Miért ajánl mindenki mindenkinek border collie-t? És miért akar mindenki border collie-t? Miért nem világos, hogy ez a kutya nem való akárkinek? Miért hiszik azt, hogy a rendkívüli intelligenciája miatt bárki alkalmas a tartására?
Kedves Utolsó!
Egy kutyát sosem szabad csak a külseje miatt választani, nagyban megkell fontolni, hogy a jelleme mennyire passzol hozzád. Mivel fontos, hogy illjetek egymáshoz.
Én amikor megszülettek a kiskutyák a tenyésztőmnél mindenképp egy merlét akartam volna, mivel nagyon tetszenek. A 6 kiskutyából kettő volt merle, abból és az egyik volt lány ( szukát szerettem volna). Na már most az a merle kutya a számomra legrosszabb választás lett volna. Mivel az alomban ő volt a legvisszafogottabb, legnyugodtabb és visszahúzódobb és én ilyen kutyát nem akartam, mivel én egy nagyon központi ember vagyok, szeretem a társaságot. És egy ilyen kutyával nem tudtam volna mit kezdeni. Lehet megtudtam volna tanítani neki bármit, de a jelleme nem passzolt volna hozzám. Helyette enyém lett egy ff-tri szuka, holott nem szeretem azt a színt és bevallom sokkal több szebb bordert láttam nála, mégis számomra letökéletesebb, mert teljesen olyna mint én. Empatikus, szereti a társaságot, folyton útrakész.
Tehát ezzel azt szeretném mondani, sose a a külsőnek kellene az elsőnek lennie, persze azért fontos, hogy tetszen a kutyád, de ne csak mert de szép feje van, aztán meg jellembelileg illene inkább más hozzád és nem egy ilyen kaliberű kutya.
"nem az intelligenciája miatt, hanem mert nekem nagyon tetszik"
na, azért vannak dugig a menhelyek beaglekkel, vizslákkal, spánielekkel, labradorokkal, borderekkel ...
a kutya nem kertidísz, hogy csak tetszenie kelljen ...
Sajnos mindig vannak divatfajták. Ilyen mostanság a beagle, amit a legnyagyobb őrültség 4 fal közé beköltöztetni.
A yorkshire pl. már kezd kimenni a divatból.
De a whippet is ilyen divat állatka:(
régen írtam már de azért válaszolnék:
2010-06-17 11:48 vagyok
iiiigen, azért kéne mert tetszik. és? barátnőmnek ilyenje van, és mikor elmegyek hozzájuk mindig találkozok azzal a kutyával, és imádom. tehát nyilván ha tarthatnánk nagyobb testű kutyát, nem fogok rögtön rámenni a netre kitölteni egy tesztet h milyen kutya illik hozzám, hanem tapasztalatból választok. mert okos, játékos, aranyos, izgő-mozgó, élelmes, és nekem is ilyen kéne. most minek kell belém kötni?
én is értek a kutyákhoz, hatalmas nagy kutyabarát vagyok, de azért hagy válasszak már olyan kutyát ami tetszik nekem -.-' miért ne lenne bárki alkalmas a tartására? olyan extraigényű vagy mi?
ja, és kérdező
,,Na meg kérdezem, azért is ilyen kell, mert a barátnődnek is ilyen van?"
hány évesnek nézel? 10-nek? -.-'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!