiség pusztulását, más meg felháborodik, ha faluhelyen nem prémium táppal etetik a kutyákat, ha pedig láncon van, összeomlik, mint a múltkor az egyik kérdező. Megjegyzem, láncos kutyát sajnos Budapesten is találni, csak ki kell menni a külvárosokba.
Épp most történt. Nem kutyás, mint ahogy ezen szélsőségek se kifejezetten kutyás csoportokban vannak.
Tehát.
Egy rajzolgatós kreatív csoportban vagyunk. Ahova az ember ha felmegy szebbnél szebb műveket, bontakozó kezdőket, csillogó profikat és segítőkész, kedves, rendes tagokat talál. Én legalábbis 1,5 éves tagságom alatt így tapasztaltam.
Ma egy anyuka két képet töltött fel. A két képen egy rajz, két különböző beállításból. A rajzon az anyuka, aki fogja a kezében a 10 éves kislányát. A kislány autista. Nem beszél. Mellé egy elgondolkodtató szöveget ír, nyilván próbálja felhívni a figyelmet. Az emberek buták, az autistákat nem kifejezetten emberként kezelik, erről szól a szöveg. Hosszú , de nem oldalas. Még én is elgondolkodok rajta. Gondolom nyomok neki egy szívet - mert hát a rajz se volt utolsó, sőt!! - és írok valami kedveset.
Nos, hadd másoljam be az első(!!) komenntet:
"szerinted ez normalis, h egy gyerek betegsegevel dobsz fel ide rajzot??? Kivagyok"
Nem részletezném tovább... Szégyen, ahol tartunk
Mindenhol ez van, de meg kell próbálni nem felvenni. Kutyás témában inkább a családom tapasztalataira és páromék szintén sokéves tapasztalataira hagyatkozom, nem a névtelen kioktatókra.
Általában nem osztom meg a dolgaimat, és ilyen csoportokba sem vagyok benne. Ha valaki kérdez, akkor válaszolok, de a kioktatásra nem vagyok kíváncsi és nem veszem fel.
Inkább azokat sajnálom, akik itt kérdeznek laikusként és aztán kapják az ívet. Nem lepődnék meg, hogyha egyik-másik "kedves tanácstól" egy életre elmenne a kedvük az egésztől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!