Mit gondoltok arról hogy sok tenyésztő, és menhely nem ad kutyát albérletbe?
A tenyésztőket még úgy megértem, de a menhelyeseket nem. A legrosszabb, ami történhet, hogy a kutya pár év múlva visszakerül, de addig is van reális esélye arra, hogy normális gazdát találjon.
A főbérlőket is teljesen meg tudom érteni. Lehet, hogy a gyakorit csak jólnevelt mintakuyák gazdái olvassák, de a lakásban tartott kutyák nagy százaléka nincs ilyen tudományosan megnevelve, rongálja az ingatlant, és még büdös is, ami a gazdának nem tűnik fel, de egy nem-kutyásnak igen. Sajnos láttam olyan lakást, ami hónapok múlva is bűzlött a benne tartott - egyébként tudományosan gondozott - kutyáktól. Kutyásnak kiadni lakást egy kockázati tényező, és senki nem kötelezhető, hogy ezt jófejségből viselje. Ez nem korlátoltság.
Szerintem teljesen jogos. Bevallom az ő helyükben én se adnék. Lehet csűrni-csavarni, szélsőséges példákat felhozni, de ha valaki rendesen belegondol, akkor egyértelműen kitűnik, hogy egy albérletben lakó helyzete sokkal bizonytalanabb és kiszámíthatatlanabb, mint azé, aki a saját vagy legalább egy családtagja ingatlanában lakik.
Én a menhelyek álláspontját is megértem. Az állandó gazdaváltás nem tesz jót a kutyáknak, ha sejthető, hogy a kutya valószínűleg visszakerül, akkor inkább el se vigyék. Nem kell még több traumát okozni az állatnak.
A saját példámat tudom leírni. Albérletben lakunk, viszonylag jól keresünk, de saját lakásra egyelőre nem telik. Az előző albérletünkben majdnem 3 évig laktunk, utolsó egy évben fogadtunk örökbe kutyust. Ott is meg lettünk interjúvolva rendesen, de az albérlet nem volt gond, sejtem, mert a kisugárzásunk ezt a hiányosságot el tudta nyomni.
Azóta egyszer költöztünk, és bár nem volt könnyű, megintcsak sikerült kutyabarát albérletet találni. Ha megint költözni kell, újra addig keresek, amíg nem találok. Ha a felmondási idő alatt (egy hónap) se sikerülne, leköltöznék addig anyámhoz, amíg nem találok, onnan dolgozom távmunkában, ha vészesen telik az idő, kitalálok egy másik forgatókönyvet. Nincs olyan opció, hogy viszaadom.
Viszont pl az egyik barátnőmet elutasították ugyanígy albérlet miatt. Ő egyedül él, egy fizetés, fiatalabb is, ott félig-meddig megértettem, hogy nemet mondtak. Rengeteg körülmény van, amit figyelembe vesznek, ezért is kérdeznek ki alaposan. Csak arra nem hiszem, hogy fair alapozni, hogy albérletben lakik valaki, viszont, ha van még egy kis gubanc, vagy rossz a megérzése az illetővel kapcsolatban, akkor megértem a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!