Kedves bipolárisok! Kérlek, válaszolnátok az alábbi kérdésekre?
Sziasztok!
1. Kamaszkorban voltak-e előre látható a betegségednek?
2. Hogyan kezdődött a betegség? (fokozatosan alakult ki, vagy hirtelen/milyen fázissal)
3. Elmondtátok ismerősnek/kollégának? Ha igen, hogy fogadták? Mekkora stigma?
4. Volt pszichózisod? Ha igen, depressziós vagy mániás fázisban?
5. Milyen gyakran váltják egymást a fázisok?
Leginkább I. típusban szenvedők válaszait várom, de mindenki írhat! :)
Egy lemaradt:
6. Elsőre (sikeresen) diagnosztizálták a bipoláris zavarral, vagy volt más, téves diagnózis is?
1:nem
2:hirtelen
3:nem
4:is
5:összevissza
1. Nem
2. Folyton fáradtnak éreztem magam, elment a kedvem mindentől és mindenkitől, majd egyre súlyosabbak lettek a tünetek, tehát fokozatosan alakult ki (depressziós fázissal kezdődött)
3.Közeli ismerősöknek csak. Sajnáltak... de szerencsére nem riadtak meg tőlem :D Bár volt aki komolyan megkérdezte, hogy veszélyes vagyok e más emberekre nézve. (Nem, nem vagyok veszélyes másokra). Másoknak nem mondom el mert megbélyegeznek!!!
4. Sajnos volt. Depressziós fázisban.
5. Jelen álláspont szerint ha nem szednék gyógyszert, 15-20 percenkénti éles válásokban. Ha állítgatnak a gyógyszereimen kb. 1 és fél óránként, egyébként semmi bajom.
6. Sikeresen diagnosztizálták, de most félő, hogy felmerült a skizoaffektív zavar... reménykedem, hogy csak a gyógyszerváltás miatt voltak enyhe hallucinációim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!