Passzolna-e ilyen életformához a border collie?
Mozogni napi 0,5-2 órát tudnánk intenzíven (futás, bicaj); jönne velem kirándulni is, de ez nyilván nincs minden héten.
Vinném kutyasuliba, oviba - de inkább önmagam képzése céljából, meg neki se árt ha lát több gazdit és kutyát.
Járnánk agility-zni, egy hobbi klubba hetente.
Napi szinten 0,5-2 órám lenne foglalkozni vele, mint tanítgatás, szellemi elfoglaltság.
Ezen felül játék, de ez benne lehet a tanulás intervallumában mert sok kutyán úgy látom, a játék motiválja :)
Tágak az Intervallumok, mert egyetemista vagyok - előfordul hogy nincs sok időm.
Szerintetek ki tudnám ilyen formán bontakoztatni a kutyust és a kapcsolatunkat vagy ez kevés lenne neki? Vizsgaidőszakban huzamosabb ideig jutna rá kevés idő, de ez nem 0-át jelent (pihenni meg mozogni akkor is kell).
Kertes házban lakunk, hálistennek a pisilést el tudja intézni nélkülem is.
A fél-fél óra átmeneti jellegű lenne, a vizsgaidőszakban.
Nálunk a kert olyan mintha a egy panelben élő kutya egész nap futtatóban lenne... Annyit rohan amennyit akar. Az a fél óra tényleg intenzív, odatett mozgás lenne - kondiban tartani, kicsit pörögni neki is meg nekem is. És nem lenne egyedül, van egy másik kutyám is csak ő már öreg. Nem a mozgása miatt aggódok, azt ő megoldja - mentálisan elég neki fél óra tanulás?
Eddig úgy érzem, nem kaptam érdemben használható választ :( köszi 2.-ik, értem én hogy ilyen egy lakásban tartott ebbel de azért a kert sokat dob egy kutya mozgásterén. Ilyen, Kertes házban lakó borderrel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek :) kibírja átmenetileg 1 óra foglalkozással? (Fél mozgás fél trükközés)
Majd egyszer biztosan feldolgozzák az emberek,hogy a kert nem egyenlő azzal,ha a kutyát viszed sétálni/futni. Nem olyan mintha egéaz nap futtatóban lenne,ott ugyanis folyamatosan új ingerek érik,ahogy jönnek az új kutyák. Egy kertben a kutya baromi hamar elkezd unatkozni és nem mozgatja le saját magát, bárhogy is szeretnék ezt egyesek bemesélni. A fél óra szellemi foglalkozás is kevés, csak hogy akkor kitérjek erre is.
Nezd,ha nagyon érdekel a dolog,akkor keresd meg a fajtamentést. Beszélj velük, informálódj. Ők mindent el tudnak mondani,amit csak tudnod kell mielőtt belevágsz ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!