A szomszéd kutyája megtamadta a miénket a saját kertünkben, a szomszéd kutyatartoe a felelősség, ugye?
Mindenki köteles a saját telkén belül tartani az állatát, szökését meg kell akadályozni.
Ez alapján szerintem a szomszéd a hibás, de javítsatok ki, ha tévedek.
Nem tudom mennyire számíthat még az, hogy kié a kerítés, ahol át tudott jönni.
Igen, az övé a felelősség.
Nekem is pitem van, nálunk is többször átjött a szomszéd beagli (mindig ő húzta a rövidebbet, nem is értettem, miért jár át).
Ha az én kutyám is megsérül, tuti benyújtottam volna neki a számlát, hisz az ő kutyája hagyta el a területét.
Mivel mindkettőtöknek van kutyája, és közös a kerítés is így mindketten felelősek vagytok azért,hogy az megfelelő magasságú legyen. Ha nektek nem lenne kutyátok vagy csak egy tacskótok lenne akinek megfelelő lenne a meglévő alacsonyabb kerítés akkor lenne tisztán a szomszéd a hibás. Illetve akkor is a szomszéd lenne a hibás ha a kutyája megbontotta volna a kerítést, amit ő nem szüntett meg és azon a nyíláson megy át a kutya.
De ha esetleg a szomszéd tudja bizonyítani, hogy ő már megakarta magasítani a kerítést amire miattatok nem került sor, mert nem járultatok hozzá, nem fizették volna a rátok eső fele költséget stb, akkor még rátok is tolhatja a felelősséget.
A kutyátok kezelési költségét csak bíróságon, kártérítési perrel tudjátok behajtani rajta, kivéve persze ha magára vállalja önként.
Azt javaslom, hogy mindenki fizesse ki a saját kutyája kezelési költségét, tanuljatok az esetből - hiszen holnap a te kutyád is ugyanígy átugorhat - és közösen magasítsátok meg a kerítést. Ha a szomszéd ebben nem partner, akkor előbb saját költségen csináltasd meg a kerítést és utána sokkal jobb esélyed lesz a bíróságon. Ezesetben az orvosi költségen felül a kerítésmagasítást is rá lehet verni.
Köszönöm a valaszaitokat.
Nemrégiben költöztünk ide. Mivel ott ahol atugrott a kutya, magas bokor van, nem is láttuk hogy ott milyen állapotban van a kerítés, az csak a szomszéd oldaláról látszik.
1000%-ig biztos vagyok benne hogy a mi kutyánk nem fog atugrani, ugyanis már nem fiatal, ő már nyugodt lélek. Ráadásul a kertbe csak akkor mehet be, ha van valaki vele. Egyedül nem fog felmenni.
De azért köszönöm.
Köszönöm. Na hát és akkor mi van ha se nem jobb, se nem bal szomszéd? Ugyanis a bal és jobb szomszedomnak is megcsináltunk a keritest mikor idekoltoztunk, pont a kutya esetleges meglogasa miatt, viszont ez a telek végén lévő szomszéd...
Tegnap beszéltem vele. Jól van a kutyajuk, a nyakán van egy nagyobb veromleny, a miénk pedig csak antibiotikumot kap meg fertőtlenítő krémet.
Én sem akarok gondot vele, örülök hogy ennyiből megúszták a kutyák.
Tegnap az is kiderul hogy a kerítés az jó állapotban van, 1.75 cm-es. Csak valami bakrol sikerült atugtania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!