Mit kezdjek a szomszéd kutyájával?
"alattam áll intellektusban"
Jesszusom, még mindig nem értelmezi, sírok. xDD
"lezártam a vitát"
Ismétlem, ha már magadtól nem megy az olvasás. én már a leges-legelején lezártam az állítólagos "vitát", innentől kezdve nincs mit lezárnod, ugyanis saját magaddal vitatkozol, doktor Intellektus. :D
Nincs mese, kezedbe kell venni az ügyet, azaz a kutya nevelését.
Készíts be egy vödör vizet, adj hozzá némi ecetet, narancsos, citrusos illóolajat vagy más szúrós szagú, állatok számára irritáló (de egészségre ártalmatlan) anyagot. Ahogy nekikezd a szokásos műsornak, kinyitod az ablakot, és valamilyen tiltó parancsszóval egybe kötve (egy hangos NEM! is megteszi) szépen nyakon burítod a vízzel.
Párszor garantáltan el kell ezt játszanod, sajnos tapasztalat, de a módszer működik, a mi szomszéd kutyánk is egy hangoskodni szerető spicc...
Egy idő után elég lesz kimondanod a tiltószót, és befejezi az ugatást, végül optimális esetben megtanulja, hogy a zajongás éjszaka tabu, és neki is kellemetlen élménnyel jár.
Ne utáld szerencsétlen kis kutyát, ő ezerszer rosszabb helyzetben van egy ilyen hanyag és nemtörődöm gazda mellett, szóval kénytelen így kiadni a frusztrációit.
Sok sikert!
Én úgy tudom, ilyenkor a jog annak az érdekeit védi, aki előbb ott lakott. Szóval hogyha a szomszédod kutyástól már ott lakott mikor te odaköltöztél, akkor nem vonhatod őt felelősségre a zaj miatt.
De egyébként meg, talán próbálj meg beszélni más szomszédokkal is, hogy ők mit gondolnak erről, és akár együtt is tehetnétek feljelentést, csendháborítás miatt. Ha többen is panaszkodtok, nagyobb eséllyel komolyan veszik a dolgot és lesz valami az ügyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!