A kutyusom ma este futás közben megvágta a lábát (valami barom törött üvegeket szórt szét a kutyafuttatón). A bal mellső lábán egy vágás van, pont a csontnál, ami kilátszik. Kb. 1 cm-es a vágás. Mit kell tenni ebben az esetben?
Ne higgyétek, hogy mély a seb! Hogy is magyarázzam el!? Szóval olyan mintha pl. egy ember megvágná az újját pont a csontnál. Tehát neki kb. a mutató újja tövénél van a vágás. És az utolsó előtti hozzászólónak:
Nem csórón lett kutyám, csak tudod az ember életébe jönnek néha nehezebb időszakok. pl. munkahely megszűnése. Az utolsó pénzemet is a kutyámra költeném, ha lenne. Nem fukarkodom. Csak ha van össz-vissz 5000 ft-om, akkor abból nem tudom összehozni a 10000ft-os vizsgálatot, a gyógyszereket és a kötésenkénti 3000 forintot. Sajnos ez most igy jött ki, nem egy leányálom. A szívem majd meg szakad, hogy nem tudom elvinni dokihoz és ellátni megfelelően. Ezért kértem a Ti segítségeteket!
Szia. nekem is volt a kutyámmal hasonló. Én kezeltem le ugy hogy amikor láttam egyböl le betadinoztam és utánna 3 óránként tovább betadinoztam. Kapott utánna egy negyed rubofent(lehet más is csak gyuladás csökkentő legyen) ezt 2 naponta adtam neki mig a sebb be nem gyogyúlt.
aztán amikor már begyogyult akkor vettem el dokihoz hogy megnézze (nálunk nem kér érte pénzt a doki télleg csak megnézte) Nekem ezek után azt mondta a doki hogy jól begyogyult de még lábadozik. Ez nekünk egy hétig tartott utána én nem futattam azon a helyen vagy ha igen akkor ovatosabban.Ja és szerintem nem kell lekötni a sebet mi nem kötöttük le. De ha nyüszitene a lábára akkor téleg doki kell hozzá.
Remélem segitettem.
Kriszta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!