Mennyire fogja megviselni a kutyát?
Nagymamámmal lakunk, de már készül a saját házunk. Kb 1 maximum 2 hónap múlva költözés. Jelenleg nagymamám, párom, és én lakunk együtt egy panelban.
A kutyám nagyon ragaszkodik a nagyihoz. Ő is szereti imádja. Legtöbbször vele alszik, nála pihen.
A kutyát én etetem, mert a mamám úgy van vele, hogy igen édes okos aranyos, de olcsó legyen a tartása. Ezért nem is tudja mennyibe kerül a prémium táp, amit eszik. Cseppeket, nyakörveket is én veszem neki. Én viszem sétálni, futni, úszni. Mégis ugye a mamám nyugdíjjas, így 0-24be itthon van vele. Ezért is ragaszkodik hozzá nagyon. Mivel szegény mamám elég beteges már, így sétálni nem tudja levinni, azt mindig párom vagy én intézzük.
Költözésnél mindenképp jön velünk a kutyus, csak félek, hogy nagyon hiányérzete lesz. Meg ugye egyedül lesz otthon, amíg mi dolgozunk.
Nagyon megviseli majd?
Otthon leszek vele 3 hétig, ez már le van beszélve a munkahelyemen.
Annyiból is jobb lesz neki, hogy családi házba költözünk.
Idővel hozzá fog szokni.
Esetleg megoldás lehet az is, ha napközben a nagyinál lesz a kutya, munka után meg érte mentek. (persze, ha nem költöztök túl messzire tőle). Így a kutya is megszokott helyen lesz és a nagyi sem lesz egyedül egész nap.
Ha ez nem működhet, akkor már beköltözés első napjától szoktasd az egyedülléthez. Három hét alatt megtanulja, hogy nincs mindig mellette valaki. Néha hagyd kint a kertben, vagy hagyd a lakásban és menj el egy rövid időre. (először elég csak pár perc), aztán, ha ez már megy, menj messzebb.(pl. vásárolj be)
A lényeg, hogy úgy járkálj, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy elmész és visszajössz. Induláskor ne búcsúzkodj és érkezéskor ne udvarold körbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!