A kutyusom ma este futás közben megvágta a lábát (valami barom törött üvegeket szórt szét a kutyafuttatón). A bal mellső lábán egy vágás van, pont a csontnál, ami kilátszik. Kb. 1 cm-es a vágás. Mit kell tenni ebben az esetben?
Egyszer az én németjuhászom is rendesen elvágta a mancsát. Kitisztítottam, sebhintőporoztam és bekötöttem, de amint otthagytam azzal a lendülettel le is szedte :P Igazából a természet öngyógyító, a nyála természetesen gyógyít és fertőtlenít, szóval utánna már nem is piszkáltam bele neki és hamar rendbejött!
Persze elsőre érdemes kimosni és betadinozni, vagy sebhintőporozni, de utánna bizd a kutyára!
Sajnos ő is leszedi pillanatok alatt a kötést. Hiába teszek rá akármit. Már szigetelő szalagot tekertünk a fáslira, hátha azt nem rágja le. Hát nem is rágta, hanem egyszerűen lehúzta mint egy zoknit. Nagyon leleményes egy kutyus :)
Mellesleg én is úgy gondoltam először, hogy talán jobb lenne, ha nem kötném be és megoldaná ezt ő maga. De kilátszik a csontja szegénynek. Lehet, hogy össze kellene varratni, de mivel nem tudom elvinni dokihoz, így csak mi húztuk neki össze sebtapasszal, amennyire lehetett.
Hát ha kilátszik a csont, akkor doki MOST. Nála (is?) lehet kapni olyan gallért, amitől elvileg nem éri el a sebet (gyakorlatilag a mellső láb necces; ha elég ügyes, elérheti, bár nem lesz könnyű, úgyhogy érdemes lehet megpróbálni).
Tudom, hogy nem olcsó, de sajnos a kutyatartás költséges móka is tud lenni, erre fel kell(ett volna) készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!