5 éves szuka bullmasztiff mellé kölyök szuka amstaff?
Sziasztok!
Sokat lehet hallani arról, hogy a kutyáknak is jobb párban, társsal.
5 éves bullmasztiff kislány gazdája vagyok. Okos, értelmes, a család imádja, és ő is a családot.
Elgondolkodtunk egy lány amerikai staffordshire terrieren mellé. Kislányt szeretnénk mellé, fiút semmiképpen sem.
Oda tudnánk szoktatni a bullmaci mellé a kicsit? A család barátait imádja, de idegeneket, más kutyákat, állatokat nem viseli el.
Jó párost alkotnának?
Köszönöm a segítséget, tanácsokat!
"Más kutyákat nem viseli el" - innentől a kérdést sem értem.
Először is a bullmasztiffot kellene szocializálni, rehabilitálni, hogy jól érezze magát más, idegen kutyák társaságában is. Míg ez nincs meg, semmiképpen ne vigyetek haza mellé semmilyen kutyát.
Amstaffot aztán végképp ne, ezt a fajtát még komolyabban kell szocializálni kicsi kortól fogva.
Először a bullmacival jussatok dűlőre.
Amíg a bullmasztiff viselkedésproblémáját nem oldjátok meg, nem tanácsolom.
Nem lehetetlen, csak kell hozzá egy jó kutyakiképző és rengeteg foglalkozás.
Utána, ha már elvisel más kutyákat, mehet mellé egy kölyök, akinek már jobban figyeljetek oda a kölyökkori szocializációjára.
Ha más kutyákat nem visel el, hogyan tervezted mellé venni a másik kutyát?
Nem értem, mi volt a gondolat...
Előszötlr kutyasuliban foglalkozz a bullmasztiffoddal, hogy a kutyákkal ellegyen aztán, elkezdhetsz gondolkodni egy másik kutya beillesztésén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!