Határon átkelés, csak a tulajdonossal utazhat a kutya?
Figyelt kérdés
A helyzet hogy a kövi sulikezdésnél már nem itthon fogok lakni, így a nyaralások sem mindig együtt lesznek, és az is lehet hogy a szüleim olyankor utaznak majd, amikor én suli miatt nem tudok. Ezzel amúgy nincs gond, de nem tudjuk hogy kell-e felhatalmazás mint pl egy gyereknél, ahhoz hogy magukkal vihessék. Mivel a kutya az én nevemen van. Megérné erre a 2-3 évre a szüleimre íratni a zökkenőmentesebb utazás érdekében?
(Németországból Szerbiába és onnan vissza utaznának(útlevél, kötelező és ajánlott oltások, chip, titer teszt minden megvan))
Igen kicsi az esélye, hogy az itt olvasgató emberek közül valaki pont németből utazna kutyával Szerbiába és vissza.
Pontos infót a németektől kaphatsz. Biztosan meg lehet találni a neten a német kutyautaztatással kapcsolatos szabályokat.Vagy elérhetőséget a megfelelő hivatalhoz.
2018. jún. 25. 12:14
4/9 anonim válasza:
Én inkább azon aggódnék, hogy a határon ne büntessenek meg, mert kennel nélkül szállítod. Ismerősöm járt így, át akartak menni horvátba, a határon meg kaptak egy szép kis büntit és visszafordították őket, mert a hátsó ülésen szállították a kutyát (nem volt máshol helyük, a csomagtartóba a mozgó csomagok miatt nem rakhatták). Mikor kérdezték hogyan kéne mégis szállítaniuk, akkor közölték, hogy csomagtartóban, kennelben...
2018. jún. 25. 13:28
5/9 A kérdező kommentje:
Számtalanszor utaztunk már vele, az osztrákok is állítottak már meg (más miatt), de gond még nem volt. A hátsó ülésen utazik kutyabiztonságiövvel lekötve. A klrdés főleg a szerb-magyar határra vonatkozik, mivel csak ott van ellenőrzés és csak ott kérik el az útlevelét ahol is látszik hogy én vagyok a tulaj.
2018. jún. 25. 13:49
6/9 anonim válasza:
Én svájcba utaztam kutyával.
Osztrák, német határon meg sem állítottak. Svájcban megnézték az útlevelet és kész tovább engedtek. A kutya a lábamnál utazott.
2018. jún. 25. 14:34
7/9 A kérdező kommentje:
A fő kérdés hogy legálisan átkelhet-e egy kutya a határon a gazdája nélkül?
2018. jún. 25. 14:59
8/9 anonim válasza:
Átkelhet. Egyedül a szállítási módba köthetnek bele, az teljesen mindegy, hogy nem te vagy a papír szerinti gazdája. Az útlevele és a oltási könyve az nyilván legyen nálad.
2018. jún. 25. 16:43
9/9 anonim válasza:
Érvényes papírokkal (veszettség oltás minimum 21 napos, az út előtt 24 de legfeljebb 72 órás féregtelenítés és az orvos általi bejegyzés miszerint utazhat, mindez állat útlevélben) bárki átviheti a hatáton. Ezeket amiket felsortam Angliába kellenek a beutazáshoz és ez a legszigorúbb egész európában. Nekem is egyszer egy cég hozta ki a kutyát, és senki nem kötött bele, csak a papirok legyenek rendben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!