Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem lehet tiszteletben...

Miért nem lehet tiszteletben tartani ha valaki nem szereti a kutyákat?

Figyelt kérdés
Lassan már az élet minden területén lehetővé válik hogy az emberek mindenhova magukkal vigyék a kutyáikat. Amíg valaki a kutyájával alszik és otthon beengedi az ágyába is az mindenkinek a magánügye. De amikor a vonaton velem szemben az ülésre ültetik a kutyát vagy a mekiben azt látom hogy az asztalon mászkál a kutya az már nekem valahogy sok. Ezért általában csak ismerősöknek szólok de általában meg is kapom a magamét hogy "hogy lehet bántani ezt a kis cukorfalatot, hát nem édes?" És hogy milyen szívtelen meg érzéketlen vagyok. Nem szeretem a kutyákat, nem bírom a szagukat és hogy állandóan csorog a nyáluk, ez van. Nem értem miért kell őket rám erőltetni és miért nem lehet tiszteletlen tartani hogy nem vagyok oda értük. Sok kutyabarát van, én ezt tiszteletben tartom, de ez visszafelé a legritkább esetekben működik.
2018. júl. 23. 15:44
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
81%
Ember, egy normális világban nagyon sokmindennek máshogy kéne lennie. Komolyan ez a legnagyobb problémád a világgal? Te jó ég..
2018. júl. 23. 16:56
 22/49 anonim ***** válasza:
97%
Vannak szabályok, amiket mindenkinek be kell tartania. Ha beengedik a kutyát az étterembe, mert az ottani szabályok engedik, akkor neked kötelességed ezt elviselni. És nem uavarhatod ki a másik embert csak azért, mert kutyával van. Ha így tennél, egy sokkal komolyabb szabályt, törvényt szegnél meg. De nyilván a kutyás sem lépheti át az előírásokat.
2018. júl. 23. 17:37
 23/49 anonim ***** válasza:
77%

"Nem szeretem a kutyákat, nem bírom a szagukat és hogy állandóan csorog a nyáluk, ez van."

Az a kutya, amelyiknek szaga van és csorog a nyála, beteg.

2018. júl. 23. 18:41
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

Elfogadom, ha valaki nem szereti a kutyámat, azt meg főleg, ha allergiás rá, de nem mindegy, hogy adja ezt az értésemre. Ha kulturáltan, akkor igyekszem tiszteletben tartani, de ha beszól vagy elkezd hangosan a másik utasnak sápítozni, hogy milyen világ ez, hogy egyesek a kutyájukat mindenhová magukkal viszik (mindezt úgy, hogy a blöki jeggyel, pórázon, szájkosárban, nyugodtan ül a földön), akkor teszek rá. Amilyen az adjon isten... ugyebár.

Ha takaró nélkül az ülésre ültetik vagy az asztalon mászkál, akkor az ugyanúgy problémás, mint a cipővel ülésen vagy bevásárlókocsiban ugráló gyerek. Lehet szólni a jegyvizsgálónak/felszolgálónak.

Gyerekkel utazva egyébként sokkal kellemetlenebb élményeim voltak, mint kutyával. Pedig mindegyiket próbálom nevelni.

Egyébként ezúton is köszönöm annak az allergiás hölgynek, aki pár éve - amikor kutyával szabad helyet kerestem fülkés vagonban - felajánlotta, hogy átül ő máshova, mert ő könnyebben talál helyet. A többi utas ugyanis rábólintott, hogy bemehetek.

2018. júl. 23. 20:35
 25/49 anonim ***** válasza:
100%

Nincs azzal baj, ha valaki nem szereti a kutyákat, de amikről te beszélsz azok nyilvános helyek. Az emberek nem szórakozásból utaznak vonaton, valahogy el kell jutni a kutyával A-ból B-be. Ha nem szereti valaki a kutyákat, akkor üljön távolabb. Ez ugyanolyan dolog mint, amikor valakinek a képe nem tetszik, ezért inkább odébb ülök. De általában a kutyák tulajdonosai is igyekeznek figyelni arra, hogy a kedvencük ne zavarja a másikat, én pl. ha kutyával utazok, akkor igyekszem egy félreeső helyet választani, mert ez az utazóknak is és a kutyának is jobb így.

Az asztalon mászkáló kutyához nem tudok hozzászólni, sosem láttam még ilyet, de ha látnék, akkor kutyásként is zavarna az ilyen.

2018. júl. 24. 02:03
 26/49 anonim ***** válasza:
43%
Kutyás vagyok, de átérzem, amit írsz. Én a macskákat nem szeretem, mikor ismerősöméknél is felmászik mindenhova, még az asztalra is, mikor eszünk és a segglyukát tolja az arcunkba. Rettenetesen zavar. A kutyát viszont meg lehet nevelni, csak sajnos sok gazdi mindent enged, mert hát "családtag" és sérülne a kis lelke, ha nem mászhatna fel még az asztalra is.
2018. júl. 24. 12:40
 27/49 anonim ***** válasza:
42%
Utolsó, nekem macskám van, és őt is lehet nevelni. Nem mászik fel az asztalra, sem az ételünkbe. Egyébként egész más a két dolog amiről írsz, mert az, hogy otthon ki mit enged meg az a saját dolga, de étteremben azért illik máshogy viselkedni mint otthon. Ráadásul gondolom a kèrdező kisebb fajta kutyáról ír, az meg nem is tud felugrani az asztalra, hanem felrakják.
2018. júl. 24. 12:51
 28/49 anonim ***** válasza:
36%

"Utolsó, nekem macskám van, és őt is lehet nevelni."

Zseniális. Felterjesztem Nobel-díjra. :)) Sajnos akkor tiétek egy üdítő kivétel, hogy nem ugrál fel az asztalra.

"Egyébként egész más a két dolog amiről írsz, mert az, hogy otthon ki mit enged meg az a saját dolga, de étteremben azért illik máshogy viselkedni mint otthon."

Én ezt arra írtam, hogy vendégségben vagyok és a házigazda nem érti, hogy mi a gondom azzal, hogy ha a macska seggét kell nézegetnem a tányéromtól 5 centire. De írhattam volna kutyát is, teljesen lényegtelen. Az egy dolog, hogy őt nem zavarja, de ha vendégek vannak nála, akkor lehetne kicsit tekintettel rájuk is.

"Ráadásul gondolom a kèrdező kisebb fajta kutyáról ír, az meg nem is tud felugrani az asztalra, hanem felrakják."

Én gyakran látok olyat, hogy felültetik a "családtagot" egy külön székbe, majd a "családtag" megunván a széket felmászik az asztalra. Erre már egy tacskó méret bőven képes.

2018. júl. 24. 13:21
 29/49 anonim ***** válasza:
Minél kisebb, annál könnyebben ugrik fel az asztalra, nem fordítva.
2018. júl. 24. 15:42
 30/49 anonim ***** válasza:
57%
Kutyát székre se rakunk étteremben, még akkor se, ha csak a meki kiülős része.
2018. júl. 25. 09:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!