Am. Staff növendék (5 hó ) kutyához bullmasztiff keverék azonos nemű 8 hetes kölyök jó társaság lehet?
Jó társaság?
Minek akarsz még egy kutyát? Hogy ne unatkozzon a másik? Az, hogy mi lesz a rangsor később nagyban meghatározza a te hozzáállásod, nevelésed, mekkora kontrollod van a két kutya fölött. A kérdésből ítélve, én elfelejteném a másik kutyát és a már meglévőre koncentrálnék - ha az tisztességesen le van mozgatva, agya le van fárasztva, tanítva, nevelve van, akkor hoznék max egy másikat. Két kölyökkutya hatványozott gond.
Igen, lehetnek komoly viták. Az amstaff idősebb, bár nem sokkal, viszont köcsögebb, mint egy bm, úgyhogy én borítékolnám a balhét. Egy amstaffnak nem számít, hogy mekkora, akit le akar nyomni.
Nekem volt egy birka bullmacim, most van egy amstaffom. Hát nem vállalnám be.
Várd meg, amíg a staffi min. 1,5 éves ÉS jól nevelt lesz! :)
A nemük mindegy.
Hááát, most tényleg arra vagy kíváncsi, hogy melyik nyerne egy verekedésben? :)
Na, mivel elmélet:
A bm-re tippelek. A harapásuk egyforma, ugyanolyan fürgék, viszont a bm magasabb.
Az én bullmacim egyszer verekedett egy boxerrel, így nézett ki:
- boxer nekiugrik a bm-nak, bm elszalad
- boxer vérszemet kap, megint nekiugrik a bm-nak, az megint elszalad
- boxer ismét támad, bm elszalad, majd visszafordul és elveri a boxert, majd arrébb vonul és lefekszik.
Vér nem folyt. :)
Konkrétan erre:
"Bármelyik erősebb e annyival a másiknál nagy valószínűség szerint, hogy ne legyenek nagy csaták"
Nem. Sok-sok verekedés lenne, ha két egyidős kamaszt összeengedsz. Kölyöknek biztos jól ellennének (mondjuk a bm 5-6 hónapos koráig, addigra bőven nagyobb lesz, mint a staffi).
Ha alaposan elgyepálja a bm a staffit, akkor talán belenyugszik.
DE: nagyon fontos, hogy mindkettőnél te legyél a főnök és folyamatosan tiltsd a nem kívánatos viselkedést.
Az én 1,5 éves amstaffom egy cane corsóval él együtt, (aki ugyanolyan nyugis, mit a bm volt) és 9 hetesen főnök akart lenni. Volt néhány verése.
A staffim nagyon barátságos minden állattal (macskánk is van), de az első dolga az, hogy lenyomja az illetőt. Ha ez megvan, akkor mehet a játék. És képes volt bepróbálkozni egy 2 éves corsónál is, aki jól megverte. :) Utána jó haverok lettek. Szóval bizony, a staffi próbálkozik. :)
Ha a tied ugyanolyan domináns, mint az enyém, akkor nem lesz könnyű dolgod. Én nem vállalnám be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!