A Kuvasznak is vágni a fülét?
Régen a kuvasznak is vágták a fülét. Van a egy könyvem amiben szépen látható. Miért maradt ez abba?
Hagyjuk, hogy ez állatkínzás mert a tenyésztők hibája hogy ilyenre tenyésztették. A bullterier-nél bezzeg meglehetett oldani, hogy ne logó füle legyen.
A szüleid hibája, hogy ilyenre tenyésztettek.
A fülvágás állatkínzás, pont.
Szerintem annyi eszed nincs, hogy tud miért vágták régen. Illetve pásztorok, világ szerte miért csinálják most is ugye?
Különben szerinted melyik a rosszab, az ivartalanítás vagy egy olyan műtét ami akar a kutya életet is meghosszabbít hatja?
Ha normálisan csinálják hamar begyógyul és nem lesz semmi baja kutyának. Régen lehet, hogy volt funkciója, de ma már csak esztétikai okokból végzik. Azért én nem nevezném állatkínzásnak, ha amúgy a kutya mindent megkap és jól van tartva. Az ivartalanítás egészségügyi okokat (is) szolgál a mai napig.
A kuvaszok fülvágásáról még nem is hallottam. A legtöbb ilyen fajtánál ez most is jelen van úgy ahogy, de vágott kuvasszal még nem találkoztam.
Járj utána, nem akarlak meg győzni hogy mi a jó, mert ezzel elkanyarodunk a témától.
Amig azt sem tudod hogy ha kutya vagy farkas leharapja egy kutyának az egyik fület és ettől a sérült állat elvérezhet nincs miről beszélnem veled.
ivartalanítás: rengeteg daganatot vagy más hormonális problémát okoz hat mert ez egy természet ellenes állapot. nagyapám 25 évig végzet ivartalanítás, erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!