Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem lehet tiszteletben...

Miért nem lehet tiszteletben tartani ha valaki nem szereti a kutyákat?

Figyelt kérdés
Lassan már az élet minden területén lehetővé válik hogy az emberek mindenhova magukkal vigyék a kutyáikat. Amíg valaki a kutyájával alszik és otthon beengedi az ágyába is az mindenkinek a magánügye. De amikor a vonaton velem szemben az ülésre ültetik a kutyát vagy a mekiben azt látom hogy az asztalon mászkál a kutya az már nekem valahogy sok. Ezért általában csak ismerősöknek szólok de általában meg is kapom a magamét hogy "hogy lehet bántani ezt a kis cukorfalatot, hát nem édes?" És hogy milyen szívtelen meg érzéketlen vagyok. Nem szeretem a kutyákat, nem bírom a szagukat és hogy állandóan csorog a nyáluk, ez van. Nem értem miért kell őket rám erőltetni és miért nem lehet tiszteletlen tartani hogy nem vagyok oda értük. Sok kutyabarát van, én ezt tiszteletben tartom, de ez visszafelé a legritkább esetekben működik.
2018. júl. 23. 15:44
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
74%

Én meg az sok hülye kölyköt tiltanám ki mindenhonnan, ezerszer idegesitöbbek mint a kutyák, mégsem lehet, el kell viselnem öket.

Ez van, alkalmazkodj.

2018. júl. 26. 08:15
 32/49 anonim ***** válasza:
34%
A sokadik válaszban látom,hogy a kutyát a gyerekhez hasonlítják. A gyerek felnő és kb. 6-10éves korára kinövi az idegesítő korszakát. A kutya örökké ugrálni és nyalni fog,sose nő fel és ugyan olyan idegesítő 1 évesen mint 15évesen ha szépen öregszik.
2018. júl. 27. 00:16
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

"A kutya örökké ugrálni és nyalni fog,sose nő fel és ugyan olyan idegesítő 1 évesen mint 15évesen ha szépen öregszik."

Nettó hülyeség. Ha nincs megnevelve, akkor persze, hogy élete végéig ugrál és ez a gazdának a hibája. Nem tudom láttál-e már valódi kutyafalkát, ahol az anyaállat fegyelmezi a kölyköket? Meglepődnél, hogy ott mennyire jól viselkednek már az egy éves kölykök is az emberekkel szemben és mindez azért, mert az anyjuk nem tűri meg a helytelen viselkedést.

2018. júl. 27. 00:28
 34/49 anonim ***** válasza:
26%

A gyerek-kutya hasonlatot azok alkalmazzák, akik gyerekpótléknak tartják a kutyát. És akik ilyen szinten nem nevelik a kutyát, mint a kérdező példáiban, az a gyereket is ugyanígy elkényeztetné, az is az őrületbe kergetne bárkit nyilvános helyen, úgyhogy lényegében tökmindegy.

(Mielőtt valaki beszól, nekem is van kutyám. Nem gyerekpótlék, hanem kutya, akit nagyon szeretek, és érdekes módon anélkül is tudom élvezni vele a vonatozást vagy a mekis ebédet, hogy másokat zavarnék.)

2018. júl. 27. 09:20
 35/49 anonim ***** válasza:
38%
Nekem is van kutyám,ÉS gyerekem is. A kutya idegesítőbb,mert nem érti meg miért tiltok meg valamit,ha 20x elmondom hogy ne ugorjon fel rám és lelököm akkor is ugrál ha izgatott,mintha a falnak beszélnék és agyilag sose lesz azon a szinten mint egy gyerek. A gyerek nem hullatja összevissza a szőrét,nem folyik a nyála egy bizonyos pont után (minden kutyának folyik a nyála és nyal akárki akármit mond,ha máskor nem akkor lihegés közben csorgatja a padlóra mert nyitva van a szája) Ha a gyerek közösségben van,alapból is megtanulja mit lehet és mit nem,előbb utóbb megérik. A rohangáló idegesítő gyerek a sz***ar nevelés mintája,de az egy kutyát se tudna megnevelni rendesen. De minden gyerek rohangál meg sikítozik néha,mindenki volt gyerek,megnézném ki ült kussban a sarokban egész életében,ez ezzel jár és a normális ember felfogja nem utálja a gyereket amiért gyerek. Most egy rendesen nevelt gyerekről és kutyáról beszélek. A kutyát akkor sem lehet annyira nevelni mint egy gyereket,mert az egy állat,ösztönlény, az ember meg ember és összehasonlítani is hülyeség.
2018. júl. 27. 09:29
 36/49 anonim ***** válasza:
32%
És a gyerekem pl. nem ugrik fel egy idegen ölébe a metrón hogy aztán összedzsuvázza és le kelljen rángatni. Nem nyalja meg senki lábszárát sunyiban ha melléülnek,nem tapos rá senki lábára ha sétálunk egy tömegben és nem lök fel senkit azzal hogy a lába között bújik át.
2018. júl. 27. 09:32
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

"De minden gyerek rohangál meg sikítozik"

Nem. A neveletlen idegesítő kis görcsök rohangálnak meg sikítoznak. A normális kölkök nem.

2018. júl. 27. 11:57
 38/49 anonim ***** válasza:
100%
Az vicces, hogy arról beszélsz, hogy a gyerek az gyerek, így kell elfogadni, aztán meg a kutyát hibáztatod azért, mert kutyaként viselkedik. :D
2018. júl. 27. 11:58
 39/49 anonim ***** válasza:
15%
Amelyik kisgyerek nem szaladgál az beteg. Egy gyerek izgatott,nyilván sikít,játék közben is,hangokat ad ki,mivel nem néma. Nem kell hozzá neveletlennek lennie,elég ha megnézed hány kussban ülő gyerek van pl.a játszótereken. naugye.
2018. júl. 27. 12:07
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

"A kutya idegesítőbb,mert nem érti meg miért tiltok meg valamit,ha 20x elmondom hogy ne ugorjon fel rám és lelököm akkor is ugrál ha izgatott,mintha a falnak beszélnék"

Ez tipikusan úgy hangzik, mint aki nem tudja hogyan "működik" a kutya. Hiába beszélsz hozzá, az nem fogja érteni mit mondasz. A szavak arra jók, hogy a betanított viselkedést előhozd. A fegyelmezés egy teljesen más téma, ha nem megy, akkor javaslom, hogy vidd el egy kutyaiskolába vagy fizess meg egy privát trénert, hogy elmagyarázza a dolgokat.

"Ha a gyerek közösségben van,alapból is megtanulja mit lehet és mit nem,előbb utóbb megérik."

Az a vicces, hogy ez a kutyáknál is működik. Ha beviszed más (jól nevelt) kutyák közé, akkor pusztán megfigyeléssel is el tudja tanulni tőlük a dolgukat. Persze a gazda is kell hozzá, hogy a megfigyelt dolgokat előhozza belőle és rögzítse...

"A kutyát akkor sem lehet annyira nevelni mint egy gyereket,mert az egy állat,ösztönlény, az ember meg ember és összehasonlítani is hülyeség."

Nem, a kutya falkaállat. Vannak ösztönei, amiket erősíteni lehet (pl. pásztorkutyáknál a terelés), de ha akarod, akkor el is lehet nyomni. Az egész nevelés kérdése. A legtöbb kutya azért ilyen neveletlen, mert a gazdáik embergyerekként gondolnak rájuk és nem értik meg a falka koncepcióját. Olyanokat megengednek a kutyáiknak, amiket egy falkában az anyaállat nem engedne meg a kölykének (pl. az ugrálás).

2018. júl. 27. 13:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!