Miért ajánl mindenki mindenkinek border collie-t? És miért akar mindenki border collie-t? Miért nem világos, hogy ez a kutya nem való akárkinek? Miért hiszik azt, hogy a rendkívüli intelligenciája miatt bárki alkalmas a tartására?
mert ez az oldal a "vak vezet világtalant" tipikus példája
itt minden gyereknek csak labradorja lehet és minden társasági kutyát lehet az udvaron tartani ...
én nem ajánlom, nem akarok, világos és nem hiszem:D
de gondolom nem nekem írtad ki a kérdést, akár én is kiírhattam volna, bármilyen fajtával, mert mindent ajánlanak mindenkinek csak mert nekik van vagy szeretik. +a border sajnos divat is.
Én épp most ajánlottam border collie-t.
Ha valaki azt kérdezi, hogy melyik az a fajta, amelyik szereti a nagy területet, terelgetné az állatokat, de lehessen vele sportolni (pl. agility) és gyerekkel is kijöjjön, mit ajánljak? Basset houndot? Vagy tibeti masztiffot? Esetleg tacskót?
Ha azt írom, hogy nézzen körül állatmenhelyen, akkor 2 perc múlva kiírnak egy kérdést, hogy miért ajánlgatja mindenki az örökbefogadást?
Ááááá...na mindegy, inkább nem mondok semmit...
11:29-es vagyok:
Vagyis a ma 11:26 van a pont.elírtam :D
Na jó, talán rosszul fogalmaztam, akkor nem mindenki. Bocsi.
De azért valljuk be, elég sokan ajánlják, csak azért, mert mondjuk gyerek van, vagy mert könnyen tanítható kutyát akar valaki vagy csak azért, mert agility-re kell. Csak abba nem gondolnak bele, hogy egyrészt ez a fajta átlagon felül sok foglalkozást igényel, házőrzésre nem való, nem magától okos, hanem őt is tanítani kell és ha az energiái nincsenek lekötve, akkor igen kártékony lesz. És sajnos egyre több border jut erre a sorsa a meggondolatlan döntések miatt és azért, mert megveszik divatból, aztán rájönnek, hogy nem képesek kiszolgálni az igényeit.
Persze sok más fajtáról el lehet ezt mondani, ami divatos (pl. golden retriever), de mostanában feltűnően sokszor lehet találkozni azzal, hogy ezt a fajtát ajánlják, csak mert valakinél kisgyerek van vagy mert hétvégente sportolna a kutyával. És ennek a fajtának nem elég, ha csak hétvégén kap feladatot.
Nem provokálni szántam, még ha rosszul is fogalmaztam, csak szimplán érdekel, miért került ennyire középpontba.
nekünk ha kertes házunk lenne 100% hogy border collie-m lenne, és nem az intelligenciája miatt, hanem mert nekem nagyon tetszik. osztálytársamnak is bordercollieja van és első látásra beleszerettem és megfogadtam ha kertes házba fogunk lakni CSAK BORDER COLLIE-T AKAROK, és ezt már akkor eldöntöttem mielőtt tudtam volna hogy a világ legokosabb kutyája. és miért ne lehetne bárki alkalmas a tartására? ő is egy kutya a sok közül, igaz hogy okosabb, de sok mindenkit nem érdekel. és a fajták közül pl. a border collie-k közül se jellemzi az egész olyan fajtájú kutyát azok a tulajdonságok amik le vannak írva.
meghát milyen szép kutya:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!