Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ír szetter, Gordon szetter,...

Ír szetter, Gordon szetter, Angol szetter, Labrador retriever, Golden retriever, Erdélyi kopó, Mudi, Szibériai Husky, Alaszkai malamut?

Figyelt kérdés

Szerintetek a felsorolt kutyafajták közül melyik illene legjobban hozzám:

-hatalmas udvarunk van nagy házzal

-sokat sétálnánk vele

-szeretnénk vele sportolni

-szeretnénk vele kirándulni

-legyen gyerekszerető

-legyen tanulékony

-egészségesebb kutyafajták közé tartozzon

-őrizze a házat vagy legalábbis jelezzen ha jön valaki

ELŐRE IS KÖSZI!!!

2010. jún. 19. 12:18
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
Na és az Erdélyi kopó?
2010. jún. 19. 22:49
 32/51 anonim ***** válasza:
0%
De amúgy hadd kérdezzek valamit tőled Kedves Kérdező. Minek neked fajtatiszta kutya? Pláne, ha ennyire nem tudsz dönteni? Bemész az első menhelyre, elmondod mik az igényeid, olyan keveréket kapsz, aki képes minderre! Fajtatiszta kutya annak való, akinek határozott elképzelése van, neked meg minden van, csak az nincs. És ez most nem sértés akar lenni, csak egy ötlet, ha már ennyire bizonytalan vagy, talán egy-két próbát megér!
2010. jún. 19. 22:52
 33/51 anonim ***** válasza:
Az erdélyi kopó is vadászkutya, nem fog megvédeni legfeljebb ugat ha jön valaki. Sportolni sem nagyon láttam (gondolom vadászaton kívül), pedig magyar fajta és én szoktam járni magyar fajtás rendezvényekre.
2010. jún. 19. 23:21
 34/51 A kérdező kommentje:

Pedig olvastam, hogy az Erdélyi kópó jó házőrző és élete árán is megvédi a gazdáját.

Most a szetterek a retrieverek és a Mudi meg az Erdélyi kopó között próbálok döntésre jutni.

2010. jún. 19. 23:36
 35/51 anonim ***** válasza:
9%

Ez a kérdés lassan a GYK paródiája lesz:)A sértődött elfogult mndent személyes sértésnak vevő szakmaiatlan mudisok mellé megjött a menhelyes szekció:)

Az erdélyi kopó szerinem A KUTYA, ugyanakkor kell hozzá A GAZDI.Erős kéz következetesség, tapasztlat.Nagyon kevés van belőle sajnos, ezért belterjes lett, érdemes messziről hozni(pl. erdélyből).Egygazdás kutya, nagyon sok törődést igényel, és a gazdi majdnem szüntelen közelségét.Érdemes folyamatosan foglalkoztatni mentálisan, a feladatok és azok megoldása boldoggá teszik.

A megoldást ne tőlünk várd, neked kell döntened, nagyon sokféle kutyát felsoroltál(a husky, és a malamut kicsit kilóg a sorból), és mindnek van előnye és hátránya , vannak aktívak és nyugodtabb típusok, vanna olyanok akik jobban elvanak magukban, vannak olyanok akik minden áldott nap igénylik a több órás foglalkozást.

De itt miden válaszolónak meg vannak a saját preferenciái(kivéve a mudisokat akik csak a saját kutyájukat tukmálják szüntelenül,azt a látszatot keltve mintha nem lenne hátránya ennek a fajtának)

Szóval ami alapján döntened kellen:

hol szeretnéd tartani? Kenelben? kinn az udvaron szabadon?benn a házban? Naponta mennyit tudsz vele foglalkozni.(ne csapd be magad, tényleg gondold végig hogy mennyi az az idő amit minden nap rá tudsz szánni) mennyit és milyen soportot akarsz vele űzni. Mennyit akarsz a szőrével foglalatoskodni.Benne van e a paliban, hogy napokra otthon hagyod őket.Te mennyire vagy Mennyire zavar titeket/vagy a szomszédokat egy hangos kutya.

Főleg hogy te mennyire vagy tapasztalt kutyás, a felsoroltak között vannak könnyű kutyák, és nehezek.

A retrieverek, és a szetterek könnyebbek, egy tapasztalatlan kézben is kisebb az esélye hogy szörnyek lesznek, a többiből simán előjönnek azok a tulajdonságok amik öröm helyett bosszúságot hoznak.

Szóval neked kell döntened.

2010. jún. 20. 09:46
 36/51 A kérdező kommentje:
Hát kint tartanám az udvaron, de néha bejöhetne a házba. Nagy udvarunk van nagy házzal. Naponta tudok több órát is foglalkozni vele. Nem lenne egyedül, mert ha családdal mennénk kirándulni olyan helyre mennénk ahová kutyát is lehet vinni. Agilityben és Dog dancingban szeretnék vele versenyezni.
2010. jún. 20. 10:05
 37/51 anonim ***** válasza:
69%

Ezek tükrében a mudit mondanám, de csak ha megigérd, hogy nem leszel olyan kretén mudis gazdi mint akik idejárnak kommentelni.:)

A mudi egy kiválló, egészséges kutya,kitűnő intelligenciával, és családszeretettel.Hihetetlenül energikus.De kell hozzá, következetes, erős, és energikus család:)Agilityre a legjobb választás, a többiek szerintem inkább más mozgásformát kedvelnek.

És 0 éves korától követezetesen szoktasd le az ugatásról, mert az a legroszabb tulajdonsága:)

2010. jún. 20. 10:44
 38/51 anonim ***** válasza:

mi eza hülyeség h az Erxélyi kopó nem véd emg csak ugyet??

fajtájától függrtlenül minden kutya megvédi a gazdáját ha ugy alakul, és ha szereti-tiszteli

legyen aza legjámborabb kutya is

2010. jún. 20. 12:47
 39/51 anonim ***** válasza:
*ugat
2010. jún. 20. 12:49
 40/51 anonim ***** válasza:

Ez tévhit, a jámbor kutyák imádják a rossz szándékú embereket is. Tudod nem egyszer láttam, pl etológia vizsgálaton, ahol minden formában próbálták megijeszteni a kutyákat. Volt a legtöbb aki barátságos volt, volt aki megijedt, és volt pár aki bátor volt.

Kedves előző pedig szerintem nézz körül: csak oda írom a mudit ahova illik, ellenben sok más emberrel aki őrző-vdéőnek ajánl labradort, vadásznak bordert és soroljhatnám. Nézd végg a kérdéseket nyugodtan, engem nem fogsz olyan helyen látni mudival ahova nem illik. Főleg hogy más is van a fegyvertáramban akit ugyanúgy megvédnék ha valaki bunkózna úgy mint te. Úgyhogy hiába próbálsz meg ilyen gonosznak beállítani. Nekem nem kötelességem eltűrni hogy hozzá nem értők baromságokat mondjanak a kedvenc fajtáimról. Mert ugyanígy beszólok ha pl valahol azt mondják a dobi megőrül és kinyír mindenkit öreg korára. Nem csak a mudit szeretem.

2010. jún. 20. 14:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!