Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire veszélyes a Rottweile...

Mennyire veszélyes a Rottweiler tartása? Hány hónaposan szerezem be az állatot?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Szeretnék ,egy harci kutyát tartani a vagyontárgyak megvédésére.

Nagyon sok a lopás a környéken ahol élek ,és hát a segitség mindig jól jön.

A szüleim idősek ,és hát először is szeretném őket biztonságban tudni a betörőkkel szemben.

Mielőtt elitélnétek ,hogy megint ,egy gyerek aki ,csak azért akar ilyen kutyát tartani ,hogy mennő legyen a barátaináll akkor tévedtek.

21 éves vagyok szerintem elbirnék ,egy ilyen kutyával .

Volt ,már dijnyertes alaszkai malamutom amit kaptam az ,egyik tenyésztőtől ,és ott is megkellet mutatni a kutyának ,hogy pl ki az alfahim persze nem vertem az állatot az nem az én reszortom.

MInden nap sétálltatnám plusz sokat olvasok,hogy hogyan kell tartani ezeket a gyönyörü állatokat.

Tudom ,hogy a két faj nagyon külömbözik egymástól ezért szeretném kikérni a Rottweilert tartó emberek véleményét.

2018. jún. 12. 19:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Bagoly mondja verébnek, kedves kérdező.

Úgy gondolsz a kutyára, mint egy gépre.

Ahogy előttem mondták, fogd szépen a kutyára költendő pénzt, és csináltass profi biztonsági rendszert.

Amúgy ha a "harcikutyád" megharap valakit, azért csúnyán be tudnak perelni (úgy is, ha házörző), ugye tudod?

2018. jún. 12. 22:19
 22/29 A kérdező kommentje:

Drágalátos vállaszoló lapoz vissza, és akkor megkapod a vállaszt ,hogy miért nem érdemes a biztonsági rendszere beruházni.

Már fáradt vagyok ,és nincsen kedvem senkivel se civakodni ,ha esetleg valami nemtetszik akkor reklamálljon az ügyfélszolgállatnáll.

További szép estét .

2018. jún. 12. 22:44
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Valóban a te pénzed a te dolgod de ha semmiféle tanácsot nem vagy hajlandó szinte elfogadni meg a haverodnak amúgy is van egy kutyája aki nevelés nélkül is szétkap bármit akkor miért vagy kiváncsi a roti tulajok tanácsára, véleményére? Felőlem vehetsz rotit az se zavar ha kenyérrel eteted mer azzal is életbe marad de kérlek ha a kutya fél-1 éves kora körül neked fordul mer úgye te mindent tudsz a fajtáról ne ide írd ki hogy akkor most mi a teendő hanem inkább szólj a havernak hogy segítsen.
2018. jún. 13. 07:34
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a válaszokat, csak az első oldalon.

Rotink van.

Egyáltalán nem harci kutya.

A miénk kimondottan szelíd. Olyan, mint egy 70 kilós kisbaba. :)

Nem fogja megvédeni a házat a betöréstől.

Légyszi ne vegyél kutyát!

2018. jún. 13. 08:38
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

#24 válaszoló vagyok.

Megnéztem Neked kérdező.

Sámson /így hívják/ 47 kiló.

Nem tudnám róla elképzelni, hogy bárkit megharapjon, megmarjon.

Csendes is. Csak akkor ugat, ha idegen jön.

Felteszi a kerítésre az első mancsait, kinéz és ugat.

De nem harap!

Kimondottan barátságos, imádja a gyerekeket.

Nincs láncon, szabadon van. Ezek mellett pedig rendszeres a séta le a tóhoz.

Amúgy mi anno 160000 forintért vettük. Megbízható helyről.

2018. jún. 13. 08:47
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Maga a kérdés is kretén, drágám.

"Mennyire veszélyes a Rottweiler tartása?"

Rotim van. Az a legveszélyesebb dolog a tartásában, hogy félek, hogy egy nap úgy rámolvad, hogy nem fogom tudni levakargatni a ruhámról.

Ha jól van tartva, akkor egy szeretetbomba. Folyton a sarkadban van, nem veszi le rólad a szemét, (az enyém jól nekem is szokott dőlni, főleg ha simogatom, arra mondtam az olvadást) és úgy néz rád, mint a legromantikusabb filmek szerelmesei egymásra. Úgy kábé 10x.

Ha rosszul tartod, bántalmazod, akkor - mint minden kutya - veszélyes lesz. Rád, a szüleidre, mindenkire.

2018. jún. 13. 10:30
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés egy vicc és rendkívüli módon provokál. Egyre inkább arra jutok hogy ne rotira meg biztonsági rendszerre költsd a pénzed hanem egy nyelvtankurzusra, azzal mindenkinek jobb lesz.
2018. jún. 13. 11:40
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom, itt mindenki hiába magyaráz neked...

Épeszű ember nem kockáztatja a kutyája életét. Megöleted őt.

Amúgy meg a roti nem is kinti kutya, télen be kell engedni a házba!

2018. jún. 13. 13:20
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Képtelen vagy megérteni, ezért elmondom más szempontból.

Egy tenyésztőtől származó roti 100.000-nél kezdődik. Ha nem tenyésztős, akkor ugyan olcsóbb, de fennáll a kockázat, hogy gyengék az idegei, ami akár azt is eredményezheti, hogy megharapja a szüleidet vagy téged.

Kicsi az esélye, de megtörténhet, gondolom ezt nem akarod kockáztatni.

Fun fact: A rotinak van a legerősebb harapása a kutyák között. Magyarul nem hogy nem kellemes, de simán kórházba juttat.

Annak nagyobb esélye van, hogy genetikailag beteges lesz (tenyésztőnél ezeket szűrik, így a kölykök nem hordoznak semmilyen genetikai gebaszt, a szaporítók sosem szűrnek, mert kiadás -.-) ami szintén kiadás. Sok pénzt hagyhatsz a dokinál.

Plusz ezeket a kutyákat nem lehet maradékon, moslékon és gyenge tápokon tartani. Ha szép, erős, egészséges kutyát akarsz (ugye? ugye??) akkor minőségi táp kell neki, ezen nem szabad spórolni.

Plusz féregteleníteni kell rendszeresen, oltásokat meg kell kapnia (első sorban a kutya miatt, de az oltás titeket is véd) valamint ivartalanítani kell. Az ivaros kutya elszökik a szukák után, illetve ha nincs normálisan nevelve akkor agresszív is lehet.

Két kutyát akarsz, akkor az egész költséget meg kell duplázni.

Ja, és tegyük fel, hogy jön a betörő.

Ha van józan paraszti esze, nem fog csak úgy becsángálni hozzátok, hanem szépen csendben megöli a kutyát. (sajnos könnyebb és olcsóbb, mint simán elbódítani)

Kábé 300.000 forint repül ki az udvaron, ha nem számoljuk hozzá hogy miket visznek el. Plazmatévé, számítógép, ami mozdítható.

Ha betörőnk síkhülye, akkor - ha a kutya nem tépi szét helyben - minden valószínűség szerint hiányozni fog egy szép nagy darab a déli fertályából.

Bumm, családja perel, a kutyákat veszélyesnek tituálhatják, akár el is altathatják, szintén 300.000 forint veszteség.

A magyar törvények kicsit érdekesen kezelik az önbíráskodás fogalmát.

Ja, és te is börtönbe kerülhetsz.

2018. jún. 13. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!