Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ajánl mindenki mindenkin...

Miért ajánl mindenki mindenkinek border collie-t? És miért akar mindenki border collie-t? Miért nem világos, hogy ez a kutya nem való akárkinek? Miért hiszik azt, hogy a rendkívüli intelligenciája miatt bárki alkalmas a tartására?

Figyelt kérdés
2010. jún. 17. 11:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Utolsó!

Egy kutyát sosem szabad csak a külseje miatt választani, nagyban megkell fontolni, hogy a jelleme mennyire passzol hozzád. Mivel fontos, hogy illjetek egymáshoz.

Én amikor megszülettek a kiskutyák a tenyésztőmnél mindenképp egy merlét akartam volna, mivel nagyon tetszenek. A 6 kiskutyából kettő volt merle, abból és az egyik volt lány ( szukát szerettem volna). Na már most az a merle kutya a számomra legrosszabb választás lett volna. Mivel az alomban ő volt a legvisszafogottabb, legnyugodtabb és visszahúzódobb és én ilyen kutyát nem akartam, mivel én egy nagyon központi ember vagyok, szeretem a társaságot. És egy ilyen kutyával nem tudtam volna mit kezdeni. Lehet megtudtam volna tanítani neki bármit, de a jelleme nem passzolt volna hozzám. Helyette enyém lett egy ff-tri szuka, holott nem szeretem azt a színt és bevallom sokkal több szebb bordert láttam nála, mégis számomra letökéletesebb, mert teljesen olyna mint én. Empatikus, szereti a társaságot, folyton útrakész.

Tehát ezzel azt szeretném mondani, sose a a külsőnek kellene az elsőnek lennie, persze azért fontos, hogy tetszen a kutyád, de ne csak mert de szép feje van, aztán meg jellembelileg illene inkább más hozzád és nem egy ilyen kaliberű kutya.

2010. jún. 17. 11:59
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

"nem az intelligenciája miatt, hanem mert nekem nagyon tetszik"

na, azért vannak dugig a menhelyek beaglekkel, vizslákkal, spánielekkel, labradorokkal, borderekkel ...

a kutya nem kertidísz, hogy csak tetszenie kelljen ...

2010. jún. 17. 11:59
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos mindig vannak divatfajták. Ilyen mostanság a beagle, amit a legnyagyobb őrültség 4 fal közé beköltöztetni.

A yorkshire pl. már kezd kimenni a divatból.

De a whippet is ilyen divat állatka:(

2010. jún. 17. 12:11
 14/18 A kérdező kommentje:
Egyetértek utolsó kettővel! Na meg kérdezem, azért is ilyen kell, mert a barátnődnek is ilyen van? Na itt a baj látod, többek között...
2010. jún. 17. 12:12
 15/18 A kérdező kommentje:
(most már utolsó előtti kettő) :)
2010. jún. 17. 12:13
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Én már láttam B. cOLLIET. oLYAN BUTA MINT A FÖLD. a HAVANESE EZERSZER OKOSABB FAJTA.
2011. dec. 19. 11:41
 17/18 anonim ***** válasza:

régen írtam már de azért válaszolnék:

2010-06-17 11:48 vagyok

iiiigen, azért kéne mert tetszik. és? barátnőmnek ilyenje van, és mikor elmegyek hozzájuk mindig találkozok azzal a kutyával, és imádom. tehát nyilván ha tarthatnánk nagyobb testű kutyát, nem fogok rögtön rámenni a netre kitölteni egy tesztet h milyen kutya illik hozzám, hanem tapasztalatból választok. mert okos, játékos, aranyos, izgő-mozgó, élelmes, és nekem is ilyen kéne. most minek kell belém kötni?

én is értek a kutyákhoz, hatalmas nagy kutyabarát vagyok, de azért hagy válasszak már olyan kutyát ami tetszik nekem -.-' miért ne lenne bárki alkalmas a tartására? olyan extraigényű vagy mi?

ja, és kérdező

,,Na meg kérdezem, azért is ilyen kell, mert a barátnődnek is ilyen van?"

hány évesnek nézel? 10-nek? -.-'

2012. jan. 6. 22:35
 18/18 anonim ***** válasza:
hát körülbelül 10 lehettél mikor írtad kedves utolsó
júl. 18. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!