Hány éves korodban volt először kutyád?
Szerintem egy gyereknek nem lehet kutyája, mert gyerek és nem tudja hogy kell falkavezérnek lenni, így csak pajtása lesz! A gazda az lesz akit tisztel a kutya, aki dokihoz hordja, aki sétálni viszi, aki eteti, aki fegyelmezi. Egy gyerektől ilyet nem lehet elvárni, játszik vele, néhány sétáltatásnál fogja a pórázt de ennyi! Nem tud úgy "nevelni" mint egy felnőtt hisz még ő maga sem tudja a szabályokat. És amúgy is a gyerek (főleg a kamaszok) suliban, vannak, bulizni mennek, shoppingolni, a kutya végül anyu nyakán marad
Persze kilehet jelenteni hogy az ő kutyája, de gyakorlatilag nem! Én 13. szülinapomra kaptam az első kutyámat, de mindannyian tudjuk hogy családi kutya, mert anyu ült vele itthon. Ténylegesen saját kutyája annak van, aki fizeti a költségeket, aki nevel és fegyelmez, aki etet, itat, dokihoz hord, vagyis akitől függ a kutya élete.
Kiskamaszok felvághatnak hogy az "ÉN" kutyám, de tudjuk jól hogy szakadó esőben inkább vigye ki apu, jaj most buliba megyek adjál neki te enni, össze fosta a szobát fujjj anyuuu gyere!
Utolsó előtti válaszolónak: Ez azért nem mindenkinél van teljesen így :) Én a pincsim miatt nem mentem szilveszterezni sem mert nem akartam egyedül hagyni a durroktatások közepette. Egyszer mentem le sétálni a barátaimmal akkor is majdnem szétszedte az ajtót pedig egy óráig sem voltam lent. Haza jöttem és vigyáztam rá. Szakadó esőben is én viszem le és reggel korán is nekem kell felkelni a kutyát levinni. Én adok neki enni és ha kell akkor nem megyek el bulizni inkább a kutyáimmal foglalkozom és én tanítom, nevelem őket. Teljes mértékben én vagyok a falkavezér. Később szeretnék kiképző is lenni majd :)
A 16/l...
Nálunk meg eleve az volt a feltétel, hogy nem lehet kutya, csak akkor, ha teljességgel én gondozom. 10 éves koromtól fogva én etetem, én itatom, én vittem oltásra, én fésültem, én játszottam vele, anyuék max akkor etetik meg ha valami miatt több napra kell távol lennem, de ez nagyon ritka. Ha pl bulizni megyek, akkor délelőtt foglalkozok vele, ha délelőtt megyek valahova, akkor este. Szóval igenis lehet egy gyereknek saját kutyája; vannak önálló gyerekek. Fegyelmeznem meg sose kellett, és nincs vele semmi gond.
17/L
elsö kutyam 19 evesen parommal közösen de mivel ö egesz nap dolgozott en foglalkoztam az ebbel aki akkor mar 5 eves volt parom örökölte...
elsö igazi sajat kutyam 21 evesen, az elözö kölyke:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!