Ír szetter, Gordon szetter, Angol szetter, Labrador retriever, Golden retriever, Erdélyi kopó, Mudi, Szibériai Husky, Alaszkai malamut?
Szerintetek a felsorolt kutyafajták közül melyik illene legjobban hozzám:
-hatalmas udvarunk van nagy házzal
-sokat sétálnánk vele
-szeretnénk vele sportolni
-szeretnénk vele kirándulni
-legyen gyerekszerető
-legyen tanulékony
-egészségesebb kutyafajták közé tartozzon
-őrizze a házat vagy legalábbis jelezzen ha jön valaki
ELŐRE IS KÖSZI!!!
szetter:
Értelmes, igen magabiztos és kiegyensúlyozott természetű kutya. Barátságos, társaságkedvelő és szelíd, ugyanakkor kissé makacs és akaratos is. Nagyon érzékenyen reagál a goromba szavakra és a lakásban uralkodó hangulatra. Általában méltóságteljesen és visszafogottan viselkedik, de a szabadban meglepően lendületes és mozgékony lehet. Nem szereti, ha magára hagyják, mivel igen erősen kötődik a családja tagjaihoz. A gordon szetter (nagyon) későn erő fajta, s a hosszú serdülőkor sok türelmet követel a gazdájától.
Nem nevezhető igazán ébernek; ha veszélyt érez, azt ugatással jelzi, de ennél több nem várható el tőle. Kölyökkorában minél több különböző helyzettel, emberrel, állattal és tárggyal kell kedvező tapasztalatokat szereznie ahhoz, hogy kiegyensúlyozott felnőtté váljon. A gordon szetter általában jól megfér a fajtársaival, és a gyerekekkel való kapcsolata is zavartalan. A macskákkal és egyéb háziállatokkal is jól kijön, ha kölyökkorában kellően alapos volt a szocializációja. Az idegenekkel szemben eleinte kissé tartózkodó lehet, de semmiképpen sem barátságtalan, az agresszivitás pedig rendszerint teljesen idegen tőle.
A fajta meglehetősen akaratos, ugyanakkor érzékeny is: a tulajdonságok e kombinációja miatt a nevelése során sok megértésre és türelemre van szükség. Ha azonban a gazdája erre alkalmas természetű, vagy hajlandó megismerni a gordon szetter jellemét, akkor a kutya tanítása nem különösebben nehéz. Szerető és megértő gazdára van szüksége, aki a kívánatos viselkedést bőséges dicsérettel jutalmazza, ugyanakkor maradéktalanul következetes is. A túl szigorú módszerek nem ajánlhatók, mivel csak a kutya természetének makacs oldalát erősíti. Lassan érő fajta, ezért a serdülőkorra jellemző bohókás viselkedés még jóval kétéves kora után is előfordulhat. Később azonban a kutya jóval visszafogottabbá és nyugodtabbá válik. Néha vadászok mellett is látható, de jóval gyakoribb a sportos életmódot élő családok nagyra becsült kedvenceként.
szerintem jó választás ha több állatod is van, mert kijön velük és hihetetlenül empatikus egy jószág
előző vagyok
nekem világéletemben szettereim voltak és elmondom az előző bemásolt fajtajellemzők közül azt ami ne igaz
-nem igaz h nem jó házörző, mert igen éber, az öszes szetterem kíváló házörző volt persze agresszivnak nem agresszivek(de ez gonodlom jó) de ugatni tudnak:)
-nem igaz h nem tanul könnyen sőt!nagyon könnyen idomítható
malamut meg husky felejtős sztem ezekre a célokra
a öbbi okés mind jó
ma x mudi kicsit kevésbe gyerek szerető mint atöbbi
Nekem a Labi, örzi a házat:)nem is kicsit.
A mudi, labi, Golden.
A mudit én sem szeretem, mert nem szép, cserébe hiperaktív, és kellemetlenül sokat ugat kellemetlen orgánummal, viszont aki szereti az fanatikus lesz.És állítólag az igatásról is le lehet szoktatni, bár én az az energiát másra fordítanám.Napi MINIMUM 2 óra és le kell mentálisan is kötni.Ha sport alatt agilityt értessz akkor ő egyértelműen jó válastás.
A másik kettőre ugyanezek érvényesek csak nyugodtabbak nem hiperaktívak,és nem nézik keveréknek séta közben(nem mintha számítana, de lehet hogy neked igen) viszont nagyon meg kell nézned honnan hozod mert nagyon népszerűek és túl vannak tenyésztve.
szerintem sem szép
eléggé oylan szedet vedett külsejű
míg egy tekintélyes, kecses szetter...
Nekem meg a szetter nem tetszik, na? Kinek mi köze van hozzá? A kérdezőnek tetszik a mudi különben nem írta volna be a lehetőségek közé, és ez számít. Nem kell szídni más kutyáját, a tiéd semmivel sem jobb. Aki szereti az állatokat az mindegyiket szereti akkor is ha nem kéne neki mindegyik otthonra.
A tekintély különben sem a külsőben van.... A mudi pl képes elterelni a baromi nagy szükre marhákat. Na pl ez a tekintély. A szetter mit tud? Elegánsan feküdni a kandalló előtt? Kinek kell egy üres szépségkirálynő? Csak téged minősít ha neked ez a nagy szám. Én is tudok ilyeneket mondani.
Megjött a fanatikus.Valami találkozó volt nálatok, hogy ilyen lassan értél ide.maskor a mudi szó leírása után már
3-4 mudis szapulja a többi kutyást.
A hozzád hasonló agresszív fajtabuz.ik többet ártanak a fajtának,mint a legrosszabb szaporítók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!