Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya láncon, kerítés nem lesz?

A kutya láncon, kerítés nem lesz?

Figyelt kérdés
4 éve költöztünk ide, a szomszédban egy elhagyatott telek van, amire kb havonta jön füvet nyírni a nem túl kulturalt, sötètbőrű tulaj. Már akkoris kèrtük, hogy csináljon kerítést (jogszabály szerint az a fele az ö dolga) erre tett le kerítèslábakat, háló nèlkül. 4 èvet kèrtuk hogy tegyen rà hálót, had engedjük el a kutyàt. A válasz mindig az volt, hogy majd... Most viszont meguntuk, húztunk rá hálót, elengedtük a kutyát. Tegnap jött a szomszéd, hogy azonnal bontsuk le a kerítést, mert rendőrt hív. Lebontottuk...a kutya újra láncon van. Nemtudom...tanacstalanok vagyunk. Sajnos nem lehet vele beszelni, mert kb mindig részeg, tegnap rám kezet is emelt, meg anyázott osszevissza. Ha nem hajlando megcsinálni, legalabb hagyja, hogy mi csinaljuk meg!!! De nem szeretném hogy a kiskutyám tivabb lancon legyen. Mit lehet tenni?
2018. jún. 12. 09:44
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Najó! Köszönöm a választ azoknak, akik tudták èrtelmezni a kérdést ! Szèp napot :)
2018. jún. 12. 10:32
 22/45 anonim ***** válasza:
Építtess betonkerítést. Azt nehéz lebontani. Sokáig készül, de legalább tartós és utána nincs vele baj. Az ára is megtérül, nem kell folyton új, ha a szomszéd lebontja, strapabíróbb.
2018. jún. 12. 10:35
 23/45 anonim ***** válasza:
57%
Aztán mégis mit videózna le? A szomszéd videózhatná le őket, hogy láncon van a kutya, és nem teremtik meg számára az alapvető feltételeket, ami a kutyatartást illeti! De ez nonszensz, hogy mástól várják el a kerítés megcsináltatását!4 éve??? Ismétlem nincs olyan jogszabály, hogy kötelező kerítést csinálni! Idióták!
2018. jún. 12. 10:42
 24/45 anonim ***** válasza:
26%
Nehogy már a kérdező legyen a idióta, amiért ingyen húzott egy kerítést a szomszédnak... :D Egy méterrel beljebb b***sszál le egy erődítmény szerű kerítést, én még egy árkot is ásnék a másik oldalra. Szemét az ilyen szomszéd, jogilag meg alig van lehetőséged...
2018. jún. 12. 10:46
 25/45 anonim ***** válasza:
58%
Én ezt nem értem...először is, ha a te kutyád miatt kell a kerítés, húzz egyet, akár csak egy arasszal beljebb a telkeden, nem vesztesz sokat de van kerítésed. Nem várhatod el hogy a te kutyád miatt húzzon a szomszéd. 16 éve lakok ikerházban, osztatlan közös területtel. A ház mögötti rész a kezdetektől közös megbeszéléssel el lett kerítve, előtte három évvel ezelőttig nem volt kerítés. Aztán meguntam hogy az utca összes neveletlen gyereke bámul be az ajtón, ablakon, a telkemen rohangál, ingerli a hátul lévő kutyákat, akiknek így sem lehetett egész telken való kijárása amikor kint voltak. Megbeszéltem a szomszéddal, mondta hogy ő nem akar költeni erre, de megbeszélhetjük, ha én akarok kerítést kinézzük hova és megcsinálhatom. Meg is lett csinálva, egy forinttal nem szált bele, egyébként meg akkor kifejezetten nem voltunk jóban a szomszéddal (elég háklisak) mégis dűlőre jutottunk. Középen sövény volt, én is belementem abba hogy egy 20 centivel az "én részembe" tegyem a kerítést inkább, de így már legalább nyugtom van, zárt a egész telek és a kutyáim is nagyobb részen járkálhatnak szabadon.
2018. jún. 12. 10:49
 26/45 A kérdező kommentje:
Te vagy az idióta! Nezz utána! Mi is megcsinaltuk a szomszed jobb oldalara a keritest, mert kérte!! Meg a bal oldalra is amugy...csak lekellett bontani! En kerek elnezest! Tenyleg!
2018. jún. 12. 10:55
 27/45 anonim ***** válasza:
21%

SZÖVEGÉRTÉS

A szomszéd nem engedi a keritést barmok.

HIába jöttök ezzel a láncos kutya baromsággal. Em tudom ti hol éltek kb mindenhol ez van. Bár itt egyesek mintha a MArsról csöppentek volna ide.

2018. jún. 12. 11:02
 28/45 anonim ***** válasza:
40%

Ott ahol az oszlopai állnak, mellé a Te feledre tegyél másikakat, az már végülis a Te telked:D

Ja és legjobb lenne, ha nem drótkerítést húznál, hanem azokból a kerítéstartó betonoszlopokból csinálnád végig 0 rést hagyva.

Aztán belülről még le is deszkáznám és magas sövényt vagy tujákat ültetnék.

Tuti védelem, ha még csak át sem látnak.

Nekem is hasonló van, csak nem oszlopból hanem simán betonból a kerítés, 2méter magas, 40centi széles. Majd deszka és tuják.

Elől a kapu felőli oldalon meg megmászhatatlan kerítés van: forgó rudakból áll.

Beépített kamerarendszerem van, a szobában mindent látok, ami a telkemen történik.

A telek körbe van riasztózva, ha vki 5cm-es körzetbe jön a kerítéshez, szirénázik, mint állat, kutyák vonyítanak.

Mielőtt vki kérdezné, igen paranoid vagyok, kiskorom óta félek egyedül, bárhol. De így teljes biztonságban élek a házamban.

2018. jún. 12. 11:04
 29/45 anonim ***** válasza:
0%
Ez nagyon szép 28-as, tényleg nagyon jó lenne egy ilyen kerítés, de a legtöbb embernek (és például nekem se, örültem hogy egy mezei kerítést kihoztam a fizetésemből) nincsenek milliói ilyesmire...
2018. jún. 12. 11:07
 30/45 anonim ***** válasza:
* 25 cm körzetbe *
2018. jún. 12. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!