Menhely vagy tenyésztő?
Nem tudom mi lenne a helyes döntés:( Dolgozni járok, mint legtöbbünk, viszont szeretnék kutyát. Kézenfekvőnek tünne a menhely, de 3 hónap alatt 3 kutyát hoztak vissza, mert nem bírnak velük at új tulajdonosok. Nekem pedig sajnos korlátozottak a lehetőségeim, hogy helyrehozzam a korábbi "gazda" hibáit, mégis rosszul érzem magam attól, ha én veszek miközben ő egy ketrecben szenved.
Te mit tennél? Megpróbálnál egy traumás kutyát munka mellett, vagy egy tiszta lappal induló állatot?
Ha nincsenek konkrét céljaid a fajtatiszta kutyával (kiállítás, munka pl.), akkor menhely.
Ne traumás kutyát válassz elsőre.
Olyat válassz, amelyik fiatal, vagy idősebb kölyök 6-8 hónapos, vagy 1-2 éves felnőtt. A kutyus legyen vidám, barátságos, ne legyen ijedős, félénk vagy agresszív.
A tenyésztőtől származó kutyát is ugyanúgy kell nevelni, mivel kicsi kölyök lenne, ugyanúgy nem lesz szobatiszta, teljesen neveletlen lesz. Ha azzal megbirkóznál, akkor egy menhelyivel is meg fogsz, valószínűleg még könnyebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!