Láthatóan ízületi betegségben szenved a most hat hónapos kutyám, szerintetek a tenyésztőnek kötelessége kicserélni egy másikra?
Jól van, azért nem kell bántani. Utólag könnyű okosnak lenni, bízzunk benne, hogy megtanulta a leckét!
Ugye azt azért belátod, hogy ha ahhoz az ötvenezerhez hozzáteszed az eddigi és az ezutáni orvosi költségeidet, akkor abból a pénzből már egy igen jó vérvonalú egészséges törzskönyvezett kutyát tudtál volna venni, szerződéssel!? Légyszíves, ha ezután itt a gyakorin olyan kérdést olvasol, hogy valaki szaporítótól akar olcsó kutyát venni, vagy esetleg szaporítani akar, akkor a saját példáddal is segíts majd nekünk lebeszélni erről!
Ha nekem egy tenyésztő beteg kutyát adna el még ingyen sem kellene tőle többé kölyök. Egyrészt nem fogsz kapni másik kutyát, ha nincs erre szerződés másrészt így lehet jobban jársz, mintha még egy kutyát elveszítenél.
Fájdalmas lecke, de reméljük megtanulod egy életre, hogy honnan nem szabad kutyát venni. Legközelebb csak igazi tenyésztőtől, törzskönyvvel, szerződéssel vegyél kutyát és akkor biztosan nem fogsz csalódni
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Bár sokan támadtak érte,de nem lecserélni szeretném,hanem elaltatni szegényt,mivel nagyon szenved.Három orvos látta már és megmondták,hogy az idő teltével csak még jobban fog szenvedni.Esetleg drága műtétekkel lehetne segíteni rajta,de még az sem biztos és nincs is rá pénzem.
Szóval ezek után senki ne hülyézzen le,van nekem elég bajom,aki nem tud,vagy nem akar segíteni,legalább ne ártson a másiknak,ráadásul úgy ne,hogy nem is ismer!
Biztos sokan neked mennek, hogy miért ölöd meg azt a szegény párát?
Ha az a baja, amire gondolok, valóban megérdemli , hogy ne arról szóljon az élete ,műtétek sorozata, gyógyszer és fájdalom minden mozdulat.
Az orvos adjon neked teljes körű leírást a bajairól. Ha nincs szerződésed, akkor is kell, mert az az ember ,gondolom, hirdet, elad továbbra is.
Nem járnál jól,ha a SZAPORÍTÓ kicserélné a kutyát másikra.
Kitől vetted egyébként?
Annak idején 2 éve vettem egy kiskutyát!Egy elég jó hírű kennelből 170e Ft-ért!Szerződést is írtunk!Szerettem volna kiállítani, versenyeztetni!Igen ám de mint kiderül a kicsim izomsorvadásban szenved!:( Megkerestem a tenyésztőt,SZERZŐDÉSSEL!Nem kicserélni akartam vagy vissza adni csupán egy választ hogy miért van ez?(megnevezném a kennel nevét de nem akarom hogy kitiltsanak )
A tenyésztő válasza az volt hogy ilyen a teljesen egészséges kutyák kölykeinél is előfordul!Továbbá elmagyarázta hogy több ilyen ehhez hasonló történet is van más más fajta kutyáknál is különböző kennelekben!Felajánlotta hogy ad egy másik kutyust mert mást nem tud tenni!Nyilván nem fogadtam el!Sok tenyésztő is okoskodik..seftel!Ritka az aki valóban lelkiismeretesen "csinálja ezt"
A legérdekesebb az hogy a nővéremék szaros 40 e Ft-ért vettek ugyanilyen fajta kutyust 3éve és annak az égvilágon semmi baja..sőt csúnya dolog ezt leírni de okosabb is!
Az én kicsim eddig 300e Ft-ba van nekünk!
Ja és a tenyésztő azzal példálózott hogy ha kilehetne szűrni a betegségeket stb stb akkor alkalmaznák embereknél is és hogy 2 makk egészséges embernek is lehet beteg babája ezt senki nem tudja megakadályozni:S:S:S pff
Szóval így jártam én...:(
Most már azon vagyok én is hogy elaltatom mert már nem bírom nézni a szenvedését:(Önzőség vagy nem...
Előzőnek: Sajnos ilyen tényleg előfordulhat még a legjobb kennelekben is a sok egészségügyi szűrés ellenére is, ilyen a genetika, nem lehet pontosan kiszámítani. Ha többen jelezték volna ezt az alomból biztosan jobban foglalkozott volna a dologgal, de így tényleg nem tud mit csinálni a tiéddel. Az is dicséretes, hogy egy cserét felajánlott, bár nyilvánvaló volt, hogy nem fogjátok elfogadni. Azt az állítást, hogy az ismerősötök kutyája okosabb nehéz elhinni. Egy kutya annyira okos, amennyire a gazdája foglalkozik vele, persze előfordulnak olyan egyedek, amelyek gyorsabban tanulnak, de ez almon belül is változó és biztos nem azért lett ilyen, mert egy mocsok szaporítótól vették 40 ezer forintért. Hogy 3 éves koráig még semmi betegség nem jött ki rajta ez még nem jelenti azt, hogy nem fog neki később előjönni. Egy eset alapján nem szabad azt kijelenteni, hogy tenyésztőnél csak beteges, buta kutyákat lehet venni, a szaporított pedig maga a tökély több százezer másik példa ellenében.
Ismerősödéknek szerencséjük volt hogy jó kutyát kaptak, aminek annyi volt az esélye, mint hogy te beteg kutyát kapsz tenyésztőtől.
Én nem alkotok véleményt,tényleg nincs értelme bántani ezért senkit,bár ez a kifejezés,hogy "kicserélné" tényleg durva volt.Tudom, hogy nem úgy értetted, de látod mi lett a vége a rossz szóhasználatnak...
Szóval én egy állatorvost ajánlanék Neked.A rokonom kutyáját a halálból hozta vissza,és nem az a blöki volt az egyetlen.Mi is hozzá járunk már 5 éve és nagyon megvagyok vele elégedve emberileg is és szakmailag is!!!
Remélem,hogy tudtam segíteni és ,hogy mielőtt végleg feladnád még ide elviszed a kutyádat.
Azért örülnék,ha arról is írnál majd,mi lett végül a kutyiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!