Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogy reagálnátok a helyemben?

Ti hogy reagálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Van 2 gyönyörű keverék kutyám. Egyik fiú, a mások lány. Párommal 4 éve vagyunk együtt. A lányt közösen vettük magunkhoz, talált kutya. A fiú adott volt párom számára hisz ő 6 éves. A lány 2 és fél. Amíg csak a fiú volt, addig párom mindent megtett az egyszem kutyusunkért. A fiú nehezebben kezelhető, de rám 100%osan hallgat. Neki meggyült a gondja vele, amíg a fiú kutyát teljesen magához tudta édesgetni. A lányt mikor találtuk nagyon pici volt, azonnal orvoshoz vittük makk egészséges volt. Kerestük a gazdiját, hátha meglépett valahonnan. Nem jelentkezett, így a nevemre irattam, és mindent megkapott orvosilag, amit kellett + ivartalanítás. Őt ugye együtt neveljük kiskora óta. Sokkal bújósabb, más a természete. Azóta a fiút elhanyagolja a párom. Megjegyzéseket tesz, hogy lassan eszik, lassabban sétál, mert inkább szagolgat stb. Szerintem ez teljesen normális, és természetes. Sajnos a lány kutyáknál fél éve egy komoly betegséget állapítottak meg. Azóta gyógyszert szed, de hálistennek teljesen jól van, rendben van a laborja, és külsőleg is. Élete végéig napi 2x gyógyszert kell szednie. Megszoktuk, belenőttünk a feladatba. A gyógyszert csak én adom a lánynak, én etetem mindkettőjüket, én tanítom folyamatosan őket, én jutalmazom, én játszom velük, én keresem a vitamint a plussz forrást mivel lehet kiegészíteni a táplálkozást, és a lehető legjobbat csakis én biztosítom nekik. Kicsit rossz, hogy ő nem törődik ezzel. Eljön velem a boltba, megnézi ő is mindig, de látszik, hogy nem annyira hatja meg. A lányhoz bújik, simogatja stb. De soha egy alapvető játéknak trükknek nem nézett utána. Egyre jobban zavar, hogy a fiúval kb semmit nem törődik, a lányhoz inkább érzelmileg kötődik, úgy értem, ahogy írtam már, hogy bújik simogatja puszit ad neki.

Én mindkettőt imádom, és próbálom a legeslegjobbat biztosítani. Nem teszek különbséget.

Párom állítása szerint idegesítő a fiú kutya, hogy lassabb kényesebb életet él, de szereti őt is.

Az esti sétánál mindig morog, hogy menjünk már. Engem ez nagyon zavar. Mivel nyár van este lehel jót sétálni, de szerinte elég nekik fél óra. Mindig elhúzom legalább 1 órára, de csak morog.

Otthon nem akar maradni, mert sötétbe ne sétáljak egyedül az 50 kilómmal, mert hiába vagyok kutyákkal "elrabolnak".

Kicsit eldurvultak a helyzetek. Ti mit tennétek?

Az elköltözést terveztük egy családi házba a panelból, de így nem tudom. Az viszont biztos, ha a párommal nem bírjuk tovább a kutyák nálam maradnak. Volt róla szó, hogy elköltözik, azt mondta a lányt viszi. Mondtam neki, hogy sehova, hisz az én nevemen van, én adom neki a gyógyszert, én foglalkozom vele. Szóval, ha akar mehet, de a kutyáim maradnak.

2018. aug. 14. 13:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyereket ne vállalj ilyen pasival, hogy bármikor kiléphess a kapcsolatból.
2018. aug. 14. 13:54
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
A párod nem kutyás típus. Ez teljesen rendben van, nem érdeklik annyira a kutyák, mint téged. Viszont az, hogy az egyikkel kivételez... Ha tényleg fontos neked, próbálj meg beszélni vele. Magyarázd el, hogy az egy óra séta a kutya alapszükséglete, hogy a kutyával foglalkozni is kell, stb. Ha tényleg nem működik a dolog, akkor pedig eszébe ne jusson bárhova is vinni a te kutyádat.
2018. aug. 14. 14:47
 3/16 anonim ***** válasza:
85%

Ez nem inkább kutyanevelési kérdés, mint párkapcsolati. BEszéljétek meg, vagy engedjétek el egymást, de a viselkedése oka szerintem nem a kutya-téma. Nem lehet, hogy sokat foglalkozol a kutyákkal, ő meg hanyagolva érzi magát, ezért "utálta meg" a saját kutyáját, és kötődik a másikhoz (mivel arról is te gondoskodsz)? VAgy felszínes, nem tudja hogy álljon mélyebben a kutyákhoz, és mivel ezt megcsinálod helyette, nem is érzi szükségét.

Itt mi csak vakon kérdezősködünk, hisz nem ismerünk titeket, nbem vagyunk jelen az életetekben.

2018. aug. 14. 14:52
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
*saját kutyádhoz, javítva. Arra értem, hogy a közöshöz több köze van, mint ahhoz, akit hoztál, és azáltal próbál közel kerülni hozzád, hogy a közös kutyát tutjgatja.
2018. aug. 14. 14:54
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Rossz kategóriában van a kérdésed; ez párkapcsolati probléma.
2018. aug. 14. 14:57
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

Nők...

Van két kutyád amik annyira a tieid hogy nyomatékosan kijelentetted: senki és semmi nem viheti/veheti el tőled őket. A nevedre vetted, a te tulajdonod képezi. Ezek után azon problémázol hogy a párod a TE kutyáiddal nem foglalkozik.

És amikor ez nem lenne elég, jön veled szembe az első válasz, maxra értékelve:

"Gyereket ne vállalj ilyen pasival" És ezt abból vonta le hogy a férfi a barátnőjének kutyái közül csak az egyiket szereti, meg hogy a férfi szerint fél óra sétáltatás elég. Másról nem volt szó. De jön egy macskás/kutyás p1csa és ez alapján kijelenti hogy ezzel a férfival nincsen jövőd, mert nem a kutya körül forog az élete.

Eszem megáll mik mennek itt.

2018. aug. 14. 16:26
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek vagy kutyások, vagy macskások vagy nemszeretik az állatokat. Párod az elmondottak alapján az utóbbi kategória. Ő nem a kutyát szereti a lányban sem, hanem azt ahogy viselkedik, mert olyan kis édes. A kutyára fordított időt valószínűleg elpocsékoltnak tekinti amit szerinte hasznosan is ellehetne tölteni, ezért próbálna gyorsan túl lenni rajta.

Ez így egy komoly párkapcsolati probléma, és mint ilyen semmit nemlehet vele kezdeni, amíg párod nemosmeri fel mi pontosan a baja és nemtudtok róla beszélni. Alapvetően nem egy megoldhatatlan gond.

Bár ha párodnál szóbajött a különköltözés akkor már veszett fejsze nyele az egész.

2018. aug. 14. 16:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Férfiak... Azt hiszem, valami probléma van a szövegértéseddel, kedves utolsó. :D

"Van két kutyád amik annyira a tieid hogy nyomatékosan kijelentetted: senki és semmi nem viheti/veheti el tőled őket. A nevedre vetted, a te tulajdonod képezi. Ezek után azon problémázol hogy a párod a TE kutyáiddal nem foglalkozik."

Azt, hogy az ő tulajdona, arra jelentette ki, mikor a pasija azt mondta, hogy elviszi. Nem azon "problémázott", hogy nem foglalkozik a kutyájával, hanem azon, hogy nem egyformán foglalkozik a kettővel.

"És amikor ez nem lenne elég, jön veled szembe az első válasz, maxra értékelve:

"Gyereket ne vállalj ilyen pasival" És ezt abból vonta le hogy a férfi a barátnőjének kutyái közül csak az egyiket szereti, meg hogy a férfi szerint fél óra sétáltatás elég. Másról nem volt szó. "

Igen, abból vonta le. És igaza van. Hol itt a probléma?

"De jön egy macskás/kutyás p1csa és ez alapján kijelenti hogy ezzel a férfival nincsen jövőd, mert nem a kutya körül forog az élete."

(Macskáról szó sem volt. :D) És megint csak, kedves válaszoló, szövegértés. Ennek pont az ellenkezőjét írtam, méghozzá azt, hogy beszéljék meg. Olvasd csak el! :D

Eszem megáll, mik mennek itt.

2018. aug. 14. 16:52
 9/16 anonim ***** válasza:
Mostmár utolsó előtti.*
2018. aug. 14. 16:53
 10/16 anonim ***** válasza:
14%

"Azt, hogy az ő tulajdona, arra jelentette ki, mikor a pasija azt mondta, hogy elviszi."

A kérdés, meg a panaszkodás az után került megírásra hogy annyira magáénak érezte a kutyákat hogy egyértelműen kimondta ő a tulajdonosuk.

"Nem azon "problémázott", hogy nem foglalkozik a kutyájával, hanem azon, hogy nem egyformán foglalkozik a kettővel."

Segítek kicsi lány:

"A gyógyszert csak én adom a lánynak, én etetem mindkettőjüket, én tanítom folyamatosan őket, én jutalmazom, én játszom velük, én keresem a vitamint a plussz forrást mivel lehet kiegészíteni a táplálkozást, és a lehető legjobbat csakis én biztosítom nekik. Kicsit rossz, hogy ő nem törődik ezzel."

Értsd: nem egyformán szereti, de nem foglalkozik egyikkel sem. De azért köszi hogy az értő olvasásra felhívtad a figyelmem. Minden állításod ugyanekora fasság kedves nyolcaska, de hagyom hogy elgondolkozz rajta magad.

2018. aug. 14. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!